Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2879
De la 07 Ianuarie 2003
106283651

Percheziţii la medici şi farmacişti suspectaţi de evaziune fiscală cu medicamente oncologice

  • valoarea reţetelor false este de peste 3 milioane lei
  • 5 April 2013, 23:00
Procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, efectueaza vineri 16 perchezitii domiciliare in judetele Hunedoara, Sibiu si Timis, fiind cautate 35 de persoane, printre care se afla medici si farmacisti, suspectati de evaziune fiscala prin completarea in fals a sute de retete cu medicamente, in special oncologice, informeaza Agerpres.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, medicii si farmacistii fac parte dintr-o grupare, care a obtinut beneficii financiare substantiale din savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul farmaceutic.
Sunt perchezitionate atat locuintele suspectilor, cat si 4 farmacii si 2 la cabinete medicale.
DIICOT sustine ca, in perioada 2010 - 2012, doi medici din cadrul Spitalului Judetean Hunedoara - Sectia oncologie au completat in fals sute de retete cu medicamente, in special oncologice sau adjuvante (substante cu valori mari), pentru pacienti cu afectiuni oncologice, aflati in tratament.
Retetele au fost predate liderilor gruparii si depuse ulterior spre decontare, prin inducerea in eroare a reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Hunedoara, prin intermediul a trei societati comerciale care detin farmacii in municipiile Hunedoara si Deva, fiind incasata astfel, in mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei.
In baza intelegerii, medicii primeau de la reprezentantii farmaciilor diverse sume de bani in functie de cantitatea de medicamente prescrisa, ce urma sa fie decontata.
Membrii gruparii au disimulat provenienta sumelor de bani astfel incasate, prin inregistrarea acestora ca imprumuturi din partea asociatilor firmelor detinute.
De asemenea, au inregistrat in evidentele contabile ale celor trei farmacii facturi fictive, din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise si decontate ilegal, de la alte societati comerciale infiintate in acest scop. Aceste firme erau ulterior instrainate altor persoane, care semnau actele de cesionare in schimbul unor sume modice, fara a primi in realitate activele si arhiva.
Pentru a influenta rezultatul cercetarilor, membrii gruparii au modificat in repetate randuri evidentele contabile si actele de gestiune ale medicamentelor, urmarind inducerea in eroare a organelor de control care au efectuat verificarile financiar-contabile in cauza.
De asemenea, au intocmit acte fictive din care rezulta in mod fals distrugerea unor cantitati de medicamente negasite pe stoc cu ocazia controlului.
Rulajul sumelor de bani realizat prin intermediul firmelor controlate de catre membrii gruparii depaseste suma de 11 milioane lei.
La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara vor fi conduse in vederea audierii 35 de persoane, urmand ca in cauza sa fie dispuse masurile legale dupa audierea membrilor gruparii.
Actiunea este efectuata cu sprijinul BCCO si SOS Timisoara, cu suportul tehnic si informativ asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: În aşteptarea tramvaiului
Gastronomie: Paste cu ciuperci
Coreea de Nord a instalat o noua rachetă pe coasta de est
Trăsniţi la putere: Victor Niţu şi Ioan Domonco
Primăria Botoşani primeşte proiecte cu finanţare nerambursabilă
Botoşani: De ce nu s-au atins procurorii DNA de Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Citirea viselor devine posibilă
“Avem o problemă importantă. Şomajul în rândul tinerilor: 23,7%”
Paul Pavel, un vicepreşedinte al CJ de decor politic
Socoteala Direcţiei Silvice nu se potriveşte cu cea a proprietarilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă