Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1896
De la 07 Ianuarie 2003
78429448

Peste 30 de primării amendate de Garda de Mediu

  • 27 September 2007, 23:00
Nici o primărie prinsă pe picior greşit la capitolul protecţia mediului nu a fost iertată de comisarii Gărzii de Mediu Botoşani. De la începutul anului şi până la ora actuală ei au aplicat amenzi la peste 30 de administraţii publice locale, care au încălcat prevederile legale. Valoarea totală a amenzilor aplicate celor 31 de Consilii Locale prinse pe picior greşit s-a ridicat la suma de aproximativ 800 milioane lei vechi. În majoritatea cazurilor administraţiile publice locale au fost amendate pentru lipsa hotărârilor de consilii locale privind programul de măsuri cu protecţia mediului pentru anul în curs.
Au fost amendate şi consiliile locale care nu au transmis investiţiile pe programe de finanţare externă, sursa de finanţare şi valoarea. După cum susţine comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani, Rodica Zelincă lipsa de curăţenie în localităţi, respectiv abandonarea deşeurilor în zone de interes public, pe căi de comunicaţii sau cursuri de apă a fost un alt factor care i-a convins pe comisarii de mediu să aplice sancţiuni consiliilor locale. Mai mult unele în unele localităţi lipsesc dotările pentru asigurarea salubrităţii la punctele de precolectare.
Deşi aveau obligaţia să îşi înfiinţeze servicii publice de salubritate majoritatea administraţiilor publice locale nici măcar nu au adoptat hotărâri de consiliu local pentru acest lucru. "Amenzile au variat între 10 şi 150 milioane lei vechi. 80% din amenzile date de noi sunt achitate de consiliile locale, 10% sunt transmise în debit şi 10% au contestat sancţiunile. Iar valoarea totală a amenzilor este de 75,1 mii lei", a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani, Rodica Zelincă.
Deşi valoarea amenzilor nu a fost foarte mare, două primării le-au contestat. Este vorba de primăriile din Prăjeni şi Manoleasa. Aceasta din urmă a primit amendă pentru că nu avea hotărârea de consiliu local cu privire la programul de măsuri pe 2007, în valoare de 10 milioane lei vechi. Primăria Prăjeni a contestat o amendă de 25 milioane lei vechi aplicată pentru lipsa contractului cu o firmă ce se ocupă de preluarea deşeurilor provenite de la animale.
Nu au scăpat de sancţiuni nici administraţiile care nici până la ora actuală nu au încheiat contracte de prestări servicii cu o firmă specializată în colectarea cadavrelor şi deşeurilor de origine animală. Administraţiile publice locale care nu au achitat încă amenzile date de comisarii Gărzii de Mediu Botoşani au la dispoziţie 30 de zile de la momentul aplicării sancţiunii, fie să o plătească, fie să o conteste. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Furturi de miliarde de lei la cooperativele de credit
Dan Diaconescu plăteşte 100 milioane lei ora de scandal
Un italian şmecher, bagă în pământ bani negri şi-i scoate albi
culmea, îi merge şi ştie să dea cu tifla autorităţilor române
Scandal în PSD pe seama listei la europarlamentari
scrisoare deschisă
Prilej de afacere pentru unele conduceri de şcoli
Daniela Vlădescu şi Daniel Buzdugan invitaţi la Botoşani
Au fost sensibilizaţi de copiii cu sindromul Down
Prefectul Sorescu a găsit soluţia WC-urilor din şcolile săteşti
Prefectul vrea să-i disciplineze pe constructori
Noi ajutoare pentru Tecuci
Prefectul vrea, dar cei de la Drumuri Naţionale se codesc
CJ refuză recepţia şcolilor reabilitate după inundaţiile din 2005
Se reiau demersurile pentru achiziţionarea pianului de concerte
Problema pensionarilor de pe fosta platformă industrială greu de rezolvat
Amenzi de peste 10 mii lei aplicate agenţilor economici
Începe sezonul virozelor
Batjocoriţi, asistenţii comunitari îşi iau lumea în cap
Sindicaliştii vor salariul minim de 700 lei
Centru de consiliere la Şcoala Specială
Parfum de femeie
Horoscop
Cumpără cu banii jos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă