Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1037
De la 07 Ianuarie 2003
108770456
Pentru a se pune la adăpost de orice răspundere

Directorul DJT vrea ca organizatorii distracţiei să vină cu autorizaţia sanitară

  • 10 September 2007, 23:00
Evenimentul nefericit din urmă cu câteva săptămâni din incinta Centrului Luceafărul reprezintă în opinia directorului Direcţiei pentru Tineret Radu Humelnicu o pată neagră aplicată pe nedrept instituţiei pe care o conduce. Radu Humelnicu explică faptul că nu directorul DJT trebuie să îşi asume responsabilitatea. „Direcţia Judeţean pentru Tineret, în temeiul Legii 312, nu face decât să închirieze un imobil ce îi aparţine şi îl pune la dispoziţia solicitantului pentru organizarea unor manifestări. Acolo se organizează întâlniri festive, simpozioane şi nunţi aşa cum s-a întâmplat în acest caz, iar noi punem la dispoziţie doar localul, mobilierul şi cinci angajaţi din personal pentru întreţinere şi sprijin în desfăşurarea evenimentului”, a declarat Radu Humelnicu.
Din punctul său de vedere este regretabil că cetăţenii prezenţi la eveniment au avut probleme de sănătate, dar consideră că vina nu îi aparţine. Acesta nu exclude posibilitatea ca starea de sănătate a unora din invitaţi să fi fost afectată de terţi factori, independenţi de organizatori sau proprietarii sălii. „Ceea ce mă bucură este că din analizele făcute de organele în drept nu reiese că a fost vorba de o toxiinfecţie alimentară. Aceste toxiinfecţii sunt bombe cu efect întârziat şi peste 50% din invitaţi ar fi avut de suferit”, a declarat Radu Humelnicu.
El susţine că toţi doritorii care intenţionează să mai organizeze astfel de evenimente vor avea pusă la dispoziţie în continuare sala, dar în aceleaşi condiţii contractuale ca şi până acum. Ieri, directorul DJT a avut o discuţie cu prefectul Gheorghe Sorescu, propunându-i ca în ideea evitării altor asemenea evenimente nefericite, organizatorul propriu zis să solicite o autorizaţie de la ASP în momentul în care intenţionează să organizeze ceva. Pentru aceasta, organizatorul ar trebuie să realizeze un adevărat dosar înainte de desfăşurarea propriu zisă evenimentului. Astfel, beneficiarul îşi va asuma şi responsabilităţile.
Numai că o astfel de birocraţie, care nici nu este reglementată de lege, va descuraja orice dorinţă a cuiva de a organiza mese festive. Este obligativitatea celui ce pune la dispoziţie localul, să deţină toate aprobările legale. Urmând această logică, mirii ar trebui să obţină autorizaţie sanitară pentru nunta la restaurant, sală de mese sau cantina vreunei instituţii, ceea ar fi total anormal. „Noi nu am făcut decât o prestare de serviciu şi am încasat nişte bani din exploatarea unui activ”, a concluzionat Radu Humelnicu.
În opinia sa, această pată neagră aplicată instituţiei nu are de ce să aibă legătură cu un eventual joc politic. Acesta exclude implicarea politicului în această situaţie, deşi Humelnicu este director democrat. Directorul DJT nu crede că ar fi corect ca în urma acestui episod vina să pice pe umerii instituţiei şi a conducerii sale. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florin Ţurcanu sau „Croitoraşul cel Viteaz şi 7 dintr-o lovitură”
Peremiştii se arată optimişti la viitoarele alegeri
Drăguş, Conţac, Sorescu şi Flutur îşi fac bagajele pentru Italia
Patru zone la „Cornul şi laptele” au rămas descoperite
Tinere talente botoşănene într-o gală a laureaţilor
Noi talente descoperite la „Moştenite din Bătrâni”
Târgul meşterilor populari la Vorona
Prefecţii din Regiunea Nord – Est vor fapte
Datornicii către Termica şi-au băgat capul sub cununia cesiunii
Leptospiroza numai ne-a dat târcoale, ici şi colo
A fost promovat la Recuperare, cu tot cu incompetenţa managerială
Concursul Termica nu îi atrage pe botoşăneni
Locuri de muncă create prin stimulente financiare
Ajuns în stare gravă la Neurochirurgie Iaşi
Gropile din Bulevard, capcane pe timp de noapte
Atenţionare meteorologică
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 septembrie
Andi Moisescu începe ”Campania de bun-simţ”
Horoscop
Replică promptă
Cum vă puteţi rostui cu o maşină, prin cesiune
Nu vrea şef la Gardă, nici patron de ziar nu se consideră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă