Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2026
De la 07 Ianuarie 2003
68856957

Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă

  • 4 December 2013, 23:00
„A fi împreună este un început. A rămâne împreună este un progres. A lucra împreună este un succes!” (Henry Ford) În data de 05.12.2013, începând cu ora 12.00, Consiliul Județean Suceava va găzdui, în sala Ciprian Porumbescu, întâlnirea de lucru organizată de Penitenciarul Botoșani în parteneriat cu Serviciul de Probațiune Suceava.
La întâlnire vor participa specialiști din cadrul Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Botoșani, consilieri de probațiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Suceava, alături de reprezentanţi ai instituţiilor publice şi organizaţiilor guvernamentale și neguvernamentale din judeţul Suceava, care contribuie la asistenţa persoanelor private de libertate în vederea facilitării reinserției sociale.
Agenda de lucru include prezentarea proiectului Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, a activităților derulate cu persoanele private de liberate cu sprijinul comunității, diversificarea şi extinderea reţelei de suport social prin stabilirea de contacte şi încheierea de colaborări cu instituţii care pot oferi susţinere persoanelor aflate în detenţie și asigurarea cadrului formal necesar menţinerii în libertate a persoanelor care au suferit o condamnare, în contextul în care în prezent, Penitenciarul Botoșani custodiază peste 25% persoane private de libertate cu domiciliul în județul Suceava, dintr-un total de peste 1300 de deținuți,
Inițiat în perioada 2009-2010 de către Administrația Națională a Penitenciarelor, proiectul Strategiei a beneficiat de completări din partea instituţiilor publice şi organizaţiilor neguvernamentale, cooptate în demersurile de definitivare, precum: Ministerul Justiţiei, prin Direcţia Elaborare Acte Normative, Direcţia Naţională de Probaţiune şi Unitatea de Management Public şi Planificare Strategică, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Agenţia Naţională Antidrog și DirecţiaGenerală de Poliţie a municipiului Bucureşti, fiind supus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției la finele anuluitrecut.
În același context, sala Ciprian Porumbescu va găzdui o expoziție cu lucrări realizate cu mare migală de persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor de terapie ocupațională.
Comisar şef Victor CUZIC
DIRECTOR,
PENITENCIARUL BOTOŞANI

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Vicepreşedintele PNL Cristian Buican cere demisia ministrului Dan Şova
Primăria Botoşani: Comunicat de presă
Statistica menţine estimarea de creştere economică de 1,6% în trimestrul trei
Vacă salvată de pompieri dintr-un canal
Trei incendii în mai puţin de şapte ore
Comunicat de pres㠖 Ador Botoşani
Le-a băgat spaima în oase
Ioan Rotundu
Trofeul pompierilor „TOP 3 WINNER” prezentat botoşănenilor la Teatrul „Mihai Eminescu”
Victor Ponta: Strategia privind construcţia de autostrăzi este realistă
Ponta instituie taxă anuală pe domeniile de Internet
Guvernul Ponta ridică vârsta de pensionare a femeilor la 65 de ani
Scrisoare deschisă domnului Preşedinte al României, ţară ce nu mai recunoaşte drepturile omului
Protestatarii nu cedează la Pungesti
Represiunea Jandarmeriei împotriva ţăranilor de la Pungeşti care îşi apără pământul şi apa a ajuns în mass-media din străinătate
13-15 iunie1990 Piata Universităţii- 3 decembrie 2013, Pungeşti, de la Iliescu la Ponta!
Mariana Câmpeanu cere Marii Britanie să le fie recunoscătoare românilor
Victor Ponta nu mai vrea un termen pentru aderarea la Schengen
Procurorii somează Universitatea din Kiev să furnizeze de urgenţă listele cu studenţii şi profesorii care au absentat de la cursuri si au participat la proteste
Horoscop
Bancul zilei: Soţul şi soţia la restaurant…
Gastronomie: Pui Kievskaia
Botoşani: PNL îl somează pe Andrei Dolineaschi să dea socoteală pentru afirmaţiile făcute
preşedintele Ţurcanu nu renunţă la a-l schimba din funcţie pe viceprimarul Cosmin Andrei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă