Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5147
De la 07 Ianuarie 2003
76475787

Personalul Primăriei Cristeşti, dus cu forţa la mitingul de la Iaşi

  • - li s-au dat bani şi câte o piza
  • 10 May 2019, 0:38
În cele 8 zile cât m-am aflat printre românii din regiunea Veneto, situată în partea de nord-est a Italiei, am avut contacte cu forte mulţi dintre cei care lucrează aici, printre ei şi botoşăneni. În reportajele pe care le voi scrie am să prezint starea lor de spirit şi care le este legătura cu ţara.
O asistentă medicală ce lucrează la un spital din Vicenza, şi care a avut un dialog direct cu mine, m-a sunat aseară foarte revoltată. Cu rădăcini în comuna Cristeşti, ea a fost sunată de acasă şi i s-a pus că primarul Lucian Borfotină i-a obligat pe lucrătorii din primărie să meargă la mitingul de la Iaşi. Iar ca recompensă, li s-a împărţit câte o piza şi suma de 250 lei.
„Eu ca să câştig aceşti bani în Italia trebuie să fac gardă o noapte întreagă. Cum este posibil ca cei rămaşi acasă să meargă la un miting îndreptat împotriva noastră? Cum este posibil să susţină pe un infractor ca Dragnea care a făcut România de râs peste tot în lume?” s-a arătat revoltată asistenta medicală din Vicenza. Fiind seara târziu, era aproape imposibil să pot verifica informaţia. Aşa că mi-am sunat sursele din Cristeşti, pe care şi aşa nu le sunasem de ceva timp. Iată ce mi s-a relatat că se discută prin localitate:
În apropiere de biserica mare se află un chioşc alimentar patronat de unul Grădinaru. Aici se mai bea câte un păhărel de tărie sau o bere. Cei veniţi pe la chioşc au povestit cum toţi funcţionarii din primărie au fost urcaţi în autocar şi duşi la Iaşi „să-l aplaude pe Dragnea”. Dimineaţă, din maşina primarului Borfotină s-au descărcat cutii cu piza care au fost împărţite celor care urmau să plece la Iaşi.
O altă sursă mi-ţa explicat că de mobilizarea plecării s-a ocupat asistenta sanitară comunitară Cristina Gheban. Aceasta se află sub directa protecţie a primarului Lucian Borfotină şi este foarte apropiată, poate prea apropiată de viceprimarul Liviu Stănuc. De altfel, de partea financiară s-a ocupat personal viceprimarul. Ca să fie siguri să nu se furişează vreunul la plecare, toţi cei care au primit piza şi bani au semnat un convocator. Din ce mi s-a pus, nu 250 lei s-a împărţit de persoană ci doar 200 lei. Probabil piza a fost scăzută din sumă.
Cert veste că toţi cei plecaţi la Iaşi au fost huiduiţi copios de ieşeni. Huiduit, Dragnea, precum Ceauşescu pe vremuri, a afirmat despre cei care l-au huiduit „Derbedei, o mână de oameni plătiţi bine” !Derbedeii” au fost câteva mii adunate în Piaţa Unirii şi alte mii i-au huiduit pe susţinătorii PSD-ului de pe trotuare pe când aceştia se retrăgeau spre autocare. Au fost huiduiţi şi cei din Cristeşti pe care nu-i condamn. S-au supus voinţei primarului pentru a nu-şi pierde locul de muncă. Dar va veni vrem,ea votului iar primarul va afla ce poţi ajunge când nu mai eşti ce-ai fost odată. Cât despre viceprimarul Stănuc, despre care mi s-a spus că a fost turnător-formator pe la Forma Botoşani, nu cred că are capacitatea de a înţelege lecţiile pe care ni le oferă istoria poporului nostru.
Dar informaţiile primite despre ce se petrece în Primăria Cristeşti sunt mult mai interesante. Motiv să procedez la o serie de verificări pentru a afla care este adevărul. Printre funcţionarii din primărie care au urcat în autocar s-au aflat Ioan Curcuţă, Cristina Amarandei, soţia şefului de la ISU etc. Mi-a ieşit în cale şi un nume de care uitasem: Gheorghe Dănilă, fost şef pe la importante instituţii botoşănene. Dacă tot i s-a rostit numele, îi voi actualiza şi lui „mapa profesională”
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Întrebare justificată
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 6.- 12.05.2019
Tudorel Toader a fost ”complice” la recursul compensatoriu
și a premeditat distanțarea de efectele grațierii mascate
Duminică, şleahta PSD a sărbătorit lichidarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
La Botoşani, Carmen Avram a arătat că nu este urmaşa dacilor liberi
Ioan Rotundu
Ponderea principalelor forțe eurosceptice din UE
PSD, inclus în rândul acestor partide de Agenția France Presse
Papa Francisc a început duminică delicata vizită pe care o face în Bulgaria.
Biserica Ortodoxă a interzis preoților să se roage cu Suveranul Pontif
Avertizare de vreme rea pentru următoarele 3 zile:
Ploi torențiale, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării
Comisia de Prognoză anunță că se așteaptă la creșteri de prețuri.
Scădere a PIB-ului în euro
Întâlnire a socialiștilor europeni la Sibiu, în absența liderilor PSD
Anunt – organizare festival „Floare Albastra”
Declarația de la Sibiu - cele zece angajamente asumate de șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 10.05.2019
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Plecarea -
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă