Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6222
De la 07 Ianuarie 2003
122866289

Politia londoneza vede altfel lucrurile decat sotia lui Adamescu Jr.,

  • care sustine ca a fost tinta unei "tentative de rapire": O "tentativa de jaf" similara altora din acea perioada
  • 16 January 2017, 23:00
Politia londoneza are o perspectiva diferita asupra unui incident din martie 2016, despre care nora omului de afaceri Dan Adamescu, Adriana Constantinescu, a declarat acum o saptamana pentru The Telegraph ca ar fi fost o "tentativa de rapire" a sa, comisa la ordinele "statului roman". Potrivit Metropolitan Police, a fost vorba despre o "aparenta tentativa de jaf" similara altora care au fost inregistrate in aceeasi perioada.
Dupa articolul publicat de The Telegraph si despre care HotNews.ro a scris aici si aici, un cititor ne-a transmis ca a solicitat lamuriri de la politia londoneza si a fost, astfel, informat ca in data de 8 martie 2016 a avut loc o tentativa de jaf impotriva unei femei de 32 de ani.
HotNews.ro a solicitat de asemenea lamuriri privind incidentul la care face referire sotia lui Alexander Adamescu si a primit de la biroul de presa al Metropolitan Police acelasi raspuns pe care l-a primit si cititorul mentionat:
• "Marti, 8 martie 2016, in Carlton Hill, NW8, a avut loc ceea ce pare a fi o tentativa de jaf. O femeie de 32 de ani a fost abordata de doi barbati negri in momentul in care era pe punctul sa se urce in masina sa. Barbatii au apucat-o, iar victimei i-au scapat cheile masinii in timp ce se lupta. Barbatii au fugit apoi intr-o masina, despre care s-a constatat ulterior ca folosea numere de inmatriculare false. Atacul a fost asociat unui numar de jafuri similare comise in acea perioada. In pofida investigatiilor detectivilor din Westminster, nu au fost intreprinse arestari".
Articolul din The Telegraph face parte dintr-o serie de articole aparute preponderent in presa britanica, prin care statul roman este criticat in cazul de coruptie ce ii vizeaza pe Dan Adamescu si fiul sau, Alexander, prin care cei doi sunt aparati si prin care autoritatile britanice sunt presate sa isi schimbe politica in privinta mandatului de arestare european. Pe baza acestui instrument se cere extradarea lui Alexander Adamescu din Marea Britanie, el fiind inculpat pentru dare de mita.
In articolul respectiv, sotia lui Alexander Adamescu, Adriana Constantinescu, era citata spunand ca a fost tinta unei tentative de rapire, "parte a unei campanii sustinute de stat, pentru intimidarea lui [Alexander Adamescu] si a familiei sale". Ea a sustinut ca "nimic nu a fost intamplator in legatura cu aceasta tentativa de rapire - e simptomatica pentru tentativele procurorilor romani si ale agentilor de informatii sa ne intimideze si sa ne arate ce sunt capabili sa faca".
• Cum a descris ea incidentul: "Ambii purtau bandane si manusi. Conduceau un Mini cooper cu numere de inmatriculare false, dupa cum mi-a spus ulterior politia. Si nu au furat nimic, desi purtam cercei cu diamante si aveam cheile masinii in mana. (...) Cand m-au abordat, m-am trantit la pamant si m-am luptat pana cand un vecin m-a auzit strigand si a venit in fuga spre mine. In acelasi timp, un sofer de taxi cu un pasager pe bancheta din spate s-a oprit langa mine si a chemat politia. Atunci am fost salvata. Cei doi barbati au fugit spre masina lor si au plecat rapid. Am avut noroc. (...) Desi rapitorii nu au vorbit, am stiut ca au fost implicati de catre romani deoarece m-au vizat anume pe mine si nu aveau nicio intentie sa ma jefuiasca. (...)"
Ziarul britanic scrie ca a cerut informatii de la politie, dar scrie doar ca "incidentul este inca subiectul unei investigatii in derulare, ca nu au fost facute arestari si au existat putine indicii care sa fie urmate". Ziarul nu scrie ca, potrivit politiei, incidentul pare o tentativa de jaf similara altora petrecute in acea perioada.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Şarlatanie avocăţească
Horoscopul zilei de 17.01.2017
Ordonanta lui Oprea privind cresterea salariilor demnitarilor, din 2015, respinsa de comisiile din Camera Deputatilor
Urmeaza votul final in plen
Ion Iliescu, audiat la Parchetul General in Dosarul Mineriadei
Donald Trump: Merkel a facut "o greseala catastrofala" privind migrantii
Investitorii se tem de un "hard Brexit": Lira sterlina a cazut pana la minimul ultimelor trei luni
Evolutie slaba a dolarului, pietele asteapta sa vada ce se alege din promisiunile lui Trump
Salariul minim 2017: Ce trebuie sa faca patronii - proceduri in REVISAL
Plaga gunoaielor
Ioan Rotundu
Rusia, pregatita sa reia legaturile cu SUA in timpul mandatului lui Donald Trump
Romania versus Ungaria la exporturi. Cu cat "ne bat" ungurii
Cum arata inelul de 1,8 milioane de euro furat de un roman in Franta
Adrian Tutuianu, noul presedinte al comisiei de control al SRI: Marti chemam conducerea Serviciului in Parlament
Senatul a respins OUG a Guvernului Ciolos care liberaliza accesul la functiile de conducere din spitale
si extindea conflictul de interese pentru managerii de spitale
Proiectul de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, trimis de PSD la Ministerul Justitiei
Cum evolueaza discutiile pe tema amnistiei si gratierii
Relațiile transfrontaliere Botoșani (România) – Drochia (Republica Moldova) , într-o nouă etapă de dezvoltare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog