Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
8835
De la 07 Ianuarie 2003
68863766

Pentru şarlataniile făcute, Nechifor primeşte notele de plată

  • 18 May 2018, 23:00
Impostor abil, Ionică Nechifor, în momentul de faţă director interimar al Staţiunii Popăuţi şi care se semnează ci titlul de inginer dr., a comis numeroase şarlatanii menite să curăţi staţiunea de persoanele incomode iar el să poată continua, în linişte, devalizarea patrimoniului unităţii.<
Aşa se face că de câte ori a deţinut funcţia de director, Nechifor a desfăcut abuziv contractul de muncă mai multor angajaţi, în special îngrijitorilor de o cu mulţi ani de vechime i care cunoşteau valoarea efectivelor de ovine şi puteau oricând să demonstreze că el, Nechifor, a înlocuit oile cu valoare biologică ridicată cu oi aduse din cârdul său proprietate.
Printre cei astfel îndepărtaţi s-a aflat şi ciobanul Mihai Ciornei, de loc din satul Roşiori, comuna Răchiţi, cioban cu experienţă în domeniu şi prea cinstit ca Nechifor să-l mai ţină prin preajma sa. Pe la începutul lunii septembrie 2017, Nechifor i-a interzis lui Ciornei să mai calce prin unitate, fără a emite vreo decizie că i-a încetat contractul de muncă.
Ajuns pe drumuri, Mihai Ciornei a început să-şi caute dreptatea. A apelat la biologul dr. Gheorghe Hrincă, şi el pensionat forţat de Nechifor., Iar Hrincă l-a învăţat să depună o cerere prin care să ceară repunerea pe post, cere datată 13 octombrie 2017. Ca răspuns la cerere, Nechifor emite Decizia nr. 125/1.11.2017 de desfacere a contractului de muncă pe motiv de lipsă la program.
Din acest moment se naşte un litigiu de muncă care s-a constituit în dosarul nr. 4620/40/2017 şi a fost soluţionat de către Tribunalul Botoşani prin soluţia dată în urma şedinţei de judecată din 7 mai 2018, din care cităm: „Obligă pârâta să-l reintegreze pe contestator pe postul de îngrijitor ovine şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta de la data 01.09.2017 până la data reintegrării efective pe post.”
Chiar dacă sentinţa este executorie de drept, ea este atacabilă cu apel de către ambele părţi. Simţind că a făcut-o „de oaie”, Ionică Nechifor a încercat să-l îmbrobodească pe Mihai Ciornei, trimiţându-i adresa nr. 571/9 mai 2018 prin care-l somează să se prezinte la lucru începând cu data de 14 mai a.c., adică cu trei zile înainte de soluţionarea dosarului de către Tribunalul Botoşani.
Numai că Gheorghe Hrincă, mandatat de Mihai Ciornei să-l reprezinte în acest proces, a realizat şmecheria urmărită de Nechifor, aceea de a-l aduce pe Ciornei la muncă ca, apoi, să depună în apel o notificare că litigiul de muncă a fost stins, situaţie în care Staţiunea nu ar mai fi fost obligată să-i plătească lui Ciornei drepturile salariale.
Iată ce stă scris în respectiva adresă: „„Având în vedere că Tribunalul Botoşani prin Sentinţa civilă nr. 434 din 7.05.2018 (executorie de drept) pronunţată în Dosar nr. 4820/2017 a dispus reintegrarea dvs. pe postul de îngrijitor ovine vă aducem la cunoştinţă că începând cu data de 14.05.3018 contractul individual de muncă este activ li solicităm să vă prezentaţi la locul de muncă.”
Ciornei nu numai că n-a dat curs somaţiei, dar l-a notificat pe Nechifor, prin cererea din 11.05.2018 că: „…vă înştiinţez că eu mă voi prezenta la locul de muncă doar după primirea Hotărârii Tribunalului Botoşani din Sentinţa civilă nr. 434/7.05.2018 motivată, ce va cuprinde drepturile şi respectiv obligaţiile părţilor până la data reintegrării mele efective pe post.”
Aşadar, şarlatania lui Ionică Nechifor a fost dejugată de către un judecător care a dovedit profesionalism în a judeca litigiul. Există apelul la Curtea de Apel Suceava unde Ionică Nechifor va primi o altă lovitură. Mihai Ciornei, prin mandatatul Gheorghe Hrincă, a depus ca probă adresa nr. 571/9.05.2018 emisă de Staţiune sub semnătura lui Nechifor din care rezultă indubitabil că unitatea îşi recunoaşte vina de a fi procedat la desfacerea abuzivă a contractului individual de muncă al lui Mihai Ciornei.
Inginerul zootehnic ajuns „doctor” prin folosirea la greu a plagiatului a demonstrat prin adresa în cauză că n-are deloc discernământ ţi abilităţi de conducător de unitate. Normal, nu se poate peste noapte ca dintr-un cioban să faci un cercetător ştiinţific cu doctorat, mai ales când s-a demonstrat că nici să plagieze n-a fost capabil pentru că n-avea cunoştinţele de bază ca să înţeleagă conţinutul lucrărilor copiate!
Cum Staţiunea mai are pe rol şi alte procese similare, iată că ulciorul lui Nechifor n-a mai putut fi dus la izvor pentru că s-a spart. O primă notă de plată o are de achitat pentru biologul dr. Hrincă, şi el câştigătorul unui litigiu de muncă. Din urmă vine Ciornei şi ceilalţi cu care se judecă.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Mesaj din lumea umbrelor
Horoscop zilnic 19.05.2018
Judecătoarea Ungurean mi-a interzis să scriu despre Raluca Stâncescu
Motivele pentru care Dea a devenit cetăţean de onoare la Manoleasa
Conţac spală ruşinea de pe obrazul judeţului şi al ţării
Răzvane, nu mai prosti lumea cu goangele lui Dragnea!
Manole blochează înfiinţarea unei mănăstiri în memoria Sf. Ioan Hozevitul
Drelciuc, omul protejat de PSDD pe seama buzunarului nostru
Pe lângă că nu le pricepe, Budăi prost le potriveşte
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' ROTUNDU: eMISIUNEA DIN 18.05.2018
Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din nou la DNA în dosarul "Belina"
UE și Japonia notifică Organizația Mondială a Comerțului că sunt pregătite pentru măsuri de represalii împotriva Statelor Unite
Vladimir Putin îi urează "multă sănătate" fostului spion Serghei Skripal după ieșirea din spital
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă