Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22527
De la 07 Ianuarie 2003
122908176

Pedepse aspre pentru copiatorii la Bac

  • 18 October 2010, 23:00
Ministerul Educaţiei nu a renunţat la ideea ca de la anul, candidaţii care la examenul de bacalaureat vor fi prinşi copiind să fie pedepsiţi cu toată asprimea. Şi cadrele didactice sunt de acord la acest punct cu ministrul Funeriu. Acestea consideră inspirată intenţia ministrului de a-i pedepsi pe candidaţii la bacalaureat care se pun pe copiat.
Ministerul a avansat încă din urmă cu o lună propunerea pedepsirii candidaţilor care încearcă să fure la examenul de bacalaureat, însă acum s-a anunţat că această propunere se va regăsi cu siguranţă în actul legislativ aşteptat de reprezentanţii sistemului de învăţământ. Pentru că la ultimul examen au fost prinşi numeroşi candidaţi cu fiţuici, la anul se va face „curăţenie”: candidaţii care vor fi prinşi copiind vor fi excluşi din examen şi timp de doi ani nu vor mai avea dreptul să se prezinte la un alt examen de bacalaureat.
„Ar trebui să fie destul de convingătoare o astfel de pedeapsă pentru a nu se mai încerca furtul la bacalaureat. Eu unul sunt de acord cu această decizie, poate singura inspirată pe care a luat-o actualul ministru al Educaţiei”, spune profesorul Aurel Pancu.
De altă părere sunt unii dintre elevi. „Pedeapsa va lovi doar în câţiva candidaţi, pentru că vor fi destui în continuare care vor şti să copie fără să fie prinşi. Şi ce se rezolvă cu asta? Cred că după doi ani acel absolvent scos pe tuşă nu va mai reveni să-şi dea bacul. O să se lase păgubaş să mai înveţe”, este de părere un licean botoşănean. Măsura va fi pusă în practică chiar de la bacalaureatul 2011. Cel puţin asta este promisiunea ministrului Funeriu. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manipulări destinate eşecului
Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 19 octombrie
Bancul zilei: Curiozitatea unei doamne
Beţivi pe drumul public la Răuseni
„Care-i treaba cu Modern Calor?”
Sediul liberalilor călcat de hoţi
Municipalitatea promite de pe acum un revelion de vis
Căsătorii şi naşteri mai puţine, dar tot mai multe persoane decedate
Incendiu provocat de utilizarea unui aparat de sudură
Licee şi grupuri şcolare supravegheate de inspectorii şcolari
Puşcărie pentru pacienţii violenţi
Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL.
Spionii rusi expulzaţi de SUA în luna iulie au fost decoraţi la Kremlin
Peste 300 de kilograme de aur au fost furate dintr-un depozit al Autorităţii Vamale
Strategia PDL pentru moţiunea de cenzură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog