Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
42960
De la 07 Ianuarie 2003
95189023

Planurile contrabandiştilor date peste cap de poliţiştii de frontieră

  • 20 September 2012, 23:00
1. În data de 18 septembrie a.c., un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, pe timpul executării unei misiuni specifice, a observat un grup de trei persoane, care transportau trei colete voluminoase şi se îndreptau dinspre râul Prut către interiorul ţării.
La somaţia poliţiştilor de frontieră, cele trei persoane au abandonat coletele şi au fugit în vegetaţia abundentă de pe malul râului Prut. În urma cercetărilor efectuate, cele trei persoane au fost identificate stabilindu-se că sunt cetăţenii români Alin A., de 31 de ani, Ionuţ A., de 28 de ani şi Lucian A. de 19 ani.
În urma inventarierii conţinutului celor trei colete s-a descoperit cantitatea totală de 3010 pachete de ţigări marca Winston, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 27.000 lei.
Pe numele celor trei cetăţeni a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, iar în data de 19 septembrie a.c. aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
2. În data de 18 septembrie a.c., operatorul de la Sistemul Optronic din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi a observat pe teritoriul R. Ucraina, pe direcţia localităţii Sinăuţi, două persoane care transportau patru colete voluminoase, deplasându-se către teritoriul statului român.
Cele două persoane au fost monitorizate până în momentul în care au ajuns în localitatea Sinăuţi şi în jurul orelor 21.30 au intrat în locuinţa unui cetăţean. Locuinţa respectivă a fost monitorizată până în data de 19.09.2012, la ora 11.10, când în baza mandatului emis de Judecătoria Dorohoi, poliţiştii de frontieră au descins în locuinţa aparţinând cetăţeanului Toader C., de 50 de ani.
În locuinţă au fost găsite ascunse două persoane, respectiv cetăţenii ucraineni Vadym R. de 20 de ani şi Kostiantyn R., de 23 de ani, ambii din localitatea Bucovka, Ucraina.
De asemenea, într-o anexă a locuinţei au fost descoperite patru colete învelite cu folie neagră, prevăzute cu chingi pentru transport, care conţineau 2500 pachete ţigări marca Viceroy, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare de aproximativ 23.000 lei.
În urma cercetărilor, a rezultat că în urmă cu câteva zile, cei doi cetăţeni ucraineni s-au întâlnit pe teritoriul României cu Toader C., care le-a indicat în teren locul pe unde să transporte ţigările peste frontiera de stat, până la locuinţa sa.
În seara de 18 septembrie, în baza înţelegerii prealabile, cei doi cetăţeni ucraineni au trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina spre România, transportând cele patru colete cu ţigări descoperite în locuinţa lui Toader C. Pe numele celor doi cetăţeni ucraineni s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, iar pe numele cetăţeanului român Toader C. s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat.
Cei doi cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. (IJPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Obsedat de sex
Cristina Antochi, afacere în Anglia: “Am început împărţind fluturaşi”
Emil Boc: Ioana Băsescu nu va candida la parlamentare la Cluj
fiica cea mare a preşedintelui nu este membru PDL
Alianţa România Dreaptă rămâne înregistrată pentru alegerile parlamentare
Mona Pivniceru şi-a anulat o întâlnire cu Viviane Reding, comisarul european pe justiţie
Parlamentarii vor să modifice Legea Urbanismului
regulile de construcţie ar putea fi din nou înlocuite de haosul anilor 90
Un preţ mare al petrolului ar stimula recesiunea
Angajaţii Oltchim vor primi restanţe salariale pe iulie
pe august-septembrie normarea poate suferi
După referendum, dar înainte de formarea ARD: situaţia din sondajele de opinie
Împăratul nu uită, nu iartă
Ioan Rotundu
Botoşani: Şefii de asociaţii nu mai vor să fie fraieriţi de Nova Apaserv
Aparat medical preţios pus în funcţie la Spitalul de recuperare
AJOFM ademeneşte angajatorii cu subvenţii
Situaţia şomerilor botoşăneni
Comunicat de presă APIA Botoşani
Referendumul de la Adăşeni, o „prosteal㔠cu acte în regulă
Bezna de pe unele străzile Botoşaniului nu are soluţii tehnice
Sex cu sarcină la Centrul de plasament „Prietenia” din Botoşani
Uniunea Scriitorilor cere o chirie modică pentru sediul de la Botoşani
Şcoli închise până în ianuarie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă