Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31360
De la 07 Ianuarie 2003
93983374
Pentru că nu au fost atenţi la o şedinţă

Medicii s-au transformat în recuperatori

  • 21 June 2006, 23:00
Mai mulţi medici de familie care fie nu au înţeles dispoziţiile Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS), fie au dat dovadă de exces de zel, s-au perindat pe la mai multe firme botoşănene, anunţându-le că au datorii la sistemul asigurărilor de sănătate. Această neînţelegere este urmare a unei şedinţe dintre conducerea CJAS şi medicii de familie, din care aceştia din urmă nu au înţeles nimic. În cadrul şedinţei s-a discutat despre posibilitatea eliminării de pe liste a celor care nu şi-au achitat datoriile la sistemul de asigurări. Medicii de familie, prezenţi la şedinţă, au înţeles că ei trebuie să îşi asume rolul de recuperatori şi să umble din poartă în poartă pe la firmele care nu şi-au achitat obligaţiile faţă de casa de asigurări. La şedinţa respectivă s-a discutat şi despre posibilitatea reînnoirii bazei de date, prin compararea datelor casei de asigurări cu ce a medicilor, dar şi a firmelor, pentru eventualitatea în care se va începe modificarea listelor. Pentru că nu au înţeles foarte bine cele discutate în şedinţă, o parte din medici s-au apucat să colinde pe la firme pentru a se asigura că acestea vor vira banii datoraţi casei. „Eu, ca medic, trebuie să mă plimb pe la diferite firme cu listele în mână şi să le spun să-şi achite datoriile. Aşa ceva este inadmisibil. Ar trebui să fie oameni plătiţi de casa de asigurări să facă acest lucru. Medicul nu este obligat să meargă din uşă în uşă să recupereze datorii. Nu destul ne-au dat pe cap medicamentele, acum ne-au transformat şi în recuperatori. Suntem umiliţi”, a declarat un cadru medical. Listele de pacienţi sunt foarte importante pentru un medic, pentru că de ele depinde valoarea contractului cu CJAS. Numai că nimeni din conducerea CJAS, ori a Asociaţiei medicilor de familie nu au recomandat ca medicii să se plimbe din uşă în uşă după bani. „A fost vorba de o înţelegere. Ideea şedinţei a fost întocmirea unei baze de date completă, pentru că, de-a lungul anilor, datele s-au schimbat. S-au solicitat, în cel mai bun caz, informaţii de la primăriile din judeţ, pentru a afla datele celor care primesc ajutoare sociale. Dar nu le-a spus nimeni să se ducă personal pe la firme. Nu ştiu cum de au ajuns la această concluzie, pentru că un medic nu are ce căuta pe la firme după bani”, a declarat Şerban Paul, preşedintele Asociaţiei medicilor de familie din Botoşani. Acelaşi lucru l-a spus şi Rodica Huţuleac, directorul CJAS: „De când sunt la casa de asigurări, am ajuns la o concluzie, că cel mai greu este să lucrezi cu medicul. La întâlnirea respectivă nu s-a pus problema ca ei să se ducă pe la firme după bani, au primit nişte hârtii pe care era scris că trebuie făcută o evidenţă clară în privinţa listelor de asiguraţi. Nu le-a spus nimeni să se plimbe după bani. E problema lor dacă au făcut asta. Nu cred că a fost vorba de o problemă de comunicare, ci de una de înţelegere”, a menţionat directorul CJAS. (Dănuţ ROTARIU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă