Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23346
De la 07 Ianuarie 2003
92553050
Platforma civic㠓Acțiunea 2012”:

Tot mai mulţi români semnează pentru a aduce Basarabia acasă

  • 22 May 2013, 23:00
Circa 27.000 de români au semnat până în prezent în cadrul campaniei „Aducem Basarabia Acasă", organizată de Platforma Civică "Acțiunea 2012", o coaliţie de peste 30 de ONG-uri din România și din afara frontierelor care susţin ideea reunirii Republicii Moldova cu România. Voluntarii campaniei urmează să demareze colectarea de semnături și la Timișioara și Iași, transmite Romanian Global News.
Scopul campaniei este transformarea proiectului în iniţiativă legislativă, pentru acest lucru fiind însă necesare 100.000 de semnături.
Potrivit Platformei Civice Acţiunea 2012, odată adoptată, legea ar presupune, printre altele, înfiinţarea unei instituţii în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru Republica Moldova şi obţinerea mai uşoară a vizelor de intrare în România de către cetăţenii de peste Prut, scrie Gândul.
Până în prezent, 26.946 de români şi-au arătat sprijinul în cadrul acestei campanii, cele mai multe semnături fiind obţinute în Bucureşti (15.040) şi Suceava (2200).
Coaliţia de ONG-uri are reprezentanţi în toate judeţele României, în Bucureşti şi în diasporă.
De asemenea, Platforma Civică Acțiunea 2012 lansează un apel către toți cetățenii români interesați de soarta celor peste trei milioane de români basarabeni de peste Prut, să sprijine campania în calitate de voluntari și să colecteze semnături în orașul din care fac parte.
Vasilica Mihăilă dă o lecție celor care gândesc că o Basarabie săracă nu trebuie României: ,,Indiferent cum este omul, dacă este fratele tău, el trebuie să stea în familie"
O poţi repera cu uşurinţă la Unirii. Fie în Piaţa Roma, în dreptul Lupoaicei, fie la Hanul lui Manuc, în faţa complexului comercial "Unirea" sau la gurile de metrou, Vasilica Mihăilă te-a abordat cu siguranţă, întrebându-te dacă doreşti să semnezi pentru Basarabia şi pentru fraţii noştri de peste Prut. Cel mai probabil că ai semnat, pentru că Vasilica, pe lângă energia inepuizabilă, dispune si de putere de convingere.
"Sunt naţionalistă", ne-o spune fără ocolişuri. Şi economistă, de profesie, aflăm. S-a interesat de iniţiativa noastră prin intermediul Internetului şi pentru că s-a implicat în acţiuni publice ori de câte ori a fost vorba despre binele României şi al basarabenilor, a decis să ni se alăture în calitate de voluntar. Doreşte să se realizeze cât mai grabnic Unirea şi să demonteze stereotipurile care circulă în dreapta Prutului cu privire la românii din stânga Prutului, cum ar fi cel legat de aşa-zisa sărăcie. "Indiferent cum este omul, dacă este fratele tău, el trebuie să stea în familie", concluzionează Vasilica, pe care o desemnăm cu respect "voluntarul zilei".
Gabriel Prisăcaru: "În sfârşit ceva pentru care merită să fii voluntar!"Să contribuim fiecare la Unire, apoi vom avea comoditatea sa ne manifestăm diferenţele de opinii într-o Românie Mare"
Gabriel Prisăcaru nu este un student ca toţi ceilalţi. Dreptul şi Relaţiile Internaţionale şi Studiile Europene la Cluj l-au motivat să fie implicat social, în consecinţă a ales să activeze în... Botoşani, oraşul său natal.
Despre campania ,,Aducem Basarabia acasă" a aflat din mediul online şi i-a generat simpatie imediată. ,,În sfârşit ceva pentru care merită să fii voluntar!", şi-a spus.
Lui Gabi de la Botoşani i-a fost cultivat idealul Unirii de către bunicul său, care a luptat pentru Basarabia în cel de-Al Doilea Război Mondial. Bunelul a lăsat moştenire generaţiilor tinere mărturii scrise sub forma unui jurnal în care povesteşte cum a fost ţinut prizonier de ruşi.
Se apropie sesiunea, dar tensiunea ataşată acesteia nu îl împiedică pe Gabi să colecteze semnături pentru Basarabia. "Zilnic mergem prin parc sau zonele aglomerate ale oraşului şi strângem semnături", ne povesteşte. "Unii nici măcar nu întorc capul până la auzul cuvântului "Basarabia". Din acel moment, ca printr-o minune, devin deodată foarte prietenoşi", a observat voluntarul nostru din Botoşani.
Gabi consideră că toţi românii ar trebui să înţeleagă că idealul Unirii este superior oricărui interes personal, trecător. "Aşadar, să contribuim fiecare la Unire, apoi vom avea comoditatea sa ne manifestăm diferenţele de opinii într-o Românie Mare", îşi încheie şirul gândurilor voluntarul nostru, care prin implicare, perseverenţă şi încredere în puterea românului obişnuit se remarcă astăzi şi în calitate de "voluntar al zilei".
Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te la basarabia acasa.ro/voluntari.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ca-n poveşti…
Informare ANM de grindină, ploi torenţiale şi vijelii
Noua suspecţi într-un caz de fraudă la alegerile locale din Bradu
percheziţii la primăria din localitate şi la casa primarului
Reducerea cvorumului la referendum este neconstituţională
Senatul a adoptat măsuri pentru majorarea pensiilor militare care au fost reduse in 2010
Solicit autorităţilor din România să elaboreze un Cod de Conduita pentru mass-media
Legea graţierii a fost respinsă de Senat
Parlamentarii PPDD cer eliminarea taxei TV
Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume
pentru treia oară consecutiv
Alune americane
Ioan Rotundu
Marele demagog
Ioan Rotundu
Botoşani: Scandalul de la Asociaţia de proprietari nr. 29 în varianta Stamate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă