Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6352
De la 07 Ianuarie 2003
68952663
Pentru că Primăria Botoşani nu le-a dat autorizaţie de miting

PSD şi-a lansat candidaţii în sediul partidului şi cu plimbări pe trotuare

  • 31 October 2008, 23:00
Social democraţii şi conservatorii botoşăneni au organizat ieri o întâlnire cu primarii din judeţ, în cadrul căreia a avut loc o instruire referitor la campania electorală, precum şi prezentarea candidaţilor la parlamentare, astfel încât să beneficieze de tot sprijinul în teritoriu. La acţiune au participat atât liderul social democrat, Constantin Conţac, cât şi cel conservator, respectiv, Marcela Lozneanu.
Cu acest prilej, liderul social democrat Constantin Conţac a atras atenţia colegilor de partid că trebuie să înveţe din greşeli. Una din ele fiind că la alegerile locale conducerea organizaţiei judeţene s-a axat pe primarii de altă coloratură pe bună bază că cei proprii ştiu ce au de făcut. Numai că socoteala nu s-a prea potrivit. „Am pierdut 20 Primării vechi şi am câştigat 10 noi. Am rămas cu 27 Primării din 37 câte aveam înainte. Pierderea Consiliului Judeţean a fost o pată dureroasă, neagră, dar suntem puternici şi mulţi. Suntem ostaşi vechi şi căliţi în această bătălie”, a subliniat Conţac, solicitând mobilizare din partea tuturor pentru a se aduna cât mai multe voturi.
Pentru ca cei care nu vor intra din primul tur, cu 51 %, să aibă şansa de a intra graţie numărului de voturi obţinute de partid. Pentru Colegiul 1 Flămânzi, la deputaţi a fost prezentat profesorul Mircea Dănuţa, la Colegiul 2 Dorohoi – profesorul Andrei Dolineaschi. La Senat, pentru Colegiul 1 Dorohoi- Flamânzi, Constantin Conţac l-a prezentat pe Gheorghe Marcu, drept omul care a stat întotdeauna în stânga sau în dreapta sa. Printre altele, Doina Dreţcanu (Colegiul 4 Darabani, deputaţi) a fost prezentată de liderul PSD Botoşani ca un parlamentar care a făcut „cât poate să facă şi să ridice o femeie, dar care nu s-a lăsat călcată în picioare”, Liviu Conţac (Colegiul 6 Botoşani, deputaţi) ca un om educat să fie şef, bun pentru a se bate pentru judeţ, iar conservatorul Viorel Pană (Colegiul 3 Botoşani, Senat), drept un „băiat frumos şi deştept, cu iniţiativă şi care se cunoaşte că nu este un adormit”. Paul Popa (Colegiul 3 Săveni, deputaţi), fost subprefect al judeţului Botoşani, a fost apostrofat fiindcă nu ştie să dea din coate pentru a ieşi cât mai la vedere. Acesta, stând câteva scaune mai în spate şi nu alături de ceilalţi candidaţi. Pentru Colegiul 5 Botoşani, deputaţi, a fost prezentat fostul prefect al judeţului, Costică Macaleţi, drept candidat cu mari şanse de reuşită, iar la Colegiul 2 Darabani-Săveni pentru Senat, Claudiu Adăscăliţei.
La rândul ei, Marcela Lozneanu a ţinut să remarce verva şi dorinţa de a câştiga alegerile manifestată de şeful social democrat, apreciind că cei 4 ani cât a lucrat la Consiliul Judeţean Botoşani nu au fost suficienţi pentru a-l cunoaşte mai bine. Totodată a fost uimită de sensibilitatea şi sinceritatea de care a dat dovadă Constantin Conţac atunci când şi-a prezentat fiul. „La Colegiul 6 candidează un pui de-al meu. L-am învăţat să se scoale de dimineaţă şi să plece la treabă. L-am educat să fie şef. E băiatul meu şi îmi este greu să-l laud. Sperăm să fie un om care să se bată pentru judeţ”, a spus Conţac.
În finalul acţiunii, social democraţii au pornit într-un marş scurt, prin faţa Teatrului „Mihai Eminescu” până la Piaţă ca să vadă toată lumea că şi ei au început campania electorală. Fiindcă Primăria nu le-a dat autorizaţie, social democraţii au circulat doar pe trotuare. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Flutur cere celor vinovaţi de moartea lui Ionescu să le fie teamă
În timp ce pacienţii mor pe unde apucă, ambulanţele stau în garaj nefolosite
Social-democraţia românească activă în capitala Europei
Bruxelles, 31 octombrie 2008
PSD aproape la egalitate cu PDL în cursa pentru parlamentare
Reacţie la serialul lui Ghiorghiţă cu nevestele de politicieni
Câmpanu a fentat controalele pregătite de Nicolau de la Casa de Sănătate
Flutur a băgat PNL-ul sub microscop, ca să-i poată vedea voinicia
„Dacă ştiam că vor avea 400 oameni îi lăsam acolo ca să vadă ce mici sunt”
PDL-ul îşi pune mari speranţe în Curtea Constituţională
Comunicat de presă
Jupitul afişelor electorale costă!
Botoşănean prins cu ţigări confecţionate din canabis
Farmaciştii s-au pricopsit cu ceva pierderi
Primul-ministru a vizitat localităţile Rădăuţi-Prut şi Comăneşti
Noi probleme pe seama asigurării laptelui praf
Speculaţii pe seama copiilor aflaţi în plasament
La Protecţia Copilului majorările salariale n-au resurse financiare
MAE român să intervină în cazul gravului atac al Ambasadei Ungariei împotriva presei
Aşa zisul Referendum pentru autonomie de la Sfântu Gheorghe nu va mai avea loc
Consilierii din Harghita- nostalgicii Ungariei Mari
Horoscop
Şmecher sau escroc sentimental?
Robotul japonez şi românul
Comentariul comentariilor (CCXXIX)
(Ioan Rotundu)
Speră ca votul uninominal să-l avantajeze
Omul tău!
Gîndeşte spre binele celor mulţi!
Porniţi la drum cu "Gelu Străjeru"
Serios în afaceri, serios şi în politică!
Românul, toamna, greierele şi furnica
Lipiciul lui Dănuţă
Doctorul Curteanu de la Ambulanţa se apără acuzând
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă