Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19789
De la 07 Ianuarie 2003
87550467

Peşte putred vândut în Piaţa Centrală

  • 20 June 2006, 23:00
Zilele trecute, la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului (APC) Botoşani s-a formulat o reclamaţie pentru vânzarea de peşte putred, de către nişte copii, în Piaţa Centrală. Botoşăneanca U. F., fiind la cumpărături în piaţă, a fost acostată de un copil care vindea peşte proaspăt cu doar 5 lei kilogramul. Preţul atractiv a determinat-o pe femeie să accepte oferta acestuia, achiziţionând în jur de 2 kilograme, fără a lua în considerare aspectele legate de calitatea acestuia. Abia acasă a constatat că în punga din plastic era doar un peşte proaspăt, ceilalţi fiind alteraţi. „Femeia a venit la noi, însă nu am putut să o ajutăm. Am mers în locul de unde a cumpărat peştele şi nu am mai putut găsi copilul, dar am constatat că erau alţi copii cu pungi de peşte. Probabil că cei care se folosesc de copii au un sprijin de undeva. Poliţia pieţei ar trebui să ia măsuri pentru a nu se mai comercializa peştele în condiţii improprii, cu atât mai mult cu cât este cel mai perisabil aliment”, a declarat Elena Olaru, preşedintele APC Botoşani. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au precizat că pentru a efectua controale în acest sens este nevoie de o sesizare, cu date exacte, pentru a se putea stabili provenienţa peştelui, unitatea de desfacere sau condiţiile de depozitare. „Cei care ar trebui să împiedice apariţia unor astfel de situaţii sunt cei de la Administraţia Pieţelor sau de la Poliţia Pieţei. La noi nu există o reclamaţie de acest fel şi nici nu este de competenţa noastră”, a precizat Vladimir Rizac, directorul DSV Botoşani. Referitor la acelaşi incident, Elena Olaru a mai declarat: „Ar trebui să se acorde mai multă atenţie provenienţei produselor alimentare, cumpărătorii de ocazie riscând să ajungă la spital din cauza toxiinfecţiilor alimentare. Poliţia pieţei ar trebui să facă ceva pentru a eradica acest fenomen. Dacă nu ar fi susţinuţi de cineva, aceşti comercianţi de mărfuri alterate nu ar putea rezista”. Medicii avertizează în privinţa pericolelor la care se supun cei care consumă peşte alterat. „În anotimpul cald, orice aliment alterat reprezintă un pericol pentru sănătate, dar peştele este cu atât mai periculos. Trebuie acordată o atenţie foarte mare alimentaţiei în perioada caniculei, punându-se accent pe hidratare. Grupele de vârstă cele mai sensibile la alimentele alterate sunt copiii şi vârstnicii. Este indicat ca, la apariţia simptomelor unei toxiinfecţii alimentare, cum ar fi senzaţia de vomă, ameţelile, temperatura mare, cei în cauză să se prezinte de urgenţă la un medic pentru a combaterea afecţiunii şi pentru a se evita complicaţiile ulterioare”, a sfătuit un cadru medical. Amatorii de peşte sunt îndrumaţi să-l achiziţioneze din locurile de desfacere autorizate, punând mai mare accent pe sănătate şi nu pe un preţ cu mult mai mic decât cel practicat în pescării.(Dumitriţa AILOAE & Dănuţ ROTARIU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Rănit scos prin zid
un bărbat de 40 de ani a căzut în puţul de aerisire al unui bloc echipele de intervenţie au fost nevoite să spargă peretele unui apartament de la parter pentru a ajunge la victimăIon Tihu a suferit traumatisme grave, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi Poliţia a declanşat o anchetă pentru a elucida condiţiile în care s-a produs accidentul
Campioni la lupte plămădiţi din sărăcie
Oină la Vorona şi orientare turistică la Agafton
23 de stâlpi de electricitate trântiţi la pământ
Intervenţii chirurgicale de miliarde de lei la Maternitate
Magistraţii au driblat testul psihologic
Moartea vine din spate, cu Dacia
Cum se completează fişa de înscriere la liceu
Matematica, proba de foc a testelor naţionale
Fostul şef al vămilor botoşănene se judecă cu şefii săi
Peremiştii botoşăneni sar la gâtul deputatului Baban
Cu tigăi de vânzare vom intra în UE
Tentativă de viol în sânul naturii
Clădirea prăbuşită în Centrul Vechi va fi refăcută
Militari români, victime ale unui incident în Afganistan
Şapte comisii guvernamentale vor discuta soluţionarea revendicărilor sindicale
Finlanda a ratificat Tratatul de Aderare a României
Românii nu investesc în mobilier
un român alocă pentru achiziţionarea de mobilier circa 25 euro anual, de opt ori mai puţin decât un cetăţean din UE
Bărbaţii săraci din India îşi închiriază soţiile
NASA va lansa din nou naveta Discovery la 1 iulie
Starea educaţiei româneşti este justificată de subfinanţarea din ultimii 16 ani
Noua generaţie a vehiculului comercial Ford Transit
Japonia îşi retrage militarii din Irak
Microsoft a lansat Windows Live Messenger
Prinţii Andrew şi Edward, cavaleri ai Ordinului Jartierei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă