Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17409
De la 07 Ianuarie 2003
97455488
Pentru a scoate adevărul la lumină,

Traian Popa continuă războiul cu directorul DSVSA Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 20 June 2021, 15:27
Omul de afaceri suliţan Traian Popa, pentru a demonstra că peştele din iazul Dracşani este infestat într-o anumită doză cu insecticide şi metale grele toxice, continuă lupta cu Mihai Ţurcanu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani care susţine că analizele efectuate la solicitarea omului de afaceri nu sunt realizate la un laborator autorizat şi, deci, nu sunt relevante. De reamintit că Mihai Ţurcanu este finul de cununie al patronului iazului Dracşani, inginerul piscicol Gheorghe Nistor. Pentru că în răspunsurile pe care le-a primit de la DSVSA Botoşani sub semnătura directorului Mihai Ţurcanu sunt multe neadevăruri, Traian Popa, prin scrisoare datată 17 iunie a.c., îi demonstrează acestuia că a mistificat realitatea, considerându-l „mincinos şi incompetent”. Practic, războiul dintre cei doi a pornit de la faptul că Traian Popa a cumpărat în luna decembrie a anului trecut de la magazinul iazului Dracşani din Piaţa centrală Botoşani doi peşti de peste 4,5 kg bucata pe care i-a dat spre analiză la un laborator din Bucureşti autorizat pentru astfel de analize chiar de Agenţia Naţională Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, adică forul tutelar al DSVSA Botoşani.
Analizele au arătat că peştele este infestat cu pesticide şi metale grele toxice cu mult peste normele europene admise şi că n-ar fi recomandat consumului alimentar.
În replică, Mihai Ţurcanu a recoltat şi el probe de peşte şi le-a trimis spre analiză la laboratorul ANVSA Bucureşti, numai că probele au fost recoltate şi trimise în condiţii total netransparente, din documentele de analiză ale laboratorului rezultând multe aspecte care nu se potrivesc cu afirmaţiile lui Mihai Ţurcanu de la Botoşani, afirmaţii cuprinse în răspunsurile date lui Traian Popa prin adrese oficiale.
Uimit de modul inabil prin care Ţurcanu a încercat să-şi salveze naşul Nistor de la o eventuală răspundere cu privire la calitatea peştelui dat în consum, în această ultimă scrisoare Traian Popa răbufneşte într-un mod extrem de ruşinos pentru Mihai Ţurcanu, răbufnirea lui Popa fiind susţinută cu argumente pe care Ţurcanu nu le-a putut înlătura.
Citez din această ultimă scrisoare în care Popa susţine că Ţurcanu a mistificat probele de peşte recoltate: „Perioada mare dintre prelevarea probelor şi recepţie, justifică suspiciunea că rezultatul menţionat în B.A. Nr.28464 din 11.01.2021 nu reprezintă rezultatul analizelor pentru peştele prelevat în data de 15.12.2020 din iazul Dracşani.
Am menţionat în adresele anterioare dezinteresul pe care îl manifestă colectivul din care faceţi parte pentru prevenirea îmbolnăvirilor consumatorilor de peşte infestat cu pesticide şi metale provenit din iazul Dracşani , colectiv de specialişti în medicina veterinară care au justificat acţiunile lor de protejare a afacerii lui Gheorghe Nistor, cu explicaţii puerile, fără sens, şi nesusţinute tehnic , fără logică care să justifice mesajul transmis.”

În susţinerea acestor afirmaţii Traian Popa se foloseşte chiar de datele din răspunsurile primite de la DSVSA Botoşani şi semnate de Mihai Ţurcanu.
De exemplu, probele de peşte recoltate de către cei de la DSVSA şi trimise la Bucureşti nu au fost protejate corespunzător pentru a se evita alterarea lor. Iar Popa a constatat acest fapt: „Domnilor, dr. Ţurcanu, Airimiţoaie şi Botoşăneanu, lada frigorifică portabilă introdusă în congelator protejează peştele din interiorul acesteia să rămână c cât mai mult timp în forma în care se află, adică proaspăt, acea cutie izolantă împiedicând pătrunderea frigului, deci congelarea. Realizaţi cât de penibili sunteţi susţinând această inepţie precum că izolarea termică are sens unic?”
Traian Popa, care s-a documentat şi la laboratorul IISPV al ANSVSA Bucureşti, a constatat că de fapt probele recoltate de Ţurcanu au ajuns la Bucureşti cu totul la alte date decât pretinde Ţurcanu care susţine că probele recoltate în 15 decembrie au ajuns la Bucureşti în 16 decembrie 2020 orele 9.50 – 10.00.
Ţurcanu, prin răspunsurile date lui Popa se arată confuz cu privire la modul în care a expediat probele de peşte la Bucureşti, data expedierii, condiţiile de protejare şi mai ales data recepţionării probelor la laboratorul din Bucureşti., Motiv pentru Popa să-i răspundă la rându-i:
„Domnule dr. Ţurcanu afirmaţiile mele că sunteţi penibil, iresponsabil şi mincinos le consider ca şi un alint faţă de ce ar trebui să vă transmit deoarece indignarea mea a ajuns să mă înfurie, dar nu într-atât încât să nu mai fiu raţional. Ignoranţa dumneavoastră depăşeşte limita consacrată când afirmaţi că „peştele trebuie congelat pentru a fi transportat”, dar nu specificaţi termenul „până se congelează suficient de bine.”
Popa crede, ironic, că proba de peşte a fost trimisă la Bucureşti la ora 10 sau 11 în ziua de 21.12.2020 dar la Bucureşti apare recepţionat la ora 9.15, deci cu două ore înainte de a fiu trimis de la Botoşani. Ca apoi să concluzioneze:
„Faptul că probele au fost înlocuite şi suspiciunea a devenit certitudine, o regăsim şi în documentul oficial emis de către IISPV nr. 28464/11.01.2021 unde este menţionată cererea de analiză nr.21047/17.17.12.2020 emisă de către DSVSA Botoşani, transmisă electronic şi înregistrată la ISIPSV sub nr. 28464/18.12.2020.”
Urmând logica faptelor şi a înscrisurilor oficiale consultate, Traian Popa trage concluzia finală, o concluzie pe care Mihai Ţurcanu n-are cum s-o înlăture, fiind prins „cu raţa… peştele în gură”. Iată şi concluzia lui Traian Popa:
„Probele trimise de dvs. se aflau în incinta IISPV Bucureşti începând cu data de 17.12.2020, demararea analizelor făcându-se în data de 18.12.2020, primele indicii fiind că peştele este neconform consumului, luni 21.12.2020 aţi procedat la trimiterea altor probe, cu peşte mai mic de 7,5 kg şi congelat.”
Iată., dar, că afirmaţia făcută în Jurnalul că peştele din iazul Dracşani este infestat în anumite proporţii cu insecticide şi metale se adevereşte. Şmecheria finului Ţurcanu pentru a-şi salva naşul Nistor fiind aceea că s-a înlocuit prima probă, cu peşte în greutate mare pe bucată, cu peşte mic, tânăr, care să nu fi avut timp să acumuleze în organism infestările peste normele admise.
Dar Traian Popa nu s-a oprit la nivelul de al declara pe Ţurcanu „mincinos şi incompetent” ci a promovat şi o acţiune penală meniră să dea la iveală falsurile comise iar vinovaţii să răspundă conform legilor în vigoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 21 – 27 iunie 2021
Bancul săptămânii: Dispariţie misterioasă
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Democraţia liberală şi lupta pentru putere
Ioan Rotundu
De ce tac cei de la DIICOT Buzău?
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Vameşul moldovean Radu Movilă are 3 dosare. Ai noştri niciunul
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Caz cutremurător de violenţă a bunicului asupra nepoatelor
Ioan Rotundu
Ludovic Orban, Ceauşescul democraţiei liberale postdecembriste
Ioan Rotundu
De ce li s-au muiat picioarele procurorilor de la DIICOT Buzău
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Un excelent reportaJ despre spiritualitatea botoşăneană
Primarul Dresleucă şi poliţistul Hurmuz chefuiesc pe îndelete
Ioan Rotundu
Liberalilor botoşăneni le-a venit mintea la cap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă