Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24400
De la 07 Ianuarie 2003
122884467

Piftie de cocos

  • 7 December 2014, 23:00
Ingrediente: 1 cocos de casa, 3 aripi pui sau 4 labe pui, 1 ceapa, 1 foaie dafin, 1 lingurita piper boabe, 4 catei usturoi (sau dupa gust), sare.
Pentru decor: 1 ou fiert, patrunjel, boia dulce.
Preparare Cocosul se transeaza bucati. Se spala bine carnea cu apa rece. Eu folosesc si cateva aripi (sau labe) in plus, pentru o inchegare mai sigura. Se pune carnea intr-un vas si se toarna desupra apa care fierbe, ca sa se opareasca carnea. Lasati sa stea 10 minute. Scurgeti apa.
Asezati carnea intr-o oala incapatoare. Acoperiti cu apa rece cat sa treaca cu cativa cm. Adaugati ceapa, dafinul si piperul. Fierbeti la foc mic, supa abia sa bolboroseasca ici colo, timp de 4 ore. Nu lasati supa sa fiarba in clocote mari, caci se va tulbura. La inceput spumati bine supa si cand scade, stergeti marginea oalei de impuritati. Dupa 2 ore de fiert adaugati 1 lingurita de sare.
Dupa 4 ore de fiert, verificati supa astfel: puneti cateva linguri intr-un vas mic si dati la congelator cateva minute. Verificati apoi ca supa sa fie vascoasa si lipicioasa. Daca e asa, piftia e gata, se va inchega. Daca nu, va trebui sa o mai fierbeti pana devine asa. Dupa 4 ore insa ar trebui sa fie ok. Strecurati supa printr-o sita si retineti carnea separat.
Striviti cateii de usturoi si adaugati treptat din pasta de usturoi in supa strecurata. Amestecati, lasati 1 minut si gustati. Supa trebuie sa aiba un gust fin, placut de usturoi, dar sa simtit si gustul supei. Adaugati pasta de usturoi pana e pe gustul vostru de usturoiata. Eu am adaugat 1 lingurita pasta de usturoi. Cand faceti acest pas, gustati supa si de sare si adaugati daca simtiti ca e nevoie. Lasati sa stea supa 5 minute cu usturoi, sa se infuzeze.
Puneti 4 straturi de tifon intr-o sita asezata deasupra unui vas. Strecurati inca o data supa (se vor retine impuritatile mici si bucatile de usturoi).
Urmeaza degresarea supei. Cea mai simpla si rapida metoda, pe care eu o folosesc in asemenea momente, este degresarea cu un servetel de bucatarie. Procedati astfel: luati doua servetele de bucatarie si suprapuneti-le. Asezati-le apoi deasupra supei, cat sa se imbibe usor de supa la suprafata. Veti vedea grasimea galbena cum se aduna pe servetel. Prindeti servetelul de capete si ridicati-l usor, mutandu-l intr-o farfurie (fara sa strangeti sau sa stoarceti). Repetati acest pas de 3-4 ori, ca sa se degreseze supa cat mai bine. Dezosati carnea si taiati-o bucati.
In boluri ceramice asezati bucati de carne intr-o parte (avand grija sa puneti din fiecare parte a cocosului: cateva fasii din pulpa, din piept, de pe aripi...). In cealalta parte asezati cate un fir de patrunjel si 1-2 felii de ou fiert. Turnati incet supa peste ele. Acoperiti vasele cu folie si dati-le la frigider peste noapte, pentru a avea timp sa se inchege. La servire, presarati boia dulce peste carne.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bptoşani/Săveni: Poliţist cu probleme psihice trimis de ÎCCJ în activitate
Anunţ URBAN SERV
Bancul zilei: Ce vede Ion cu 3D
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: De Ziua Naţionalşă
Presa-n gura lu' Rotundu
Botoşai: Vicele Andrei, imaturitatea politică şi plângerea penală
Mircea Cartarescu va primi prestigiosul premiu pentru cea mai buna carte la Targul de la Leipzig 2015
O profesoara bursiera Cambridge, scrisoare deschisa pentru ministrul Educatiei
Lasati-ma sa privesc in ochii copiilor pe care ii invat
Guvernul amana cu inca 5 ani, pana in 2019, dreptul calatorilor de a fi despagubiti la intarzieri CFR
WTA: Simona Halep a reusit cea mai frumoasa minge a anului in circuit
Canada se pregateste sa elimine vizele pentru toti cetatenii din UE
Seful CJ Buzau Cristinel Bigiu si finul sau Florin Colgiu, retinuti
Presedintele CJ Buzau ar fi primit mita prin intermediul lui Colgiu
SUA avertizeaza India ca nu este momentul potrivit sa faca afaceri cu Rusia
"Am transmis acest mesaj aliatilor nostri la nivel international"
Călăraşi: Infracţiuni pe care legea nu le pedepseşte
Sonda New Horizons, destinata cercetarii planetei pitice Pluto, "trezita din hibernare" dupa 9 ani
Prognoza meteo pentru luni si marti
Daca DNA cere urmarirea mea penala in dosarul votului din diaspora, cu siguranta voi demisiona
dar nu mai ramanem pe logica din 2004 de tip "cine pierde merge la inchisoare"
Angela Merkel: Rusia este o sursa de dificultati pentru vecini UE ca Republica Moldova, Georgia si Ucraina
Presimţirile lui Ponta
Ioan Rotundu
Pe când şi contor fiscal la cur?
Ioan Rotundu
Condoleanţe din partea Seminarului Botoşani
Cod galben de ploi abundente, ninsori si polei in mare parte a tarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog