Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27128
De la 07 Ianuarie 2003
122912777

Petru Pitcovici, comisar sef in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, a fost arestat preventiv

  • pentru trafic de droguri
  • 20 May 2016, 23:00
Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Petru Pitcovici, comisar sef in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, intr-un dosar in care procurorii DIICOT il acuza de trafic de droguri, anunta Mediafax. In acest caz vor mai ajunge in arest alte doua persoane pe care Petru Pitcovici le-a sprijinit in dosarul de trafic de droguri.
Directia Generala Anticoruptie este o institutie aflata in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, al carei obiectiv este prevenirea si combaterea coruptiei.
Petru Pitcovici, comisar sef la DGA retinut de DIICOT pentru trafic de droguri, este cercetat si intr-un dosar de coruptie, alaturi de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
Petru Pitcovici a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care procurorii DIICOT il acuza de trafic international de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului. Alaturi de el, au mai fost arestate preventiv alte doua persoane pe care le-ar fi ajutat sa vanda droguri de mare risc. Decizia Tribunalului Bucuresti este executorie, dar nu definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Comisar sef al Directiei Generale Anticoruptie, Petru Pitcovici este cercetat si intr-un dosar de coruptie, alaturi de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
In perioada 11-19 mai, procurorii DIICOT au investigat activitatea unor persoane suspectate ca au introdus in Romania droguri de mare risc procurate din Olanda, care, ulterior, au fost comercializate in Capitala.
La data de 08 mai, trei dintre suspecti au mers in Olanda pentru a procura droguri, sustin procurorii. Barbatii au vrut sa intre in tara la data de 11 mai, pe la punctul de trecere al frontierei Nadlac, fiind verificati de politisti. In urma controlului "au fost gasite 2 pachete care contineau pulbere de culoare alba, in urma examinarii tehnico-stiintifice a rezultat cantitatea totala de 429,98 grame cocaina si 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamina (MDMA)", doi dintre ei fiind arestati preventiv.
O a treia persoana se sustragea cercetarilor la acel moment insa, joi, a fost depistat de procurori in fata unui restaurant din Bucuresti, alaturi de comisarul DGA, Petru Pitcovici si de Sandu Dan Simion si "cu ocazia controlului efectuat asupra inculpatilor si a 2 autoturisme folosite de catre acestia, au fost identificate si ridicate sumele de 900 de euro, 900 de dolari, 3000 de lei precum si inscrisuri cu valoare probatorie. Totodata, au fost ridicate in vederea indisponibilizarii un numar de 3 autoturisme de lux", precizeaza DIICOT.
In urma cercetarilor procurorii au stabilit ca "Sandu Dan Simion zis "Dan Chioru" i-ar fi determinat pe ceilalti trei "sa procure cocaina, inmanandu-le in acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucuresti".
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţistul şi studentul
Horoscopul zilei de 21.05.2016
Botoşani: Candidat la Primăria Suharău
Convoi NATO, atacat cu bomba de talibani in Afganistan
Nicusor Constantinescu in momentul arestarii: Este o dictatura in 2016!
O noua metoda de inselaciune prin telefon: bani ceruti pentru interventia elicopterului SMURD
Autoritatile egiptene au dat publicitatii primele imagini cu resturile avionului prabusit
Doi paienjeni agresivi au provocat panica intr-un avion care se indrepta spre Canada
Spectatori la concertul Carla's Dreams:
Nu se putea respira deloc, nu se putea iesi. E spatiu de 300 de oameni si au fost 3.000
Guvernul pregateste noi norme pentru firmele de pompe funebre si reguli la inmormantare
Botoşani: Baronul de Văculeşti cercetat penal de Poliţia Dorohoi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog