Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20154
De la 07 Ianuarie 2003
122880221

Peşte ca la schitul Balş

  • 27 August 2006, 23:00
Să se ştie de către toţi cei cu poftă că peştele nu se lasă gătit de orice mână nepricepută. Mai ales dacă-i un peşte cu pretenţii, crescut şi hrănit în mediul său sălbatic, cum ar fi iazul de la schitul Balş. Un astfel de peşte, să-i zicem crap, are o carne dulce, extrem de gustoasă. Peştele, de mărimea unei palme de om sănătos la trup, odată prins, se curăţă de solzi şi se eviscerează. Aşa întreg, cum este, îi dăm un praf de sare, după care-l trecem prin făină de grâu, pe-o parte şi pe alta. Într-o cratiţă cu coadă turnăm ulei fără să ne tremure mâna, adică din belşug, să cuprindă peştele pe jumătatea culcată. Când uleiul este potrivit de fierbinte, nu şi încins, punem peştele, având grijă să-l întoarcem la timp, iar temperatura focului să scadă, altfel ca peştele să fiarbă în ulei, nu să se prăjească. Peştele se va pătrunde repede, nu se va rumeni până la ardere, ci va fi numai bun de mâncat, rămânând mustos. La un astfel de peşte, gustul este întregit de măiestria bucătarului în a face mujdeiul şi a potrivi din fiert mămăliga, să nu fie prea moale. La schitul Balş este un astfel de călugăr bucătar. Să-i dea Dumnezeu sănătate, că mare pârdalnic mai este în a da gust mâncării. (Lucullus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Delicvenţa juvenilă, un fenomen ce ia amploare
Festivalul Berii a furat clienţii cinematografului
Firmă italiană specializată în „confecţionarea” de ţepe financiare
Pompierii continuă seria sancţiunilor
Coşmarul inspectorilor şcolari numit Hârdău
Număr mare de beneficiari de ajutoare sociale
Şomeri încadraţi în muncă
Săptămână mare pentru municipiu
Comisarul Vasile Răileanu este noul şef al Poliţiei Comunitare
Popovici, directorul adj. interimar, rămas repetent
Preţul energiei termice abia acum se cloceşte
Conţac copleşit de femeile din Brăeşti
Week-end-ul care a pus punct Galelor Verii
Campania „E.U. nu dau şi nu iau şpag㔠aproape de final
Scaunele şefilor IŞJ zguduite serios de Hârdău
Bianca ALBU
Horoscop
Răspuns cu rost
PNL condiţionează pacea cu PD de îndepărtarea ofiţerilor de Securitate
La sfinţirea unei biserici, Teoctist i-a dat replica lui Adrian Iorgulescu
Vadim Tudor a refuzat colaborarea cu Securitatea
Vadim Tudor a făcut poliţie politică
Geoană ar vrea să-l avertizeze pe Blair că îi discriminează pe români
Legea lustraţiei, adoptată de Senat într-o formă neconstituţională
Botoşanii primesc din nou cod galben
Comentariu la comentarii (CXLVII)
(Ioan Rotundu)
Barbut sub zidurile Primăriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog