Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
27607
De la 07 Ianuarie 2003
76665079

Pentru că n-are încotro, preşedintele Ţâbuleac a mai lăsat din condiţii

  • 14 August 2008, 23:00
Consilierii judeţeni au aprobat ieri o rectificare de buget, punând de această dată interesul judeţului mai presus de cele politice. Bugetul judeţului Botoşani a fost astfel rectificat cu 5.713.000 lei ca urmare a unor urgenţe intervenite recent.
Una dintre acestea era plata dobânzii la creditul de 60.000.000 lei, contractat de vechea conducere a Consiliului Judeţean pentru modernizarea şi reabilitarea unor drumuri judeţene. „Este obligatoriu să evităm un blocaj financiar în ce priveşte utilizarea creditului bancar. Banca ne-a trecut şi dobânda aferentă lunii iulie la restanţe şi există riscul major să nu poată fi utilizat creditul în întregime. Am căzut de acord să plătim această dobândă. Suma nu este mare, ajunge la 150.000 lei”, i-a informat pe consilieri, şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac (foto), specificând că a discutat cu banca şi, prin neplata dobânzii, se putea ajunge la blocarea tuturor tragerilor din creditul de 60.000.000 lei.
Din acest credit, până în prezent nu s-au utilizat decât circa 15.000.000 lei. „Ar fi fost foarte grav să se întâmple aşa ceva pentru că blocându-se tragerile din credit, se blocau toate lucrările la cele opt tronsoane de drumuri aflate în modernizare”, a subliniat şeful CJ Botoşani.
Pentru a nu mai interveni astfel de probleme, în următoarea şedinţă, pe 28 august, se are în vedere să se vină cu o altă soluţie de rectificare de buget, din care să fie asigurată suportarea dobânzii bancare până la finele anului. Au fost alocaţi totodată 50.000 lei pentru plata drepturilor cuvenite celor care s-au ocupat de alegerile locale. Sumele necesare pentru plata dobânzii la Bancă şi pentru alegerile locale au fost asigurate prin diminuarea la învăţământ cu 100.000 lei şi cea de la Aeroportul Salcea cu 100.000 lei, unde nu s-a încheiat nicio convenţie de finanţare şi nici nu există încă vreo solicitare.
Bugetul a mai fost rectificat cu 3.713.000 lei pentru persoanele cu handicap, banii venind prin Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

„Când este bunăvoinţă, se găsesc şi bani”
Vicepreşedintele CJ Botoşani, Constantin Conţac a anunţat încă de la început că social democraţii vor vota proiectul fiindcă relaţiile cu conducerea a luat-o pe făgaşul normal: „PSD va susţine proiectul pentru că atunci când este bunăvoinţă, se găsesc şi bani. Dacă va exista colaborare, vă asigurăm că nu vor fi probleme”, a subliniat Conţac.
La rândul său şi celălalt vicepreşedinte, Florin Ţurcanu a anunţat scurt, dar răspicat, că şi liberalii vor da vot pozitiv proiectului de rectificare. „Modul în care s-a desfăşurat şedinţa este o stare de normalitate, nu este nimic excepţional. Îmi exprim speranţa că va exista întotdeauna o comunicare, un dialog, o luptă între argumente şi nu între oameni, între partide”, a concluzionat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Atenţie la ţepele pe care le puteţi lua în cazul mansardelor de la bloc
Program Tele'M Botoşani vineri, 15 august
Comentariul comentariilor (CLXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Un altfel de examen
Ministrului de Interne să pună steagul romanesc la sediile maghiarilor din Covasna
Ucraina ar putea deveni următoarea ţintă a Rusiei
Biserica de la Malainiţa se sprijină pe vechile mănăstiri româneşti din Timoc
Inspectorii de la Primării NU au voie să intre în locuinţele dvs.
Poate banca să îmi scoată casa la vânzare, dacă nu am plătit ratele?
Cum se derulează executarea silită a unui contract bancar de credit de consum
Leacul lui Băsescu pentru fierbinţeala lui Geoană
De ce l-a bătut Iliescu la fund pe Năstase
Muzeul de la Flămânzi renaşte din cenuşa trecutului istoric local
Oprişanu iar şi-a făcut de lucru cu pezevenghiul de Niculiţă
Dedeman şi-a deschis porţile şi la Botoşani
Fetiţă lovită de maşină sub ochii mamei
Şase comune cu PUG-uri pe cale de expirare
2.000.000 lei pentru înlăturarea efectelor provocate de inundaţii
Apă la cotă de avarie pentru săvinenii cu datorii
Sinistraţii din Rădăuţi Prut umblă cu memorii pe la Mediu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă