Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6355
De la 07 Ianuarie 2003
122578294

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Suceava

  • 7 May 2015, 23:00
vizat, in principal, presedintele Catalin Nechifor. In dosar apar si senatorul PSD Ovidiu Dontu, vicepresedintele comisiei juridice din Senat, si Monica Gubernat, membru CNA In cursul zilei de joi sunt efectuate perchezitii domiciliare in 12 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Suceava, Botosani si Iasi, din care patru sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale, informeaza DNA.
Surse judiciare au dezvaluit pentru Hotnews.ro ca perchezitiile au loc la sediile Directiei judetene de Drumuri si la Consiliul Judetean Suceava si la mai multe companii, printre care Drumuri si Poduri SA Suceava, Multiconsult IPURL Suceava si CON Bucovina SA Suceava.
Conform surselor, Iulian Contac, cel care controla compania Transporturi Auto SA Botosani le-a oferit lui Catalin Nechifor si senatorului Ovidiu Dontu 20.000 de euro pentru a influenta membrii unei comisii de licitatii si pentru castigarea unui contract de modernizare a unui drum in valoare de peste 28 milioane lei.
Ovidiu Dontu, vicepresedintele Comisiei Juridice din Senat, a fost unul dintre cei care au propus un amendament la proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea codului penal si codului de procedura penala prin care se inlocuieste sintagma "suspiciune rezonabila" in cazul dispunerii masurii preventive cu sintagma "indicii temeinice". Amendamentul a fost adoptat de comisia juridica si daca va trece de Parlament se va ingreuna arestarea preventiva.
De asemenea, in vara anului 2013, Nechifor i-ar fi solicitat Monicai Gubernat, membru in Consiliul National Al Audiovizualului anularea deciziei de retragere a licentei de functionare a unei statii din Gura Humorului deoarece presedintele CJ Suceava dorea sa-si mediatize prin intermediul acesteia propriile activitati.
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul CNA, forul audiovizual a respins, pe 30 iulie 2013, cererea de prelungire a valabilitatii licentei audiovizuale acordate societatii Impact FM SRL pentru difuzarea Impact FM in Suceava/Gura Humorului. Pe 22 august 2013, CNA a analizat doua solicitari ale Impact FM de reanalizare a deciziei initiale. Rezultatul: si aceste cereri de reanalizare au fost respinse - detalii aici.
In noiembrie 2013, insa, in cadrul unui concurs de acordare de licente audiovizuale pentru radiodifuziune (programe generaliste, CNA a decis sa acorde licenta radio pentru Impact FM SRL Suceava, pentru frecventa 93.5 Mhz Gura Humorului. Decizia a fost luata cu noua voturi pentru (Valentin Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Viorel Vasile Buda) - detalii aici Potrivit documentatiei disponibile pe site-ul CNA, Impact FM SRL ii are ca asociati pe Moldovan Dorin (50%), Prisacaru Monica Elena (40%) si Moldovan Silviu Constantin (10%). Societatea are, in total, opt licente radio.
Sursele judiciare spun si ca administratorii firmei ACI AG Suceava ar fi fost sprijiniti de Nechifor pentru obtinerea contractului de lucrari aferent obiectivului de investitii "inchiderea depozitelor urbane existente in judetul Suceava din cadrul Proiectului "Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Suceava", in valoare de 65.855.478,45 lei, fara TVA, autoritatea contractanta fiind Consiliul Judetean Suceava.
Mai mult, presedintele CJ ar fi favorizat SC Drumuri si Poduri Suceava, companie detinuta de Consiliul Judetean si aflata in insolventa, desi relansarea activitatii acesteia nu era viabila in conditiile in care instrainase aproape toate activele sale, mai arata sursele citate.
Catalin Nechifor ar fi ajutat SC Drumuri si Poduri Suceava prin evitarea procedurilor de licitatie si prin intermediul altor companii, firma primind bani chiar si din fondul de rezerva aflat la dispozitia presedintelui Cj Suceava, destinat unor situatii urgenta, pentru un drum ce se afla, de fapt, in administrarea Primariei Sirect, nu a Consiliului Judetean.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerirea franţuzoaicei
Reţeta zilei: Musaca dobrogeană
Horoscopul zilei
Seful NATO pentru operatiuni speciale, in vizita in Romania
Un candidat UKIP din circumscriptia lui Nigel Farage a spus ca romanii sunt "gunoaie de oameni"
Senatul a reuşit să amuţească zornăitul cătuşelor
Secretar de stat in Ministerul Finantelor: Sunt bani de autostrazi, dar nu exista spatiu fiscal
Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de Comisia Europeana, in mai multe domenii
Explicatiile ministrului Nica
Fiscul nu restituie banii încasaţi pe amenzile anulate de judecători
Să-şi toarne şi ei cenuşă în cap!
Ioan Rotundu
Suntem nişte gunoaie de oameni
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Musafirii Elenei Udrea
Traian Basescu: Opriti-va, imbecililor!
Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii privind statutul functionarilor publici, neconstitutionala
Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a fost retinut de DNA
Botoşani: Condamnaţi pentru evaziune fiscală fără a fi vinovaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog