Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19998
De la 07 Ianuarie 2003
122880065

Poliţia a reconstituit accidentul în care a fost implicat Grigore Vieru

  • 20 January 2009, 23:00
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău a făcut publice primele date în legătură cu accidentul rutier în care a fost implicat poetul Grigore Vieru, comunică Deca-press, preluata de Romanian Global News.
Poliţia din Ialoveni a iniţiat urmarirea penală pe marginea accidentului produs.
Accidentul s-a produs în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, orele 1.30, pe traseul Chişinău- Basarabeasca, lângă Dănceni, raionul Ialoveni. Poetul se afla în automobilul Opel Astra, împreună cu Gheorghe Munteanu, director-adjunct al Ansamblului Naţional „Joc". Conform poliţiei, ultima verificare tehnică a automobilului a fost efectuată la Centrul tehnic „Proauto" din Chişinău la 3 iunie 2008, unde s-a stabilit că acesta corespunde cerinţelor tehnice.
În noaptea de 15 spre 16 ianuarie, Munteanu şi Vieru s-au deplasat din Cahul spre Chişinău, după spectacolul şi recepţia organizate la restaurantul Flamingo din Cahul. Deşi li s-a propus să rămână la Cahul peste noapte, pentru că era ceaţă şi o oră târzie, ei au ales să se întoarcă la Chişinău. Poliţia menţionează că nici Munteanu, nici Vieru nu au consumat băuturi alcoolice. Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive şi a oboselii şoferului. Martorii audiaţi de poliţie au declarat, că la locul accidentului vizibilitatea era bună, ceaţa lipsind din cauza reliefului. Experţii Centrului Naţional de expertize Judiciare a Ministerului Justiţiei au stabilit că, până la accident, maşina nu a avut deficienţe tehnice vizibile.
În urma accidentului, Munteanu s-a ales cu fractură închisă a toracelui, fractura primei coaste pe stânga, fractura sternului, contuzia cordului, iar Grigore Vieru, care se afla pe bancheta din faţă a pasagerului, a primit un traumatism cranio-cerebral închis, manifestat prin plăgi multiple lacerate a feţii, traumă închisă a abdomenului, manifestată prin lezarea lobului drept a ficatului cu hemoperitoneum, fractura oblică a ambelor oase a gambei stângi. Ambele victime au fost transportate la Spitalul de urgenţă din Chişinău, fiind internate în secţia de reanimare. Grigore Vieru a încetat din viaţă, în spital, la 18 ianuarie, orele 1.25.
Poliţia afirmă că investighează în continuare circumstanţele în care s-a produs accidentul, ulterior urmând „să aprecieze vinovăţia făptuitorulu.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România stat poliţienesc?
Decorat post mortem cu Steaua României în grad de Mare Cruce
Asta este Rusia pe care o doresc parteneră unii politicieni din România?
Inteligenţa românilor - nu doar un mit
Badea Gheorghe şi… America
Horoscop
Obama vs. Băsescu
Vizită de lucru a delegaţiei ucrainene Suceava, la Prefectură
Mecenatul Vioricăi!
20 de botoşăneni au fost tăiaţi de la subvenţii la încălzire
Minoră care şi-a prădat mama
Se întorc botoşănenii cu faţa către Termica?
Are o mare problemă, nu-şi poate vinde...
Românul şi nemulţumirile (sale)
Dialize în sistem privat, dar pe banii CJAS
Gripa atacă!
Proces până la final
Frigul din clase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog