Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
22507
De la 07 Ianuarie 2003
74881054
Pentru o dreaptă curată şi puternică

Apel către liberali

  • 21 February 2008, 23:00
Cu un mic efort de memorie ne amintim de campania din anul 2004, un an fast pentru liberali când actualul deputat Liviu Câmpanu rostea, în ton cu ceilalţi lideri ai PNL, adevăruri dure despre PSD ca fiind „un partid de foşti comunişti şi securişti cu sechele grave din regimul dictatorial, un partid ajuns la cârma ţării printr-o propagandă deşănţat populistă şi care s-a folosit de putere pentru a corupe toate instituţiile statului şi a crea astfel averi colosale pentru baronii pesedişti”. Asemenea adevăruri spunea cu ani în urmă tânărul politician în afirmare, Liviu Câmpanu, ajuns acum la conducerea filialei Botoşani a PNL. Pe acest tip de discurs dl Câmpanu şi-a creat credibilitatea de om politic demn de a reprezenta pe botoşăneni în Parlamentul României. În ciuda faptului că PSD a rămas acelaşi partid criticat cu ani în urmă de liberali, PNL îşi trădează vocaţia de partid de dreapta şi face curte asiduă PSD, un partid doctrinar de stânga, pentru a-şi prelungi cu încă o zi guvernarea atât de şubredă. Mai mult, personalităţile autentic liberale şi care s-au opus tandemului toxic Tăriceanu - Patriciu au fost marginalizate şi silite să plece. Aş da numai câteva exemple: Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Mona Muscă, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu. Dar, dincolo de opţiunile reale sau false ale dlui Liviu Câmpanu, acest apel vreau să-l adresez foştilor mei colegi liberali pentru că nu pot să uit că cele mai frumoase împliniri ale mele ca politician le-am trăit alături de liberali şi nu pot vedea cu inima împăcată cum, pentru interese de moment, liderul de acum al PNL elimină din partid pe cei mai valoroşi oameni încurajând în schimb lichelele şi oportuniştii.
Acest apel adresat liberalilor, membrii de rând ai PNL, vreau să fie perceput ca un apel de bună credinţă interesat de unificarea unei drepte curate şi puternice pe scena politică, pentru promovarea unei forţe politice democrate şi moderne, capabile să reformeze România postcomunistă în profunzime. În acelaşi timp doresc încetarea persecutării liberalilor care au propria lor opinie faţă de liderii actuali ai PNL prea robiţi intereselor de moment. Iată motivul pentru care facem un apel la raţiune, dincolo de orice orgoliu politic, pentru a înceta persecuţiile şi decimările din cadrul PNL. În acelaşi timp ne arătăm disponibilitatea pentru orice dialog constructiv care poate duce la o unificare a forţelor de dreapta pe eşichierul politic, dialog care să aibă în vedere conceperea unui program care poate fi negociat împreună în interesul botoşănenilor.
Este vremea să înţelegem că România are nevoie de o clarificare pe scena politică în care să se contureze cu fermitate un program concret de dezvoltare în perspectivă a ţării şi care să aibă la baza principiile unui stat de drept, cu instituţii democratice, moderne, după modelul statelor Uniunii Europene din care facem aparte. Acest program este capabil să îl realizeze partidele democrat-liberale, unificate sau nu, dar cu condiţia să-şi conştientizeze marea responsabilitate pe care o au faţă de viitorul ţării.
Cătălin Mugurel Flutur

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (LVI)
(Ioan Rotundu)
Sorescu este prefect cu patalama
Centrul Social de Urgenţă va fi gata la sfârşitul lunii martie
Profetul şi Păcuraru
(Cârcotaşul)
„Am primit oferte chiar în primele trei minute de la numirea mea ca director”
20 la sută din botoşăneni separă PET-urile
Vizită de monitorizare a proiectelor VPN
„Lacul lebedelor” prezentat la Botoşani de Baletul din Kiev
„Oriunde în lume confortul se plăteşte”
Pentru că la Botoşani n-au trecere la consilieri, vor juca în Italia
Un buget care nemulţumeşte ambele părţi
Fiole de oxitocin depozitate în condiţii necorespunzătoare
Ţarcă acuză judecătorii de interpretarea abuzivă a legilor
Comercianţii au fost hăituiţi din nou cu inspectori din alte judeţe
Năravul lui Sârbu a fost pe placul judecătorilor
Producătorii de mobilă şi lenjerie amendaţi de OJPC
Psihologii criminalişti pătrund în “Minţi criminale”
Francis Ford Coppola a trăit apocalipsa pe propria piele
Guvernul Tăriceanu pune biruri noi pentru bugetari
Lansarea competiţiei Euroşcola în România
O ofertă giurgeană
Doamne şi domnişoare mult aşteptate la spectacolul “Varietăţi de primăvară”
Primăriţă care va cânta în emisiunea TV “Primarul favorit”
Mariaj cu un marinar
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, vineri, 22 februarie
Eşti în formă?
Omul care a schimbat Ştefăneştii la faţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă