Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21720
De la 07 Ianuarie 2003
93515770

Pedepse colective pentru părinţi, de tip comunist, aplicate de şcoli

  • 11 March 2008, 23:00
Prin regulamentul propriu de ordine interioară unităţile de învăţământ botoşănene pot interzice accesul părinţilor în şcoală. Dacă la unele unităţi de învăţământ părinţilor li se dădea voie să îşi ducă de mână copilul până în sala de clasă acest lucru nu va mai fi posibil. Aceasta a fost decizia luată de conducerile unor unităţi de învăţământ botoşănene, după ce un părinte a venit la şcoală şi a bătut un elev pentru a-şi apăra copilul. Decizia a fost luată deocamdată de Şcoala nr. 4 Botoşani, după nefericitul incident şi de Şcoala nr. 11 Botoşani.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani susţine că este la alegerea conducerii unităţii şcolare să limiteze sau nu accesul părinţilor în sălile de clasă. Inspectorul general adjunct al IŞJ, Daniela Biolan consideră că în acest fel nu se rupe legătura între şcoală şi părinţi. „Întotdeauna ne-am dorit şi credem că există la nivelul judeţului Botoşani o relaţie partenerială între şcoală şi familie de cea mai bună calitate. Dar tot din partea unor părinţi ajungem să se întâmple fapte mai puţin dorite în unităţile şcolare şi atunci trebuie să se schimbe puţin regulamentul şcolar”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Daniela Biolan.
Aceasta susţine că accesul părinţilor în clasă nu trebuie lăsat zi de zi. Părinţii pot fi primiţi în sălile de clasă în care studiază copiii lor cu ocazia tuturor activităţilor educative, a serbărilor, informărilor sau a şedinţelor cu părinţii. Inspectorul general adjunct a adăugat faptul că fiecare şcoală are dreptul să îşi facă propriul regulament intern şi îşi pot stabili regulile.
Sancţiunea impusă de cele două şcoli este una de tip colectiv, specifică regimului comunist, adică regimurilor totalitare. Nu este normal ca pentru actul de violenţă al unui părinte să fie pedepsiţi alte câteva mii. Apoi, introducerea în regulamentul şcolar, cu atâta uşurinţă, a unei restricţii colective cu scop de pedeapsă, iarăşi este o posibilitate prea permisivă în a restricţiona anumite libertăţi părinteşti. Şcoala este o instituţie publică, cu acces liber pentru părinţi şi persoanele care au activităţi de derulat cu astfel de instituţii. Nu trebuie aprobarea şefului Jandarmeriei sau a Poliţiei ca un părinte să-şi supravegheze copilul la şcoală, cum nu trebuie aprobarea nimănui ca un reporter să-şi facă meseria într- instituţie publică a statului, inclusiv şcoala. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Egner - un reformat politic afon la activitatea Filarmonicii
Îşi rotunjeşte veniturile cu săpăturile de salvare
instituţia a câştigat anul trecut 10.000 lei de la Mall veniturile nu stau în taxa de vizitare, un bilet costând doar 1 leu
Cuţul şchiop
Ioan Rotundu
Pentru că i-a pus la plată, reclamagii şi-au rărit rândurile
La toamnă vom avea drumuri judeţene modernizate
O nouă provocare pentru iubitorii de film
Comentariul comentariilor (LXXII)
(Ioan Rotundu)
E.ON Gaz ne ameţeşte de cap, dar ne ia banii
Un păcălit îşi ia concediu din cauza lui Jugaru
Adriana şi Silviu, un cuplu cu cântec
Termica somată de Apa Grup
Primăria Mihai Eminescu va fi acţionată în judecată
Proiect aproape de final
Condiţii de acordare a alocaţiei elevilor cu vârsta peste 18 ani
Primăriţa care se crede vedetă, vrea cenzură şi încalcă legea la greu
Schimb de bărbaţi
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 12 martie
Carnet auto în condiţii avantajoase
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă