Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21680
De la 07 Ianuarie 2003
122881747

Pentru că nu acceptă să fie sfidat, prefectul ameninţă cu sancţiuni

  • şedinţă cu năbădăi
  • 26 February 2008, 23:00
Prefectul Gheorghe Sorescu a anunţat ieri că va propune sancţiuni pentru directorii de instituţii care lipsesc de la şedinţa lunară a Colegiului Prefectural.
„Vom schimba stilul de muncă. Subprefectul responsabil cu relaţia cu Serviciile Publice Deconcentrate va fi prezent la toate şedinţele lunare ale instituţiilor deconcentrate”, a arătat prefectul. În acelaşi timp, Gheorghe Sorescu a menţionat c㠄cei care nu sunt prezenţi la şedinţa Colegiului Prefectural vor trebui să dea explicaţii. Altfel voi propune sancţiuni la ministerele de resort. Aceste şedinţe sunt stabilite prin lege, iar prezenţa directorilor este obligatorie”, a declarat prefectul. De la şedinţa de ieri au lipsit şefii sau reprezentanţii următoarelor instituţii: Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Autoritatea de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate, A.N. Îmbunătăţiri Funciare, Oficiul Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Direcţia Silvică şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Sinteză a rapoartelor de activitate pe 2007
În cadrul şedinţei a fost prezentată o sinteză a rapoartelor de activitate pe 2007 ale instituţiilor. Au fost evidenţiate atât puncte tari, cât şi slabe. Din rândul celor din urmă menţionăm situaţia de la Direcţia Drumuri Naţionale Botoşani. Subprefectul David Şalgău Aniţei a arătat că investiţiile în reabilitarea drumurilor raportate nu sunt deloc vizibile pe teren. De asemenea, au fost privite ca negative creditele bugetare aprobate şi neconsumate în cadrul unor programe naţionale de sănătate, dar şi improbabilitatea ca cetăţenii să fie mulţumiţi de serviciile Casei de Asigurări de Sănătate în procent de 100%, aşa cum se arată în raportul remis de această instituţie.

Planul de dezvoltare pe 2008
În partea a doua a întâlnirii membrii Colegiului Prefectural au votat Programul Orientativ de Dezvoltare Economică şi Socială a Judeţului Botoşani pe anul 2008, disponibil în variantă electronică pe site-ul Instituţiei Prefectului, www.prefecturabotosani.ro. Cei prezenţi au făcut şi câteva propuneri de investiţii care nu au fost prinse în forma iniţială a raportului. Este vorba despre reabilitarea podurilor, de investiţii la acumularea de la Vf. Câmpului sau de recondiţionarea sălilor de sport. De asemenea, s-a propus organizarea unor întâlniri zonale, periodice, între directorii de instituţii şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. Instituţia Prefectului le va face primarilor o invitaţie oficială în acest sens în următoarea şedinţă a Colegiului Prefectural.

Probleme de fond funciar verificate la Darabani
Prefectul Gheorghe Sorescu a dispus constituirea unei comisii de control la Primăria Darabani. Decizia a venit după ce, astăzi, un grup de cinci persoane a venit în audienţă prezentând mai multe nemulţumiri referitoare la modul de soluţionare a unor probleme de fond funciar la nivelul comisiei locale de la primăria oraşului. Fiecare dintre cei cinci petiţionari şi-a prezentat, pe scurt, problemele, iar acestea au fost preluate de consilieri, urmând a fi verificate pe teren. Controlul va demara în cel mai scurt timp, iar Cancelaria Prefectului va face publice rezultatele imediat ce acestea vor fi disponibile. (Andreea Ungureanu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Stăpânii orelor de religie
Chiar nu putem scăpa de aceste lepădături?
Ioan Rotundu
Controale mixte la cabinetele medicale din mediul rural
Greva foamei la Prefectură
Sala Polivalentă, veşnica pomenire a politicienilor locali
Comentariul comentariilor (LX)
(Ioan Rotundu)
Concurs Internaţional de muzică uşoară la Brăila
Este dispus să-i facă loc lui Cozmâncă
Integra-m-aş şi n-am timp, că-s ocupat cu Primăria
Cerşetoria sancţionată din nou
Controale cu imunitate pentru bişniţari
”Un zâmbet de primăvară”
Vor să combată violenţa în şcoli cu controale
Vârstnicii vor avea un club la Crucea Roşie
Nemulţumiţilor să li se ia darul, adică tichetele
Noi calificări după gratii
Toate şcolile vor primi noi reţele pentru calculatoare
Cristian Tabără, îmblînzitorul de zimbri
Dispută încheiată cu isteţime
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 27 februarie
Noi locuri de muncă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog