Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10836
De la 07 Ianuarie 2003
104621171
Platformă de factoring:

Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România

  • 24 April 2018, 23:00
Firmele din România, cu cifră de afaceri de pânî ân 5 milioane de euro, își încasează facturile într-un termen mediu de 158 de zile, fiind astfel afectate peste 98% din totalul afacerilor din țară - susține o platformă românească de factoring, într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.
Potrivit firmei de factoring Instantfactoring.com, ponderea datoriilor înregistrate de companii pe termen scurt față de furnizori este de 55%, iar media gradului de îndatorare al societăților cu cifra de afaceri de până la 5 milioane de euro este de 75%. În România, firmele cu o cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro reprezintă peste 98% din totalul afacerilor și însumează 26% din cifra de afaceri totală a companiilor.
De asemenea, ponderea datoriilor înregistrate de companii pe termen scurt din totalul datoriilor a crescut cu circa 15% în ultimii ani, de la 58% în 2008 la 73% în 2015. Sectoarele de activitate cele mai afectate de întârzierea de plată și de termenul de încasare mai mare de 120 de zile sunt: construcții, distribuție, agricultură, transporturi, metalurgie, servicii prestate întreprinderilor.
„Statisticile privind termenele de încasare a facturilor și datoriile înregistrate de companiile din România sunt îngrijorătoare. Firmele întâmpină dificultăți la finanțare, iar microîntreprinderile și IMM-urile sunt cele mai expuse acestui fenomen, fiind cele care au cea mai mare nevoie de lichidități pentru a funcționa.
Riscurile pe care le pot întâmpina companiile afectate de aceste cifre sunt legate de destabilizarea cash-flow-ului pe termen scurt. Majoritatea companiilor se confuntă cu o discrepanță majoră între termenele scurte de plată către propriii furnizori și termenele lungi de încasare de la clienți. În aceste intervale, resursele de cash ale companiei sunt limitate, lucru ce poate duce la îngreunarea plăților sau poate afecta chiar creșterea și dezvoltarea companiei, în condițiile în care aceasta nu are resurse să onoreze comenzi noi”, avertizează Elisa Rusu, CEO Instant Factoring.
Analizele companiei relevă faptul că peste 90% dintre instituțiile bancare din România nu acceptă spre finanțare firme mici sau care abia și­au început activitatea. Băncile oferă soluții de finanțare mult prea inflexibile pentru nevoile afacerilor mici, iar timpii mari de răspuns, birocrația fluxului de aprobare și necesitatea prezentării unor garanții descurajează încercările companiilor de a accesa o finanțare.
Potrivit specialiștilor firmei fintech, lipsa de automatizare a unor procese și fluxuri interne în banci face ca, în cele mai multe cazuri, randamentul obținut în urma finanțării unei companii mici să nu încurajaze acest gen de finanțări.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul recunoaște, în sfârșit, că Viorica Dăncilă va pleca miercuri în Israel,
unde se va întâlni cu Benjamin Netanyahu: Vor face schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global
PSD, la un pas de preluarea controlului asupra Consiliului Concurenței
Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului șef de la Concurență
Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al lui Dragnea, a fost trimis în Israel
înainte de o posibilă vizită la Ierusalim a liderului PSD împreună cu Viorica Dăncilă
ohannis a încuviințat urmărirea penală a lui Sebastian Vlădescu
entru luare de mită. Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro
Prima declarație de impozit pe profit din 2018 surprinde companiile fără cadrul legal complet și clar
Atenție! Declaraţia fiscală unică devine titlu executoriu
\- ANAF va putea executa silit mai repede contribuabilii, conform noii legislații
Funeriu le propune universităților să semneze un “Decalog”
prin care să-și afirme toleranța zero la plagiat, incompatibilități și hărțuire sexuală
STS: Site-ul prin care se cereau fonduri nerambursabile de la stat, aippimm.ro, e oprit de 3 săptămâni la cererea ministerului
Teodorovici respinge oferta lui Klaus Iohannis:
Nu există niciun război între BNR și guvern. Nu e nevoie de medierea
Inițiativa România cere Departamentului de Stat al SUA să-i interzică lui Dragnea intrarea pe teritoriul american.
”Liderul PSD este un pericol grav la adresa democrației și a statului de drept”
Horoscopul zilei de 25.04.2018
Bancul zilei: Obrăznicătura inteligentă
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă