Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7098
De la 07 Ianuarie 2003
76519897

Perişoare cu sos

  • 27 November 2009, 23:00
Ingrediente: 1 kg carne tocată (amestec vită+porc), 100 g orez, 1+1 ceapă, 2 ouă, sare şi piper măcinat - după gust, 2 linguri pastă de roşii, 2 linguri pastă de ardei, 3 legături de mărar, 2 linguri ulei, 300 ml supă de carne, 5-6 boabe de piper, o foaie de dafin.
Preparare: Orezul se alege şi se spală în câteva ape. O ceapă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. O legătură de mărar se alege, se spală şi se toacă mărunt.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată, ouăle, orezul, sare şi piper măcinat - după gust- şi cu mărarul tocat. Cu palmele umezite, se modelează perişoare şi se aşează pe o farfurie umezită.
Punem perişoarele într-o oală cu apă care clocoteşte şi le lăsăm până se ridică la suprafaţă (3-4 minute). Scoatem perişoarele pe o farfurie curată cu ajutorul unei linguri de spumă.
Separat, punem cealaltă ceapă tocată mărunt să se înăbuşe cu uleiul şi o ceşcuţă cu supa de carne. Când a devenit sticloasă, adăugăm pasta de ardei şi pe cea de roşii - desfăcută în supă, câteva boabe de piper şi o foaie de dafin.
Fierbem amestecul 5 minute apoi adăugăm perişoarele fierte şi restul de mărar tocat mărunt. Potrivim de sare şi mai dăm câteva clocote împreună.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nesupravegheaţi, copii ne pot aduce mari necazuri
Proiectul 2014 pentru R. Moldova
Naşterea Domnului serbată oficial pe 25 decembrie la Chişinău
prima dată în ultimii 50 de ani
De Ziua Naţională a României românii din Roma sunt chemaţi
pentru a se cunoaşte mai bine
Seară festivă la Novi Sad prilejuită de Ziua Naţională a României
Băsescu, preferat de românii din America şi Colegiul 3 Diaspora
Slujbă deosebită pentru Sf. Andrei, la Copenhaga
Flămânzi sau nevoia „revoltei cu voturi”. Tradiţia impune!
Reproş pentru mâncarea sănătoasă
Horoscop
Goală puşcă pe saltea şi tu alături de ea
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă, 28 noiembrie
Ţurcanu şi cercetarea ştiinţifică
Ţurcanu a bătut palma cu Marcu, aşa, ca între licenţiaţi
Liber şi la Consiliul Judeţean
Ţâbuleac se mai codeşte la bezelele aruncate de Ţurcanu
A fost spart sediul PDL
Prea repede a pus Antonescu basca lui liescu pe capul Brătenilor
a declarat la Botoşani Gheorghe Flutur
Zvonuri electorale menite să ademenească angajatorii
Vaccinul antigripă a sosit, dar cu multe şi neclare contraindicaţii
Consumul abuziv de medicamente generează noi necazuri
Externalizarea Laboratorului de analize medicate revine în actualitate
Şerbănoiu, poliţistul şef cel mai bine "păzit" de subalterni
Lili a plecat printre îngeri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă