Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22494
De la 07 Ianuarie 2003
122882561

Pentru şarlataniile făcute, Nechifor primeşte notele de plată

  • Ioan Rotundu
  • 16 May 2018, 23:00
Impostor abil, Ionică Nechifor, în momentul de faţă director interimar al Staţiunii Popăuţi şi care se semnează ci titlul de inginer dr., a comis numeroase şarlatanii menite să curăţi staţiunea de persoanele incomode iar el să poată continua, în linişte, devalizarea patrimoniului unităţii.<
Aşa se face că de câte ori a deţinut funcţia de director, Nechifor a desfăcut abuziv contractul de muncă mai multor angajaţi, în special îngrijitorilor de o cu mulţi ani de vechime i care cunoşteau valoarea efectivelor de ovine şi puteau oricând să demonstreze că el, Nechifor, a înlocuit oile cu valoare biologică ridicată cu oi aduse din cârdul său proprietate.
Printre cei astfel îndepărtaţi s-a aflat şi ciobanul Mihai Ciornei, de loc din satul Roşiori, comuna Răchiţi, cioban cu experienţă în domeniu şi prea cinstit ca Nechifor să-l mai ţină prin preajma sa. Pe la începutul lunii septembrie 2017, Nechifor i-a interzis lui Ciornei să mai calce prin unitate, fără a emite vreo decizie că i-a încetat contractul de muncă.
Ajuns pe drumuri, Mihai Ciornei a început să-şi caute dreptatea. A apelat la biologul dr. Gheorghe Hrincă, şi el pensionat forţat de Nechifor., Iar Hrincă l-a învăţat să depună o cerere prin care să ceară repunerea pe post, cere datată 13 octombrie 2017. Ca răspuns la cerere, Nechifor emite Decizia nr. 125/1.11.2017 de desfacere a contractului de muncă pe motiv de lipsă la program.
Din acest moment se naşte un litigiu de muncă care s-a constituit în dosarul nr. 4620/40/2017 şi a fost soluţionat de către Tribunalul Botoşani prin soluţia dată în urma şedinţei de judecată din 7 mai 2018, din care cităm: „Obligă pârâta să-l reintegreze pe contestator pe postul de îngrijitor ovine şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta de la data 01.09.2017 până la data reintegrării efective pe post.”
Chiar dacă sentinţa este executorie de drept, ea este atacabilă cu apel de către ambele părţi. Simţind că a făcut-o „de oaie”, Ionică Nechifor a încercat să-l îmbrobodească pe Mihai Ciornei, trimiţându-i adresa nr. 571/9 mai 2018 prin care-l somează să se prezinte la lucru începând cu data de 14 mai a.c., adică cu trei zile înainte de soluţionarea dosarului de către Tribunalul Botoşani.
Numai că Gheorghe Hrincă, mandatat de Mihai Ciornei să-l reprezinte în acest proces, a realizat şmecheria urmărită de Nechifor, aceea de a-l aduce pe Ciornei la muncă ca, apoi, să depună în apel o notificare că litigiul de muncă a fost stins, situaţie în care Staţiunea nu ar mai fi fost obligată să-i plătească lui Ciornei drepturile salariale.
Iată ce stă scris în respectiva adresă: „„Având în vedere că Tribunalul Botoşani prin Sentinţa civilă nr. 434 din 7.05.2018 (executorie de drept) pronunţată în Dosar nr. 4820/2017 a dispus reintegrarea dvs. pe postul de îngrijitor ovine vă aducem la cunoştinţă că începând cu data de 14.05.3018 contractul individual de muncă este activ li solicităm să vă prezentaţi la locul de muncă.”
Ciornei nu numai că n-a dat curs somaţiei, dar l-a notificat pe Nechifor, prin cererea din 11.05.2018 că: „…vă înştiinţez că eu mă voi prezenta la locul de muncă doar după primirea Hotărârii Tribunalului Botoşani din Sentinţa civilă nr. 434/7.05.2018 motivată, ce va cuprinde drepturile şi respectiv obligaţiile părţilor până la data reintegrării mele efective pe post.”
Aşadar, şarlatania lui Ionică Nechifor a fost dejugată de către un judecător care a dovedit profesionalism în a judeca litigiul. Există apelul la Curtea de Apel Suceava unde Ionică Nechifor va primi o altă lovitură. Mihai Ciornei, prin mandatatul Gheorghe Hrincă, a depus ca probă adresa nr. 571/9.05.2018 emisă de Staţiune sub semnătura lui Nechifor din care rezultă indubitabil că unitatea îşi recunoaşte vina de a fi procedat la desfacerea abuzivă a contractului individual de muncă al lui Mihai Ciornei.
Inginerul zootehnic ajuns „doctor” prin folosirea la greu a plagiatului a demonstrat prin adresa în cauză că n-are deloc discernământ ţi abilităţi de conducător de unitate. Normal, nu se poate peste noapte ca dintr-un cioban să faci un cercetător ştiinţific cu doctorat, mai ales când s-a demonstrat că nici să plagieze n-a fost capabil pentru că n-avea cunoştinţele de bază ca să înţeleagă conţinutul lucrărilor copiate!
Cum Staţiunea mai are pe rol şi alte procese similare, iată că ulciorul lui Nechifor n-a mai putut fi dus la izvor pentru că s-a spart. O primă notă de plată o are de achitat pentru biologul dr. Hrincă, şi el câştigătorul unui litigiu de muncă. Din urmă vine Ciornei şi ceilalţi cu care se judecă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mama unei adolescente ucise în Gaza:
Ea credea că moartea este mai bună decât această viață. De fiecare dată când mergea la demonstrații, se ruga lui Dumnezeu să fie martirizată
Bancul zilei: Dorinţa lui Bulă
Horoscop zilnic 17.05.2018
O sculptură unică din bronz a lui Constantin Brâncuşi,
adjudecată pentru preţul-record de 71 de milioane de dolari
Evoluția economiei în primul trimestru este cea mai slabă evoluție
din toamna lui 2015 încoace/ Începând de anul viitor economia va evolua sub potențial
Statul, noi, am preferat să blocăm anumite reforme pentru că ne era mai comod
Dragnea anunță o schemă de ajutoare de stat în valoare de 1 miliard de euro în 5 ani pentru investiții
Consiliul Investitorilor Străini, îngrijorat de intențiile Guvernului legate de pilonul II de pensii:
Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt
Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah
pentru consultări. Ambasadorii altor trei țări UE urmează să revină în Palestina
Tusk despre Donald Trump:
Cu așa prieteni, cine mai are nevoie de dușmani
Drelciuc, omul protejat de PSDD pe seama buzunarului nostru
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog