Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12929
De la 07 Ianuarie 2003
108549570
Piaza rea a liberalismului botoşănean

Şoptică i-aţi bocceluţa şi du-te de unde ai venit!

  • Ioan Rotundu
  • 28 September 2020, 16:20
Liberalismul botoşănean a avut în întreaga istorie postdecembristă o evoluţie retrogradă. Singura perioadă când liberalismul la nivel de judeţ Botoşani a avut un curs ascendent şi doctrinar a fost sub preşedinţia juristului Dinu Secrieru. După îndepărtarea acestuia din funcţia de preşedinte prin jocuri politice murdare puse la cale de către suliţanii Cornel Popescu, acum preşedinte PMP, şi Gheorghe Ciubotaru zis Prăjitură, acum alături de Popescu, PNL Botoşani s-a înscris pe o linie politică retrogradă.
Sub preşedinţia lui Mihai Ţâbuleac, Liviu Câmpanu şi mai ales Florin Ţurcanu, PNL Botoşani a ost mereu în umbra PSD, capii partidului fiind interesaţi mai mult de nevoile lor personale şi ale grupării cu care erau înconjuraţi şi mai puţin, tot mai puţin de dezvoltarea partidului prin promovarea unor politicieni tineri şi ataşaţi de interesele comunităţii judeţene şi nu de ale familiilor lor.
Însă cel mai mult a prejudiciat partidul ca imagine şi putere politică actualul preşedinte Costel Şoptică. I-am atenţionat pe liberali că desemnarea lui Şoptică drept candidat pentru funcţia de preşedinte al CJ va duce partidul spre un dezastru politic. Le-am sugerat în mod permanent ca această candidatură să fie încredinţată actualului deputat Cristian Achiţei. N-au ţinut cont de vocile de pe margine şi iată că dezastrul s-a produs.
Mai trebuie precizat că o vină majoră la producerea acestui dezastru o are şi actualul premier Ludovic Orban care l-a susţinut pe Şoptică, deşi ştia că acesta are probleme cu justiţia, este în cârdăşie cu cei din PSD şi că afacerile firmelor sale, evazioniste la greu, se derulează cu primarii PSD-ului.
Costel Şoptică, profesor la bază, n-a demonstrat niciun moment că este un om politic şi lider de partid cu viziune profundă, n-a arătat botoşănenilor că activitatea lui politică are la bază principii etice şi morale sănătoase, credibile, capabile să ajute judeţul să se elibereze de „ciuma roşie” şi să se înscrie pe o linie ascendentă a dezvoltării economice.
Liberalii au realizat încă din urma alegerilor parlamentare din 2016 că preşedintele lor Costel Şoptică nu este cel care ridică popularitatea partidului, dimpotrivă, popularitatea lui este sub nivelul celei a partidului. Dovadă că la acele alegeri, candidând primul pe lista la Senat, Şoptică n-a adunat voturi pentru un mandat întreg, fiind validat la resturi.
Ca senator şi preşedinte al PNL, Costel Şoptică n-a sprijinit cu nimic activitatea primarilor liberali, n-a folosit consilierii judeţeni pentru a realiza o adevărată opoziţie conducerii PSD a CJ, aşa că vreme de 4 ani judeţul a stat la cheremul social-democraţilor care n-au făcut decât să descopere oportunităţi de furt din banii publici şi au abandonat reabilitarea infrastructurii rutiere a judeţului.
În schimb, firmele lui Şoptică au beneficiat din plin de lucrări pe banii publici atât din partea conducerii CJ câţ şi a primarilor PSD.
PNL Preluând puterea în plan guvernamental, la Botoşani Şoptică n-a curăţat instituţiile descentralizate de conducerile impuse de PSD, nu le-a depolitizat nici măcar pentru a pune în loc liberali. Pur şi simplu Şoptică s-a înţeles cu oamenii puşi de PSD pe principiul mână pe mână se spală şi împreună obrajii.
Având şcolile sub control prin directorii puţi în funcţie, PSD-ul şi-a păstrat o structură politică importantă iar strategia lor a dat acum roade. Şoptică şi cu Flutur au fost liberalii care s-au dus la Bucureşti, la ministrul Marcel Vela, şi i-au cerut să-l repună în funcţie pe comisarul şef Viorel Şerbănoiu, deşi ştiau că acesta este sub controlul integral al PSD. Iar în aceste alegeri agenţii de poliţie din judeţ au făcut campanie pentru candidaţii PSD şi i-au blocat pe candidaţii liberali, şicanându-i în fel şi chip., închizând ochii la abuzurile candidaţilor PSD, Pro România şi ALDE.
Dacă astăzi constatăm că judeţul nostru s-a înroşit şi mai mult decât era, că am devenit iarăşi ruşinea ţării, o datorăm în cea mai mare parte lui Costel Şoptică, o datorăm liberalilor de bună credinţă care n-au avut curajul să-i dea lui Şoptică un şut în partea dorsală şi să-l trimită acolo de unde a venit, adică în satul Smârdan, comuna Suharău, comună care nu l-a votat nici la parlamentarele din 2016, nici acum.
Dacă mai au un rest de verticalitate, un rest de respect pentru electoratul botoşănean de dreapta, liberalii să-i ceară lui Şoptică să-şi ia tânăra amantă şi să plece spre locul unde şi-au înţărcat dracii copii, să nu mai audă şi să auzim de el. Dacă nu vor proceda aşa, judeţul Botoşani va rămâne roşu şi după alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c. Ţara se leapădă de socialiştii grupaţi în PSD, se imunizează împotriva „ciumei roşii” iar noi, la Botoşani, ne întoarcem în timp, în vremurile de glorie ale lui Iliescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ironie matrimonială
Horoscopul săptămânii 28.09 - 4.10.2030
"30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea
notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare
Acte de huliganism ]n ziua alegerilor în comunele Truşeşti şi Călăraşi
Ioan Rotundu
N-a câştigat alegerile Cosmin Andrei, le-a pierdut Cătălin Flutur
IoaN Rotundu
Botoşăneni, „Ciuma roşie ante portas”!
Ioan Rotundu
Candidaţi care au luptat din greu pentru a câştiga alegerile
Ioan Rotundu
Percheziţii cu multe semne de întrebare privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Firele legăturilor liberalului Şoptică cu lumea interlopă duc la infractoarea Stâncescu
Ioan Rotundu
Cum a ajuns Mercedesul lui Şoptică la interlopul Cătălin Stavără
Ioan Rotundu
Mesaj pentru politicienii corupţi şi interlopi
Ioan Rotundu
Patimile liberalului Flutur în ajunul sărbătoririi Revoluţiei din Octombrie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă