Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22445
De la 07 Ianuarie 2003
122882512

Peste 80 de morti si 250 de raniti intr-un incendiu izbucnit intr-un templu din India

  • 10 April 2016, 23:00
Cel putin 84 de persoane au murit si peste 250 au fost ranite dupa ce un incendiu de proportii a izbucnit sambata noaptea in faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, in statul Kerala (sudul Indiei), din cauza exploziei unor materiale pirotehnice, transmit duminica EFE si Xinhua, potrivit Agerpres. Premierul indian Narendra Modi a descris accidentul drept "un soc dincolo de cuvinte" si a adaugat ca gandurile si rugaciunile sale merg catre victimele infernului care s-a produs in timpul unui festival traditional care avea loc la templu.
Potrivit presei locale, focul a izbucnit in jurul orei locale 3:30 a.m. (sambata, 22:00 GMT), in timp ce oamenii sarbatoreau cu artificii, din cauza unei scantei care a cazut peste o cladire adiacenta in care erau depozitate materiale pirotehnice, unele dintre ele extrem de puternice. Martori citati de agentia IANS au declarat ca flacarile au cuprins templul si s-a produs o explozie uriasa. Acoperisul templului a fost afectat de foc. Explozia a fost atat de puternica incat numeroase case pe o raza de o jumatate de kilometru au fost avariate.
In momentul incendiului, un numar estimat intre 10.000 si 15.000 de oameni - in majoritate femei si copii - asistau la evenimentul religios si la spectacolul pirotehnic. Ranitii au fost transportati la 10 spitale din zona si, potrivit postului de televiziune NDTV, ministrul de interne din Kerala, Ramesh Chennithala, a luat "toate masurile" in Ernakulam si Thiruvananthapuram, capitala statului, pentru ca acestia sa fie cat mai bine ingrijiti.
In Kerala este in vigoare o interdictie a folosirii de material pirotehnic pe districte, insa autoritatile emit permise punctuale pentru utilizarea acestora in timpul anumitor festivitati. Autoritatile din Kerala au lansat o ancheta, in conditiile in care o astfel de tragedie nu are precedent in acest stat, unul dintre cele mai dezvoltate si mai bogate din India, faimos pentru atractiile sale turistice, mentioneaza Xinhua.
Totusi, accidentele la temple sunt comune in India. In octombrie 2013, peste 100 de oameni au fost ucisi, dupa ce s-au calcat in picioare intr-un templu din statul Madhya Pradesh (centrul Indiei).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
Bancul zilei: Poliţistul cu mustăcioară şi ţâncul cel isteţ
Horoscopul zilei de 11.04.2016
Lumesa luî Rotundu: Vorniceni - Schimbarea la faţă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.04.2016
Banca Mondiala in Romania condamna actele de rasism impotriva romilor
Ambasada SUA in Turcia: Exista "amenintari credibile" care vizeaza zone turistice, in special Istanbul si Antalya
Cristina Kirchner, fostul presedinte al Argentinei, acuzata de spalare de bani
Laura Codruta Kovesi: Eliminarea din OUG privind interceptarile a posibilitatii de conectare la Centrul National de Interceptari ar fi un pericol
Laura Codruta Kovesi: Ar trebui o lege care sa interzica celor condamnati definitiv sa ramana in functie
Unii sunt speriati ca as putea sa intru in politica, mai bine sa fie speriati ca raman la DNA
Râd şi curcile, Ovidiule!
Ioan Rotundu
Cum l-a dibuit Calistru pe primarul Chelariu că nu mai are carnet de conducere
Moş Teacă, alias Radu Anton, va sta proptea în faţa primarului Ştefan
Ioan Rotundu
Botoşani/Darabani: Duminica liniştită a satului Bajura tulburată de stafiile roşii
Botoşani/Ipoteşti: Templul lui Eminescu spurcat din nou de familia Gireadă
Drumul familiei Gireadă spre glorie presărat cu infracţiuni şi mai nou cu morţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog