Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4270
De la 07 Ianuarie 2003
123138010
pnl

Planul PSD ca să scape de Tudorel Toader

  • și să-l lase pe Ioannis fără spațiu de manevră. Trei mutări strategice pregătite de social-democrați
  • 8 April 2019, 20:05
Zilele lui Tudorel Toader în fruntea ministerului Justiției par a fi numărate, social-democrații plănuind să scape de el din guvern la pachet cu o serie de miniștri care fie candidează pentru europarlamentare, fie au intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea. Ca să nu ajungă la mâna lui Klaus Iohannis din nou, PSD ia în calcul o reorganizare a Guvernului. Această mutare presupune un vot în Parlament, iar în cazul în care acesta va fi pozitiv, șeful statului nu poate decât să-i numească.
Pe scurt, strategia PSD:
Senatorii PSD ar urma să voteze moțiunea împotriva ministrului Justiției În Comiterul Executiv în care se discută remanierea, liderii sociali-democrați ar urma să-i dea un vot de blam lui Tudorel Toader. Pregătiți să-i ia locul: Nicolicea și Halici Ca Iohannis să nu aibă spațiu de manevră, PSD ia în calcul o reorganizare a Guvernului
Planul conducerii PSD este în linii mari conturat, iar social-democrații vor să scape de Tudorel Toader cât mai repede posibil. Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că senatorii PSD ar urma să voteze alături de opoziție moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției.
Următorul pas va fi în ședința Comitetului Executiv al PSD, programată săptămâna viitoare unde premierul Viorica Dăncilă va face o evaluarea a activității acestuia, iar conducerea partidului va cere retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției. De altfel, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader în ședința CEX.
"O decizie o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Național, când am să ascult și părerea colegilor mei și o să îmi spun și eu părerea. O evaluare o prezint tot în Comitetul Executiv Național. Suntem un guvern politic, suntem susținuți politic și este foarte bine ca aceste discuții să le avem în cadru politic, în cadrul CEx. După ce vom lua această voi ieși public și am să o comunic”, a declarat Viorica Dăncilă.
În culise, social-democrații fac pronosticuri privind variantele pentru portofoliul la ministerul Justiției. "Înlocuitorul lui Toader trebuie să fie un parlamentar, să fie asumat politic. Numele parlamentarilor Eugen Nicolicea și Nicușor Halici sunt variante de luat în calcul", au explicat pentru Hotnews.ro, sursele citate.
În ședința Comitetului Executiv este așteptat ca și miniștrii Rovana Plumb și Natalia Intotero să-și anunțe demisiile, iar premierul Viorica Dăncilă să fie forțată, în urma solicitării colegilor să-i ceară demisia lui Tudorel Toader.
De altfel, Liviu Dragnea a anunțat public și schimbarea din Guvern a Rovanei Plumb și a Nataliei Intotero care se pregătesc să intre în campania electorală pentru europarlamentare.
Sursele Hotnews.ro susțin că dincolo de cele trei nume deja vehiculate public există posibilitatea unor modificări la structura Guvernului. "Dragnea este nemulțumit de prestația vicepremierului pe Afaceri Externe Ana Birchall care, în opinia acestuia, nu a gestionat deloc relația externă cu partenerii americani și europeni în scandalul ordonanțelor. De exemplu, portofoliul acesteia ar putea fi scos din structura Guvernului și astfel ar avea loc o reorganizare. Este o variantă de lucru", spun sursele social democrate.
De asemenea, pe lista neagră a lui Liviu Dragnea s-ar afla și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, dar și cel al Economiei, Niculae Bădălău. De precizat este că șeful PSD este nemulțumit și de premierul Viorica Dăncilă de modul în care a gestionat tema ordonanțelor de urgență.
În contextul în care Dragnea vrea să scape de mai mulți miniștri ai cabinetului și pentru a evita un nou blocaj la nivelul numirii noilor miniștri, PSD intenționează să meargă pe varianta validării noii structuri a Executivului în Parlament "Majoritatea în Parlament este una fragilă, dar preferăm să riscăm să pice numirile decât să-i oferim lui Iohannis posibilitatea unui nou joc electoral și blocarea activității ministerelor", au explicat sursele Hotnews.ro.
De precizat este că ședința Comitetului Executiv a PSD a fost împinsă pentru săptămâna viitoare în contextul în care se așteaptă ședința Curții Constituționale de miercuri în care se va lua o decizie privind completurile specializate, decizie de maxima importanță pentru Dragnea.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: Monumente în paragină
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.04.2019
Horoscopul săptămânii 8 - 14.04.2019â
PNL vrea să-i ia lui Dragnea colacul de salvare de la CCR:
Ioan Rotundu liberalii cer o amânare a deciziei privind completurile specializate / Răspunsul Curții Constituționale
Polițist din Vaslui, obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț prins în flagrant
În judeţul Botoşani, serviciile Telekom la pământ… la propriu
Ioan Rotundu
Ziua în care Raluca Stâncescu îşi va primi pedeapsa pe măsura faptelor
Ioan Rotundu
Legea prinde putere şi asupra faimosului poliţist Gorgan
Ioan Rotundu
Nepotul senatorului Şoptică, unul dintre tâlhari care au prădat-o pe Diaconu
ANUNŢ - concurs angajare Primăria Ibăneşti
Nimeni nu a verificat niciodată cheltuirea banilor publici
încasați din aplicarea timbrului literar
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.04.2019
Lumea lu’ Rotundu în febra pregătirilor pentru Italia
Ioan Rotundu
Rodul creaţiei artistice a maestrului sticlar Bordeianu va ajunge în Italia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog