Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24363
De la 07 Ianuarie 2003
122910012

Piaţa agroalimentară, o palmă pe obrazul oraşului Flămânzi

  • 4 January 2010, 23:00
Avându-se în vedere mai multe aspecte, între care unul extrem de important este interdicţia circulaţiei căruţelor pe drumul european DE58, primarul Constantin Pitorac intenţionează să schimbe locaţia actualei pieţe agroalimentare care, situată chiar la şosea, peste drum de Monumentul Ţăranului Român de la 1907, provoacă seriase probleme circulaţiei rutiere în fiecare duminică, când este ziua tradiţională de târg.
În acest sens, la ultima şedinţă a Consiliului Local Flămânzi pe anul 2009, Constantin Pitorac a propus adoptarea unui proiect de hotărâre care să aibă în vedere acest obiectiv. Conform acestuia, piaţa, ar putea fi reamenajată în altă zonă, nu ne apărat pe drumul principal care străbate localitatea, mai ales că, după ce s-a studiat topografia oraşului, s-a găsit un teren adecvat în apropiere, la 500 de metri distanţă, în zona Bahna.
„Acolo există căi de acces adecvate, care ar putea prelua fluxul atelajelor sosite din Frumuşica, Prăjeni sau Copălău fără să se mai încurce traficul rutier. Căruţele de la Copălău vor circula pe strada Spitalului şi după ce vor ieşi la zona 6 Drumuri vor urca, pe drumul spre Prăjeni, până la noua piaţă. Cele de la Prăjeni vor circula, ca şi până acum, pe drumul local, fără a mai ieşi la şosea, iar atelajele care vin din zona Frumuşica vor beneficia de un drum care se va amenaja, pe lângă moară, după podul de la intrarea în oraş, pe care vor ajunge direct la piaţa agroalimentară”, a explicat primarul Constantin Pitorac.
Mutarea obiectivului amintit îi va permite actualului Consiliu Local să revendice, pentru administraţia locală, actualul teren al pieţei agroalimentare, concesionat în condiţii dubioase, în urmă cu doi ani, fostului consilier local Emil Teodorescu. „Ultimul contract de concesionare a pieţei agroalimentare e o palmă pe obrazul oraşului. De acolo se încasează anual circa 15 milioane de lei vechi, sumă infimă avându-se în vedere câtă marfă se aduce acolo şi ce rulaj de bani are loc în fiecare săptămână”, a mai afirmat primarul oraşului Flămânzi.
În plus, acesta a atras atenţia asupra faptului că, pe terenul respectiv, va trece conducta de gaz şi că tot în perimetrul actualei pieţe agroalimentare va fi construită staţia de joasă presiune care va alimenta oraşul Flămânzi. În discuţiile purtate, consilierii locali au susţinut, în principiu, propunerea, urmând ca în acest an să analizeze, împreună cu juriştii Primăriei, calea legală de a se ataca în instanţă vechiul contract de concesiune. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Domn' colonel, dar cu lopata ai încercat?!
Arta de a vinde
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, 5 ianuarie
Pedeapsă pentru Ţurcanu
Arma energetică
ICCJ anunţă reluarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al instituţiei
după ce Băsescu a declarat că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu
Criză la nivel înalt. Bayern reduce salariile jucătorilor
BNR a intrat în 2010 cu 28,3 miliarde de euro la rezerva valutară
Ce am fost şi ce am ajuns? În căutare de repere
Programul "Prima Casa" continua si anul acesta
Creşterile şi scăderile record ale veniturilor bugetare
2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti
Lada, Dacia si Skoda au fost cele mai vândute maşini ale anului 2009 în Basarabia
Manifestaţie la Chişinău: "Opriţi Teroarea Poliţienească la Moscova”
Un bucureştean câştigă un proces în Justiţie
într-un caz de ridicare abuzivă a maşinii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog