Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22277
De la 07 Ianuarie 2003
104554883

Percheziţie a poliţiştilor soldată cu confiscări importante

  • 20 February 2013, 23:00
Aproape 28.000 de ţigări, sute de litri de alcool provenind din contrabandă şi 16.700 obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice au fost găsite de poliţişti la percheziţiile efectuate ieri dimineaţă în 27 locaţii din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava.
Începând cu orele 06.00, în vederea documentării activităţii infracţionale a 23 suspecţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Botoşani – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului de caz şi având sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului de Operaţiuni Speciale Suceava şi a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Bucureşti au descins simultan în 27 de locaţii din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava, unde au efectuat percheziţii domiciliare la imobile aparţinând suspecţilor sau folosite de aceştia.
În locaţiile percheziţionate au fost identificate peste 27.000 ţigarete de diferite mărci, provenienţă Republica Moldova; 275 litri alcool de provenienţă Republica Moldova ; 16.700 bucăţi obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice ; 200 anvelope second hand; înscrisuri şi alte mijloace de probă.
Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat că în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, cu sprijinul a doi cetăţeni moldoveni, învinuiţii au procurat şi comercializat ilegal peste 30.000 pachete de ţigări cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 285.000 lei.
„Cu ocazia percheziţiilor, la una din locaţii, a fost identificată și cantitatea de 261 litri de alcool de provenienţă Republica Moldova, în valoare de aproximativ 2.610 lei , deţinută cu încălcarea prevederilor Codului Fiscal, fapt pentru care au fost extinse cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală. Totodată, în urma identificării celor 16.700 bucăţi obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice, faţă de persoana în cauză au fost extinse cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de obiecte pirotehnice” a precizat inspector principal Anca Silion Aramă, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.
Cei 23 de suspecţi sunt cercetaţi în libertate. La acţiunea de ieri au participat 68 poliţişti de la Inspectoratele Judeţene de Poliţie Botoşani, Iaşi şi Suceava. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Foloase trase din „secretul scrisorii”
Gastronomie: cGulaş cu carne de porc
Un membru BCE insistă pentru austeritate fiscală, în pofida creşterii economice slabe
Nemţii îşi vând bisericile, românii şi le înalţă
Magnatul rus Vladimir Potanin îşi donează jumătate din averea de 12 miliarde de dolari
O alt㠄javră ordinară”
Ioan Rotundu
Petru BOGATU: Gorniştii şi bocitoarele
Ipocrizia lui Liviu Dragnea privind regionalizarea
Un document care costă 2 milioane RON şi care- nu-i bun de nimic
Ţurcanu, coada de topor botoşăneană a lui Crin Antonescu
Rapacitatea celor de la HSR va fi sancţionată penal
Primarul Portariuc continuă să braveze cu promisiuni
Botoşani: 40 de profitori ai banilor de la APIA cercetaţi penal
Botoşani: Scandalul cărnii de cal s-a mutat la firma familiei Ţurcanu din Dracşani
Tânărul care a înjunghiat un taximetrist încă nu a fost prins
Spitalele botoşănene nu mai pot organiza licitaţii la
Posturile vacante din învăţământ ies la iveală
Damian a devenit manager printr-un concurs lipsit de glorie
Pintilii s-a dumerit ce are de făcut cu procesului câştigat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă