Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16559
De la 07 Ianuarie 2003
80771159

Persoane nevăzătoare dar cu permis de conducere auto

  • 21 April 2010, 23:00
Printr-o acţiune comună a reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Botoşani şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost verificate dosarele celor 11.886 cu grad de handicap care primesc un ajutor de la stat.
Primele concluzii au fost trase după verificarea a opt mii din totalul acestora. Circa 500 de botoşăneni se află în situaţii de incompatibilitate medicală cu privire la activităţile pe care le desfăşoară şi care nu permit aceste lucru În urma unor decizii medicale trebuie să intre urgent în legalitate.
Prefectul Cristian Roman a luat o serie de măsuri pentru a limita situaţiile de acest gen. „Fie avem aproape 500 de potenţiale pericole publice, fie avem aproape 500 de băieţi şmecheri care nu fac altceva decât să sustragă fraudulos şi nelegal banii statului prin îndemnizaţii de handicap, cu sprijinul medicilor. In primul rând am sesizat IPJ pentru a intra imediat in legalitate, Odată ce poliţia este sesizată, este obligată de a ridica aceste permise până la clarificarea definitivă.
Pentru că un rol important îl aveau medicii de familie, am sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate pentru a verifica modul de gestionare a acestor cazuri de către medicii de familie. Am intrat pe acest fir şi nu ne lăsăm până nu-l ducem la capăt. Nu cred că suntem un judeţ cu aproape 12.000 de handicapaţi”
a spus prefectul Cristian Roman.
Din cele 486 de persoane, 12 sunt posesoare de permise de conducere deşi au insuficienţă renală, cu grad de handicap II (accentuat), 9 persoane au permis de conducere, fiind nevăzătoare, cu grad de handicap III (mediu), 123 de persoane sunt nevăzătoare, cu grad de handicap II (accentuat), 33 de cazuri de nevăzători cu grad de handicap I, adică grav, alte 190 de cazuri de posesori de permise de conducere cu deficienţă fizică, cu grad de handicap II (accentuat. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Carabină descoperită în curtea unui botoşănean
Comunicat de presa - AJOFM
Infracţiuni mai puţine, siguranţă crescută în zona Flămânzi
Hackerii romani s-au răzbunat pe jignirile aduse romanilor
Mergând de 9 mai la Moscova Ghimpu ar recunoaşte ocupaţia sovietică a Basarabiei
Care e păcatul naţional
Miniştrii independenţi ai guvernului Boc II
România va avea în 2011 cea mai mare creştere economică din UE
Şofer depistat cu microbuzul plin cu copii
Locuri de joacă moderne
Şcoli militare pentru viitori jandarmi
Horoscop
Bancul zilei: Poliţist… impotent!
Proba de Bac a fost reprogramată
Măsuri contra grevei anunţată de profesori
La Botoşani nu vor mai putea fi făcute investigaţii medicale RMN
În sănătate, concurs de angajare pentru cine trebuie, nu cine ştie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă