Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11246
De la 07 Ianuarie 2003
78582583

Peste 20.000 de semnături pentru Petiția „România merită mai mult”,

  • 21 May 2014, 23:00
PSD Botoșani a anunțat că a depășit pragul de 20.000 de semnături strânse de la botoșăneni pentru susținerea Petiției “România merită mai mult”, pentru combaterea discriminării românilor în Europa. Președintele organizației, deputatul Andrei Dolineaschi, a declarat că acțiunea de strângere de semnături va continua până la sfârșitul acestei luni și că va fi susținută în Parlamentul European de către viitorii eurodeputațiPSD. „Este impresionantă susținerea pe care am primit-o din partea botoșănenilor. Petiția „România merită mai mult” e prima acțiune de o asemenea amploare, în care un număr mare de persoane reacționează împotriva unor acte de discriminare pe criterii naționale, la nivelul statelor din Uniunea Europeană. „Sunt mândru că sunt botoșănean și sper ca această acțiune să ne dea încredere tuturor românilor să stăm cu fruntea sus în Europa, fără să ne mai fie teamă să spunem că suntem români”, a declarat Andrei Dolineaschi, care, în calitate de prim semnatar al petiției, îi va reprezenta la Bruxelles pe toți cei care au susținut acest demers împotriva discriminării românilor în Europa.
Românii vor să fie respectați în Europa Prin petiția anti-discriminare „România merită mai mult”, semnatarii cer respect pentru românii din Europa, tratament egal pentru aceștia din partea autorităților și respectarea drepturilor și libertăților din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.Cei care au semnat petiția solicită Comisiei Europene să declanșeze anchete preliminare cu privire la numeroasele discriminări publice la care au fost supuși românii, precum și identificarea unor mecanisme care să sancționeze tratamentul discriminatoriu manifestat de autoritățile din alte state ale Uniunii împotriva cetățenilor români.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Replică pe măsură
Horoscopul zilei
Cerem demisia primarului Gheorghe Nichita
Partidul Verde celebreazǎ Ziua internaţionalǎ anti-Chevron în România
PNL Botoşani face un apel către politicieni: „Spuneţi oamenilor adevărul!” (P)
Tricolorul în casele botoșănenilor
PSD Botoșani îi cheamă la vot pe semnatarii petiției
Senatoarea Doina Federovici, șefa de campanie a PSD Botoșani: „Sondajul Țurcanu-Diaconu prezintă o realitate, nu opinia PSD” (P)
Florin Ţurcanu l-ameninţă pe prefect cu demiterea
PDL Botoşani – Comunicat de presă
Primarulk de Bucecea i-a cerut ajujtor premierului Ponta
Centrul Cultural Bucecea caută specialist în înregistrări sudio
Botoşani/Bucecea: Trofeul Festivalului l-a obţinut un dorohoian
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă