Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ultima oră
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
22226
De la 07 Ianuarie 2003
76468395
Poliţia lui Papuc,

Sluga regimului Voronin sau de ce va fi judecat Papuc pentru instigare la omor

  • 10 July 2009, 23:00
Vă propunem mai jos un material senzaţional, în care un grup de experţi, buni cunoscători ai mecanismului poliţienesc din Republica Moldova, dezvăluie schemele elaborate şi utilizate de guvernarea comunistă, prin intermediul MAI, în scopul fraudării alegerilor, distrugerii Opoziţiei şi menţinerii puterii de către clanul uzurpatorului Voronin. Materialul este publicat cu mici redactări, păstrând stilul originalului, scrie Timpul, preluat de Romanian Global News.
RM, din anul 2001 şi până în prezent, totul decide o singură persoană (bănuită că ar suferi de devieri psihice) care controlează economia, mass-media, justiţia, poliţia şi serviciile de securitate. Clanul (Familia) Voronin ignorează făţiş normele legale şi valorile constituţionale, reprimând orice încercare de nesupunere. În acest context, doar o analiză fugitivă a rezultatelor guvernării comuniste din ultimii ani, a procesului electoral, cât şi a consecinţelor legate de evenimentele de după 5 aprilie 2009, prin prisma respectării normelor constituţionale, indică vădit la multiplele încălcări grosolane, de către Putere, a prevederilor a circa 24 de articole ale Legii Supreme a Societăţii şi a Statului.
Cunoaştem bine cu toţii cine este regizorul(ii) principal(i) al(i) tuturor scenariilor din politica moldovenească, actorii şi executanţii orbi ai acestor planuri şi ordine ilegale, în mod special, în sistemul Ministerului Afacerilor Interne.
1. Însuşi faptul păstrării în componenţa Guvernului RM a ,,celebrului" ministru Gh. Papuc vorbeşte de la sine că pe parcursul alegerilor anticipate, ca şi în anii 2005 şi 2009, acesta va pune în mişcare toate forţele şi mijloacele disponibile ale MAI, cu aplicarea formelor şi metodelor deja aprobate pentru a frauda şi falsifica alegerile din 29 iulie curent. Este cunoscut faptul că sub conducerea lui Papuc efectivul MAI, contrar prevederilor Legii nr. 416-XII din 18.12.1990 ,, Cu privire la poliţie", a fost implicat la maximum în alegerile parlamentare şi cele locale, iar în raioanele unde au avut de câştigat, în 2007, Opoziţia, comisarii de poliţie au fost eliberaţi din funcţie şi schimbaţi cu alţii, care au un... „comportament adecvat".
1.1. În perioada campaniei actuale, ministrul Papuc se deplasează personal şi convoacă şedinţe zonale (Anenii Noi, Cahul, Bălţi etc.) cu efectivul poliţienesc din toate raioanele vecine, unde face deschis agitaţie în favoarea PCRM, adresând critici dure în adresa partidelor de opoziţie. Respectiv, conform Planului elaborat şi graficului aprobat de Papuc, în iunie a. c., corpul de comandă al MAI, inclusiv şefii de Secţii şi Birouri, se deplasează şi organizează întruniri electorale cu conducerea şi corpul de comandă al comisariatelor de poliţie.
1.2. Mai mult decât atât, în raioanele unde s-a constituit o majoritate democratică au fost desemnate în conducerea comisariatelor de poliţie persoane cu un trecut dubios şi devotate PCRM, multe dintre care au fost concediate din organele de drept, iar ulterior restabilite, cu scopul de a submina autoritatea conducătorilor democraţi. Un exemplu elocvent îl constituie numirea în fruntea CGP Chişinău a lui V. Botnari - eliberat de trei ori (MAI, Ministerul Transporturilor şi cel al Construcţiilor) pentru abuzuri de serviciu, mită, contrabandă şi alte multe ilegalităţi; sau comisarul de Orhei, V. Grădinaru, concediat şi arestat, apoi restabilit de comunişti; ori comisarul de Criuleni, Ig. Gorincoi, cel mai devotat PCRM. O situaţie similară e în UTA Gagauz-Yeri, Cantemir, Leova, Cimişlia, Cahul. Totodată, pentru meritele deosebite în fraudarea alegerilor din 5 aprilie, în aparatul MAI, la funcţii de şefi de direcţii au fost numiţi ,,vestiţii luptători cu crima organizată" - coloneii de poliţie Ion Ţurcan, Alexandru Mihai, V. Ciobanu, L. Tatian, care anterior au fost eliberaţi din funcţii pentru anumite „păcate".
2. În cadrul MAI, în perioada electorală (ca şi în Guvern şi în alte ministere, de altfel) este constituit, prin ordinul ministrului Papuc, Statul major operativ - ceea ce poate fi înţeles ca Staff-ul electoral al MAI -, în frunte cu prim-viceministrul V. Zubic şi comisarul CGP mun. Chişinău V. Botnari; adjuncţii - viceministrii A. Şumleanschii, Gh. Cosovan, S. Golovaci; membrii - şefii de direcţii P. Corduneanu, D. Rusu, V. Chetraru, S. Carp, S. Osman, T. Hâncu, A. Jizdan, V. Ciobanu, G. Cojocaru, Gh. Palii, N. Smoleac etc. Acest Stat major organizează şi dirijează strategic, tactic şi operativ subdiviziunile centrale şi teritoriale, conform unui program separat şi coordonat cu Aparatul Guvernului, în contextul monitorizării procesului electoral în favoarea PCRM.
3. În scopul asigurării unui caracter conspirativ al acestor măsuri şi de legiferare a acţiunilor poliţieneşti, se emite dispoziţia MAI cu privire la desfăşurarea măsurilor preventiv-profilactice şi asigurarea ordinii publice în perioada preelectorală, însă, de facto, faţă de subdiviziunile centrale şi teritoriale, de către conducerea MAI sunt înaintate sarcini concrete de documentare, sistematizare şi analiză a întrunirilor concurenţilor electorali.
3.1. Informaţia zilnică se acumulează din comisariatele de poliţie şi se selectează la Unitatea de gardă a MAI şi, paralel, la Direcţia generală poliţie ordine publică, iar Direcţia reacţionare operativă, de comun cu DGPOP, analizează minuţios rezultatele întrunirilor, numărul de participanţi şi al concurenţilor electorali, problemele abordate şi reacţia cetăţenilor în acest sens.
3.2. Notele generalizate sunt prezentate conducerii MAI, care ulterior elaborează propuneri concrete pentru preşedintele ţării, conducerea Guvernului şi coordonează problemele curente sau de perspectivă cu Staff-ul electoral al PCRM, întru crearea obstacolelor şi intimidarea Opoziţiei.
3.3. Serviciile operative (Departamentul serviciilor operative - A. Jizdan, Serviciul prevenire şi combatere a delictelor informatice şi transnaţionale - Iu. Stoian, îndeosebi, Direcţia misiuni speciale - V. Ciobanu, ,,străduitorii" subalterni - loc./col. Valeriu Ohlobciuc şi Sergiu Purcica, maiorii Andrei Todica şi Focşa etc.), de comun cu structurile teritoriale, contrar legislaţiei în vigoare, folosesc la maximum posibilităţile aparatului auxiliar şi ale mijloacelor de ascultare a convorbirilor telefonice, pentru a-i provoca, documenta şi discredita pe primarii, preşedinţii raioanelor şi liderii partidelor de opoziţie. În loc să cerceteze miile de infracţiuni grave comise şi sutele de cauze penale rămase nedescoperite, iată unde sunt îndreptate eforturile lucrătorilor operativi şi a mijloacelor MAI finanţaţi din banii publici, ai poporului.
3.4. Comisariatele de poliţie, poliţia criminală, poliţia de ordine publică, inspectoratele pentru minori, zilnic, verifică şi completează listele persoanelor aflate la lucru după hotare, a celor care nu sunt încadraţi în câmpul de muncă, invalizilor, persoanelor cu dereglări psihice sau care fac abuz de alcool, narcomani în scopul de ai influenţa financiar şi constrânge să voteze „corect" Aceste date sunt repartizate şi coordonate cu instituţia lui Buciaţchii sau Molojen. 4. Măsurile planificate şi executarea neapărată a acestora de către comisariatele de poliţie este verificată, săptămânal, de către corpul suprem din partea conducerii subdiviziunilor centrale ale MAI, desemnaţi prin ordinul ministrului după comisariatele de poliţie, iar pe zone viceminiştrii:
- Mun. Chişinău (responsabil Gh. Papuc), Zona „Sud" (V. Zubic), „Centru" (A. Şumleanschii), „Nord" (A. Pogurschii), „Est" (S. Golovaci).
- Planul elaborat de MAI, numit convenţional „Din casă în casă", pentru alegerile electorale conţine absolut toate schemele de interacţiune şi control, atât pe orizontală, cât şi pe verticală: responsabilul Guvernului + candidatul în deputaţi ai PCRM + viceministrul MAI + şeful-tutor de Direcţie al MAI + şefii de secţii şi birouri ai MAI + comisarul de poliţie + şeful de Post + primarul + liderii organizaţiilor de partid ale PCRM + persoanele de încredere.
5. Un rol deosebit în intimidarea reprezentanţilor partidelor de opoziţie îl joacă efectivul Poliţiei Rutiere, care creează impedimente la libera circulaţie şi stopează, la ordinul serviciilor operative, unităţile de transport, pe care le supun verificărilor neîntemeiate. De altfel, în perioada electorală au fost observate de multe ori, în timp de noapte, între orele 03-05.00, automobilele Poliţiei Rutiere ale CGP mun. Chişinău, care nimiceau afişele electorale ale partidelor democratice.
5.1. Concomitent, efectivul Regimentului de patrulă şi santinelă „Scut" şi inspectorii de sector din mun. Chişinău raportau conducerii, iar aceştia - comisarului general V. Botnari - despre numărul de afişe electorale ale Opoziţiei NIMICITE sau DISTRUSE.
6. Respectiv, sarcini majore sunt puse faţă de S. Carp, comandantul Academiei de poliţie „Ştefan cel Mare", A. Şumleanschii, comandantul Trupelor de carabinieri, S. Osman, şeful Direcţiei pază de stat - pentru organizarea lucrului „explicativ" cu efectivul subordonat, studenţii şi carabinierii unităţilor militare şi obţinerea rezultatelor dorite la scrutinul din 29 iulie 2009.
7. Trezesc nedumerire şi îngrijorare eforturile sporite şi urgente, depuse de ministrul Papuc, la ordinul lui Voronin, în sensul completării cu cadre suplimentare a Regimentului patrulă şi santinelă „Scut" - cu 600 de unităţi - şi a Brigăzii cu Destinaţie Specială ,,FULGER" - cu 1100 de unităţi suplimentar la cele 960 conform statelor (pe când în serviciul Inspectori de sector şi Poliţia criminală s-a interzis încadrarea ofiţerilor). Iar antrenamentele frecvente din ultimul timp au un scop clar - înăbuşirea protestelor în masă, cu elemente de intimidare şi de insuflare a fricii în rândul cetăţenilor.
8. Restabilirea şi desemnarea ex-şefului DCCO, colonelul de poliţie Ion Ţurcan - vestit prin faptul că execută orbeşte şi necondiţionat toate ordinele ilegale şi criminale ale lui Voronin şi Papuc (amintiţi-vă de maltratările anterioare ale jurnaliştilor şi unor persoane oficiale, acţiunile de provocare de mită la PRO-TV, Ziarul de Gardă etc., care sunt doar câteva dintre faptele orchestrate de acest ,,ofiţer" prieten al lui Oleg Voronin şi devotat PCRM) - în fruntea conducerii Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger", precum şi maltratarea recentă a fiului avocatului şi politicianului V. Nagacevschii constituie un semn clar că actuala Putere, încurajată de Moscova, pregăteşte şi va folosi la maximum forţele de ordine la curmarea oricărei tentativă de protest sau mitinguri cu privire la libertatea exprimării în public, după practica regimului Lucaşenco sau a lui Putin.
Este clar că V. Voronin, după cum a şi declarat de nenumărate ori în anii 2007-2008, „nu va ceda puterea nici sub o formă altor formaţiuni politice". A şi demonstrat - până la 5 aprilie şi după 6-7 aprilie - că nu se va retrage din viaţa politică şi că teroarea va lua amploare în ţară... Schimbarea bruscă a vectorului politic, după reîntoarcerea sa de la Moscova, declaraţiile făcute într-un limbaj banditesc şi agresiv în adresa Opoziţiei la 24 iunie 2009 constituie o confirmare evidentă a utilizării organelor de forţă în fraudarea alegerilor şi atingerea, cu orice preţ, a scopurilor propuse. Toate acestea dovedesc că atât fraudarea alegerilor în 2005 şi apoi la 5 aprilie 2009, cât şi comportamentul agresiv şi violent al conducerii RM din ultima vreme, precum şi acţiunile organelor de forţă, inclusiv ale Procuraturii generale şi instanţelor judecătoreşti au o singură finalitate şi un singur ţel - menţinerea forţată a Puterii de către clanul Voronin-Roşca şi trucarea scrutinului electoral de la 29 iulie 2009.
Papuc sluga clanului Voronin !
În ultima lună, ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, a devenit agitatorul principal al PCRM. El umblă numai la întâlniri cu poliţiştii din comisariatele raionale de poliţie sau din alte structuri ale MAI şi promovează ideea că „ţara este în mare pericol" şi că, în cazul în care cele trei partide liberale vor ajunge la conducere, „o să vândă ţara României", scrie Timpul, preluat de Romanian Global News.
O astfel de întâlnire electorală Papuc a avut-o miercuri, la 11.00, cu actualii şi foştii angajaţi ai Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare". Mai mulţi foşti angajaţi ai Academiei ne-au comunicat că, înainte de întâlnire, rectorul instituţiei a sugerat audienţei, în jur de 100 de persoane, să nu adreseze întrebări, dar numai să asculte. „Papuc a fost brutal şi încrezut, blatnoi chiar. Ne-a spus că, dacă cei trei indivizi ajung la conducere (cu referire la liderii PL, PLDM şi AMN), va fi prăpăd, vor vinde ţara României", ne-au povestit sursele noastre, care au dorit să-şi păstreze anonimatul. După vreo oră de agitaţie, ministrul le-a spus ofiţerilor să aibă grijă cu cine votează. Mai mult, ei trebuie să vorbească cu toţi apropiaţii, cunoscuţii şi prietenii, ca acest pericol să fie evitat. „A mai spus că ştie că unii dintre cei prezenţi în sală au contacte sau că simpatizează Opoziţia şi că el va avea în vedere această chestiune", ne-au mai comunicat sursele noastre. Mai mult, şeful MAI a tunat împotriva protestatarilor. „La 7 aprilie am făcut o prostie că n-am tras. Dacă se vor repeta astfel de proteste, noi suntem gata să intervenim foarte rapid şi foarte dur", a avertizat Papuc.
Acum toţi poliţiştii din RM şi alţi angajaţi MAI execută ordinul ministrului, agitând ideea PCRM - „ţara este în pericol". Un poliţist de la Dubăsari spune oamenilor că cei trei lideri liberali (Ghimpu, Filat şi Urecheanu) trebuie puşi la perete şi împuşcaţi.
Menţionăm că Gheorghe Papuc nu figurează în lista electorală PCRM şi, respectiv, nu este degrevat din funcţie. El a mai avut întâlniri similare la Anenii Noi şi în alte raioane (vezi TIMPUL din 17 iunie). De asemenea, şi alţi adjuncţi ai ministrului, printre care şi V. Zubic, umblă cu aceeaşi misiune prin republică (vezi TIMPUL din 1 iulie).
Surse ale Romanian Global News din cadrul MAI, de la Chisinau, au declarat ca Oleg Voronin, fiul dictatorului comunist de la Chisinau a deschis un cont pe numele lui Gheorghe Papuc la o banca din Moscova. Contul respectiv a fost alimentat cu suma de 1,5 milioane de dolari US, urmand ca in functie de cum va apara averea familiei Voronin la 29 iulie, suma sa fie dublata. Contul este si o asigurare pe care Papuc a cerut-o in cazul in care Voronin cade sau in cazul in care subordonatii sai nu vor dori sa-si riste libertatea pentru averea lui Voronin, refuzand sa execute ordinele de represiune date de acesta, situatie in care Papuc va fugi impreuna cu Voronin la Moscova.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avertizari hidro destinate Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta
Din cauza crizei, Titi Aur nu vine la Botoşani
Liviu Câmpanu, un cadavru politic
cel puţin aşa-l vede primarul Flutur
Românul şi judecata istoriei
Vin vremuri grele pentru asistenţii maternali
Măsuri severe la examenul de titularizare
Diferenţă de 6,5 puncte în plus la teza de Bac recorectată
cazul poate fi unic pe ţară
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 11 iulie
Şeful DADR este supăra că primarii nu fac agricultură
2 milioane de Euro pentru Spitalul de Recuperare
Ministrul Blaga vine joi la Botoşani
Fă o poză!
surprinde în imagini ignoranţa care distruge mediul înconjurîtor!
Îndemnul propagandei lui Vladimir Voronin la crimă : „Gâtuiţi-i pe români!”
“Puternica” armată rusă s-a făcut de râs în războiul din Georgia!
şi-a doborât propriile avioane
De ce s-a temut Putin de Obama?
şi de cine ar trebui să le fie acum frică moldovenilor?
Cristina Aida Pavel- povestea unei creatoare de modă românce din Canada
„Ziua Statisticianului 2009”
Vin ploile…după un nou week-end canicular
Cel mult 10 tone „pe cap” de autovehicul pe străzile din Flămânzi
Operaţii de rutină: igienizări, decolmatări…
Jurnalista care a acuzat ONU de bioterorism pe tema gripei porcine, concediată mişeleşte
O nouă boacănă a secretarei Florica
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă