Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19835
De la 07 Ianuarie 2003
118499061

Perpetua bătaie de joc a societăţii Nova Apaserv la adresa botoşănenilor

  • oan Rotundu
  • 16 December 2021, 14:12
De ani buni conducerea societăţii Nova Apaserv SA Botoşani aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, deci a consilierilor judeţeni, îşi bate joc de consumatorii de apă fără ca preşedintele CJ sau consilierii judeţeni să curme această atitudine sfidătoare la adresa noastră.
Pe această temă am mai scris în Jurnalul dar nici consilierii judeţeni, nici preşedintele CJ n-au considerat să creară conducerii societăţii să-şi revizuiască atitudinea faţă de consumatorii de apă şi să stopeze cu abuzurile asupra modului în care se facturează consumul de apă.
Niciun consilier judeţean, de la niciun partid n-a avut o ieşire publică prin care să se delimiteze der abuzurile conducerii societăţii, să le condamne public şi să ceară conducerii CJ Botoşani să aducă modificările cuvenite Regulamentului prin care sunt stabilite relaţiile juridice furnizor servicii – beneficiar.
Sistemul de taxare a consumului de apă este unul necunoscut marii majorităţi a consumatorilor pentru că există un monopol al societăţii Nova Apaserv şi al societăţilor căpuşă care gestionează sistemul de montare, verificare şi citire a contoarelor.
Dacă ţi-a expirat valabilitatea la contor, musai trebuie să aştepţi luni de zile ca societatea să te planifice pentru verificare, timp în care te încasează la pauşal, o hoţie pe faţă şi menţinută de ani de zile de către consilierii judeţeni care au votat această revedere. Dacă doreşti să schimbi contorul cu unul mai performant şi cu valabilitate mai mare în ani, atunci perioada în care ai fost taxat la pauşal nu ţi se mai recalculează, altă hoţie ce poate fi uşor considerată şi infracţiune.
Dacă apelaţi la verificarea contoarelor de către o firmă căpuşă recomandată chiar de către un funcţionar din Nova Apaserv, plăteşti un preţ dublu sau triplu faţă de tariful normal. Iar dacă apelezi la serviciile celor de la Elsaco te vei pricopsi şi cu nişte contoare chinezeşti de proastă calitate.
O altă hoţie la drumul mare este timpul fixat pentru anunţarea indexului lunar de consum. O poţi face numai în intervalul 8 – 18 a lunii. Dacă ratezi acest interval vei fi taxat la pauşal, adică de câteva ori mai mult decât consumul tău lunar.
Şi de parcă n-ar fi îndeajuns aceste hoţii, vei fi umilit şi prin a sta la coadă la ghişeul de plată a facturilor ore în şir. Chiar în aceste zile am primit reclamaţii de la cetăţeni că la ghişeul amenajat în Mall cozile sunt interminabile iar femei şi bărbaţi în vârstă stau chinuiţi în picioare cu orele ca să poată face plata şi preda indexul. Casiera de aici, una care suferă de limbariţă, discută şi minute întregi cu câte o persoană pentru a lămuri o situaţie care ţine de fapt de ghişeul de informaţii de la sediul societăţii.
Mai are această casieră în dotare o imprimantă primitivă, cu ace, care ţârâie peste o nadă secată de tuş, aşa că chitanţa eliberată este aproape imposibil de citit ce stă consemnat pe ea.
Nici noul manager al societăţii, socialistul Liviu Ştefan (foto), nu s-a ostenit să eficientizeze sistemul de lucru cu cetăţenii. Nici să accelereze intervenţiile la scurgerile de apă din conducte, sesizate de cetăţeni, apa scursă cu zilele fiind plătită tot de către consumatori.
Plină de directori cu lefuri lunare de zeci de mii de lei, cu membri în CA numiţi cu binecuvântarea PSD, societatea Nova Apaserv Botoşani se poartă cu consumatorii precum vechilul evreu Ficher pe moşia boierului de la Flămânzi cu ţăranii. La 1907 ţăranii sau răsculat, în zilele noastre consumatorii botoşăneni încă nu s-au deşteptat. Ei continuă să voteze liste de partid pe care sunt înscrişi viitori consilieri judeţeni cam aceleaşi persoane care-şi bat joc de ei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„PSD ştie să guverneze!”
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 13 – 19.12.021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Rezolvare în stil românesc
La Chişinău, Mariniuc este demascat ca fiind protectorul contrabandiştilor
Ioan Rotundu
Violenţele de la Prăjeni - oglinda profesională a comisarului şef Şerbănoiu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă