Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2690
De la 07 Ianuarie 2003
123922704

Plan de măsuri pentru diminuarea efectelor secetei

  • 31 May 2007, 23:00
Întrunit pentru situaţii de urgenţă, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a adoptat o hotărâre cuprinzând o serie de măsuri de prevenire şi diminuare a efectelor secetei din vara anului 2007, de care vor răspunde Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă. Evacuările de ape uzate provenite de la agenţii economici vor fi monitorizate permanent pentru a asigura încadrarea acestora în limitele autorizate. „Am solicitat inventarierea tuturor debitelor de apă disponibile pe cursurile de apă pentru fermier sau agricultor care doreşte să asigure irigarea culturilor”, a precizat prefectul Cristian Roman.
Este necesară evaluarea stării sistemelor de irigaţie existente pe teritoriul judeţului Botoşani şi prezentarea propunerilor pentru reabilitarea şi punerea în funcţiune a acestora. Trebuie realizate programe de exploatare a tuturor acumulărilor de apă şi aplicarea, la nevoie, a programelor de restricţii privind consumurile de apă. În programul de măsuri se urmăreşte controlul ferm şi operativ pentru luarea măsurilor ce se impun în cazul nerespectării acestora, precum şi identificarea locurilor şi realizarea unor foraje de 30-50 metri adâncime pentru aprovizionarea cu apă a populaţiei în satele şi comunele judeţului unde au secat un număr însemnat de fântâni. O altă măsură vizează menţinerea tuturor instalaţiilor şi construcţiilor de captare, tratare şi distribuţie a apei la parametri optimi de funcţionare.
S-a dispus evaluarea permanentă a situaţiei surselor de apă (pe sate) active în tot timpul anului (izvoare, bazine, drenuri etc), care să poate intra într-un program de supraveghere special de protejare, în vederea creării surselor de intervenţie în caz de forţă majoră. Comandamentul a trasat de asemenea măsuri de protejare a apelor şi solului. „Am dispus interzicerea deversării pesticidelor rămase în urma lucrărilor de tratament a culturilor agricole în şanţuri sau ape de suprafaţă şi informarea imediată a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin I.J.S.U. Botoşani despre identificarea riscurilor care pot genera situaţii de urgenţă în condiţii de secetă”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Vor fi intensificate activităţile preventive desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă conform ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 160/2007. Este necesară elaborarea de programe speciale de măsuri pentru prevenirea incendiilor specifice sezonului secetos şi asigurării intervenţiei operative pentru reducerea efectelor distructive, conform precizărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Astăzi, Poliţia de proximitate se va întâlni cu elevii
Memorialul Ipoteşti îşi îndreaptă atenţia spre copii
Părinţii sunt cei care încurcă înscrierile la grădiniţe
OJPC nu i-a iertat pe vânzătorii de jucării indisciplinaţi
Taximetrist fricos şi fără imaginaţie
Doi tineri, ce s-au crezut şmecheri, au sfârşit prost
Anunţ
Anunţ "Vasilache"
Comentariu la comentarii (CX)
Scoici cu vin alb
Nedumerirea lui Ion
Horoscop
Citate şi cugetări din Spania
Vă interesează un GPL?
Bordeianu a scăpat de-o belea românească, pentru a da peste una nemţească
100 de pistoale şi muniţie reală pentru poliţiştii comunitari
Nou regulament pentru cei ce ocupă spaţiul public
Municipalitatea scoate la licitaţie studiul de optimizare a circulaţiei
S-a dat startul la distracţie
Direcţia de Cultură sprijină Reţeaua Tinerilor Rromi
Corlătenii îmbracă straie de sărbătoare
În aşteptarea primului Congres al Forului Democrat al Românilor din Moldova
Autospeciala Penitenciarului s-a oprit într-un gard din Truşeşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog