Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18077
De la 07 Ianuarie 2003
76613581

Plăcintă cu dovleac romanească tradiţională

  • 15 September 2009, 23:00
Ingrediente: 1 pachet foi palcinta din comert, 1 pachet margarina, 150 ml apa, 20 g drojdie, 1 praf de sare, 1 lingurita miere, faina, 2 kg dovleac, 250 g zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita nucsoara macinata, un varf de cutit de anason, zahar padra pentru decor.
Mod de preparare: Pentru foi, margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de miere, se amesteca pana la dizolvare. Paharul se completeaza cu apa calduta si se varsa peste margarina, se presara faina, se framanta cu mana pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Bolul cu aluat se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca, intr-un loc caldut, 1-2 ore.
Intre timp dovleacul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul vanilat, scortisoara, nucasoara, zaharul, se pun intr-un vas si se calesc cu putina margarina. Se inabusesc amestecand din cand in cand. Apoi se lasa la racit. Aluatul crescut se imparte in doua jumatati.
Din prima jumatate, pe o plansa presarata cu cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Tava se unge cu margarina si faina sau se aseaza o hartie pentru copt. Peste foaia de placinta din tava, se adauga umplutura de dovleac, rece. Peste umplutura se aseaza cea de-a doua foaie de aluat intinsa. Se introduce in cuptor si se lasa pana ce placinata se rumeneste, aproximativ 40-45 minute.
Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat de bucurie si se lasa 30 minute. Apoi se taie in bucatelele dorite si se presara cu zahar pudra.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autorităţile judeţene au intrat în alertă
Botoşăneni de 18 ani, uitaţi-vă în buletin!
Termenul de depunere a proiectelor pentru împădurirea s-a prelungit
Loc de joacă pentru copiii Grădiniţei 6
Primăria Botoşani a stabilit preţul abonamentelor pentru parcomate
preţurile nu sunt la îndemâna oricui
Spovedania domnişoarei
Horoscop
Programul PEAD a ajuns, cu ajutoare cu tot, din nou la Flămânzi
Iulia Vantur, călătorie în paradis... În paşi de hula
Elevii şcolii din Cordăreni participanţi la un concurs naţional
Bucătăreasa lui Ion Dolănescu
Bal mascat românesc in Lucerna
„Dor de Eminescu” este imnul unei instituţii şcolare din oraşul basarabean Ungheni
Petrecere românească în parcul canadian Red Lodge
Balada vieţilor de mult uitate
Bogat şi sărac: Fostul preşedinte, luat în coarne de propriul partid?
„Poporul armoân”, invenţia unui grup de interese susţinut din exterior
Afaceristul machedon Samara, din Constanţa, vrea să ajungă deputat pe-o scurtătură
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 16 septembrie
Dîrzenia lui Geoană
Maniacul Nechita şi cavalerismul lui Ţâbu
Fariseismul a învins demagogia
Ioan Rotundu
La Protecţia Copilului tot nu sunt semne de plata lefii
Educatoarea beţivă a dat bir cu fugiţii
Fosta Angelă Curelaru îi dă insomnii actualului Rădăşanu
Nume de şcoli cu directori epuraţi… politic
Da, rămân un tâmpit!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă