Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19542
De la 07 Ianuarie 2003
122879609
Pentru că a tulburat liniştea morţilor din cimitir,

La Drislea, preotul Burdulea a intrat în conflict cu enoriaşii

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2021, 10:44
Creştinii din satul Drislea au adresat un memoriu protopopului de Botoşani, părintele Petru Fercal, reclamându-l pe preotul paroh Toma Burdulea cum că şi-a bătut joc de morţii din cimitir dar şi pentru alte metehne ale preotului care n-au nimic comun cu credinţa, ci cu manifestări ce ţin de lumea laică.
Cimitirul vechi al satului cunoscut sub denumirea de „Ciritei” ce a aparţinut unui cătun cu acelaşi nume a fost închis pentru înmormântări de mai mulţi ani. Preotul a decis ca puţinii morţi îngropaţi aici să fie dezgropaţi şi mutaţi în cimitirul nou creat în Satul Nou, cum este numită partea de sat care s-a dezvoltat după 1990.
Motivul preotului a fost că noul cimitir este vecin cu noua biserică ridicată iar cel vechi, oricum, intra în circuitul agricol. Numai că morţii dezgropaţi, mai exact osemintele, au fost duse la cimitirul nou dar în cel vechi au rămas gropile neastupate, bucăţi din sicriele putrezite şi chiar resturi de oase, ceea ce a stârnit revolta sătenilor care consideră că preotul a tulburat liniştea celor morţi.
Am fost contactat telefonic de un sătean şi solicitat să intervin prin a filma cum arată cimitirul vechi în momentul de faţă. Cum filmările în aceste vremuri de pandemie nu sunt posibile, am efectuat o documentare pentru presa scrisă.
Aşa am aflat că părintele Burdulea este uns cu multe alifii, îi place păhărelul dar mai mult îi place să afle la spovedanie ce femei „au căzut de pe punte” ca să mai cadă odată şi cu el.
Ca orice preot care s e respectă, şi părintele Burdulea a demonstrat că are abilităţi de a înmulţi banii prin a-i investi cu folos. A obţinut de la primarul comunei Truşeşti de care aparţine satul Drislea, Grişa Ailenei, concesionarea spaţiului fostei grădiniţe şi a amenajat aici o casă praznicală.
Primarul, mai mult om de afaceri decât edil, i-a dat spaţiul gratuit dar şi-a băgat în afacere băiatul Vlad Ailenei care, împreună cu părintele, asigură mâncarea şi băutura la praznice şi împart profitul. Asta, da afacere!
Probabil că primarul Grişa a fost sfătuit să facă afacerea cu preotul de consilierul său personal, un tinerel care până la alegerile locale de anul trecut tăia frunza la câini prin comună, sătenii încadrându-l la categoria derbedei fără căpătâi.
Pentru că Ioan Belecciu a trudit din greu în campanie ca Ailenei să mai iasă odată primar, primarul reales l-a numit consilierul său cu o leafă lunară de peste 3.000 lei. Iar tinerelul Belecciu n-a venit în primărie cu mâna goală, ci cu un cazier din care rezultă că a fost condamnat cu suspendare pentru infracţiuni la legea circulaţiei, adică a condus maşina fără a avea permis.
Eu cred că tocmai cazierul l-a ajutat să devină consilierul personal al primarului PSD Grişa Ailenei, ştiut fiind că dacă ai fost condamnat, cercetat penal sau te afli în termenul de încercare etc., ai toate şansele să devii membru de vază în PSD. Belecciu s-a încadrat perfect în aceste cerinţe.
Nu ştiu cum va rezolva părintele protopop memoriul creştinilor din Drislea dar ştiu că corb la corb nu-şi scoate ochii!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 22.02.2021
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Răspunsul lui Ion
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
La liceul Flămânzi au pus director un „aghesmuit” iar adjunct o învăţătoare
Ioan Rotundu
Ţipetele celor din Buhăceni n-ajung la urechea celor din Telekom
Aceste ţipete n-ajung nici la urechea botoşăneanului Cozminschi, preşedintele ANPC
Să facem cunoştinţă cu protectorul şi patronul afacerilor din Vama Stânca (III)
Ioan Rotundu
Acţiuni de contrabandă cu ţigări patronate de şeful Mariniuc (IV)
Ioan Rotundu
SNPF - protectorul contrabandiştilor şi a celor din crima transfrontalieră (V)
Atitudinea civică a imului de afaceri suliţan Traian Popa
îi lasă rece pe cei de la Mediu şi IJJP Botoşani
În liceul din Flămânzi, dacă intri, te îmbeţi de la mirosul de alcool
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Cultura botoşăneană în impas
Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog