Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32305
De la 07 Ianuarie 2003
106246431

Pinochio - motiv de ceartă electorală

  • 18 May 2008, 23:00
Candidatul liberalilor la funcţia de primar, Gheorghe Sorescu îi sugerează actualului vice de la Primăria Botoşani, pedelistul Florin Ghiorghiţă, să mai aibă grijă cu imaginaţia în ce priveşte poreclele. Mai exact, referitor la porecla de Pinochio II, pe care i-a atribuit-o nu demult, liberalul îl îndeamnă pe pedelist să facă o incursiune în trecut pentru a-şi aminti cum stătea, umil şi înghesuit, într-o debara la fostul sediu al Primăriei, sub mandatul lui Florin Egner.
„De când a început mandatul lui Cătălin Flutur văd că a devenit mâna lui dreaptă. Nu ştiu care e Pinochio dintre noi doi. Dacă e să vorbim de realizări, cât am fost prefect am adus atâţia bani pentru Botoşani, cât n-au adus alţi preşedinţi în cinci mandate”, a declarat Gheorghe Sorescu, accentuând că municipiul Botoşani are nevoie de oameni care să aducă bani dezinteresat, nu de tot felul de „mulgători”.

Minciuni, distrugeri şi defăimare
În replică, viceprimarul Florin Ghiorghiţă susţine în continuare că Gheorghe Sorescu se potriveşte foarte bine cu Florin Egner şi-şi merită cu vârf şi îndesat porecla, ba mai mult dacă o continuă în ritmul de a arunca promisiuni deşarte are şanse să îl detroneze pe Pinochhio I, poreclă cu care este alintat Egner: „Dacă s-ar lua de-o mână amândoi ar face un cuplu fantastic. Vreau să spun că dacă mai insistă şi continuă cu campania asta bazată pe minciuni, distrugeri şi defăimare s-ar putea să devină Pinochhio unu, să îl întreacă pe Egner”.
Din punctul său de vedere, şi-a exercitat în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe perioada mandatului social democratului Florin Egner, dar a fost ţinut în umbră, în loc să fie lăsat să facă treabă. „În sediul vechi care acum este în renovare era doar un singur birou şi am stat aproape doi ani împreună cu celălalt viceprimar, Ion Ilie. După aceea, domnul Ilie şi-a dat seama că nu putea să-şi primească peşcheş-urile şi plicurile atâta timp cât eram eu în birou. Împreună cu Egner au luat decizia să mai facă un birouaş”, clarifică treaba cu „debaraua”, Florin Ghiorghiţă.
Mai mult, ţine să îl informeze pe liberal că el nu stătea la birou, ci făcea teren spre folosul oamenilor, lucru ce i-a adus un scor electoral la alegerile din 2004, de aproape 20 la sută, pe care Sorescu, în opinia sa, nu îl va atinge cu siguranţă.

„Poate vrea să fie primar la Bucecea”
În ce priveşte Bulevardul „Mihai Eminescu” despre care candidatul liberal spunea că se face în grabă şi o să trebuiască destupate gropile la toamnă, Florin Ghiorghiţă a subliniat că Sorescu vorbeşte în necunoştinţă de cauză. „Domnul Sorescu nici la finanţe nu se pricepe, fiindcă şi acolo a fost un evazionist cu alcool. Din punctul meu de vedere este unul care a ştiut foarte bine să fure statul. Când a ajuns la finanţe nu a făcut altceva decât să blocheze toate conturile, la societăţile mici şi mijlocii în special, că pe cele mari, cu interese, nu le-a blocat. Nu a făcut altceva decât să omoare absolut toţi întreprinzătorii mici şi mijlocii”, a specificat Florin Ghiorghiţă.
În legătură cu periferiile pe unde se laudă liberalul Sorescu că a fost, vicele Ghiorghiţă susţine că nu ştie unde sunt respectivele zone, deşi s-au efectuat intervenţii. „Domnul Sorescu poate vrea să fie primar la Bucecea sau să se ducă în alt oraş unde-l cunoaşte lumea. Am mai văzut propuneri şi din partea lui Florin Egner să facem 600 semafoare, un helioport, cartierul Bucium din Iaşi. Probabil asta face şi domnul Sorescu. Deosebirea dintre noi şi ei este că noi chiar am făcut ceva”, a mai adăugat viceprimarul municipiului Botoşani. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXVI)
(Ioan Rotundu)
Olivia Steer va fi din nou mămică
Ciobanul şi domnişoara înţepată
Program Tele'M Botoşani luni, 19 mai
Noi oportunităţi de a munci în străinătate
Ce mai zice electoratul?!
Ioan Rotundu
A stârnit patimi liberale printre ucrainenii din Cândeşti şi Mihăileni
O taxatoare taxată prompt de hoţi
Ţăranii şi fermierii stau încurcaţi în cererile pentru motorină
La Dealul Mare bălăriile incompetenţei continuă să crească
Stadionul municipal botoşănean încă este în lucru
O trupă de actori din Japonia va juca la Botoşani
Peremiştii botoşăneni fac lobby pentru Ambulanţă
Lui Ştefan îi este jenă de propriul program… cu promisiuni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă