Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18559
De la 07 Ianuarie 2003
122904208

Poliţişti împotriva apelor, alături de localnici şi primari

  • 2 July 2010, 23:00
Efortul apărătorilor ordinii publice a fost extrem de vizibil în după amiaza zilei de 26 iunie, când, în urma precipitaţiilor abundente, pe cursul râului Miletin, în amonte de localitatea Pădureni din comuna Coşula, s-a produs o viitură amplificată de scurgerile de ape de pe dealurile laterale. Reprezentantul autorităţii locale, primarul Mircea Acatrinei Mircia, împreună cu agentul Valerică Ciocan, ajutorul şefului de post din comună, a luat imediat măsuri de urgenţă, alertând populaţia pentru a nu fi surprinsă de apele învolburate. Deşi au fost inundate 45 de gospodării, au fost lovite de ape 22 de case, au fost afectate 110 hectare de teren agricol şi s-a ales praful din praf 3,9 km de drum public, nu au fost înregistrate victime.
Echipajele Poliţiei Flămânzi, împreună cu personalul calificat al Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Flămânzi şi Botoşani, au intervenit pentru salvarea a două persoane care, iniţial, nu doreau să-şi părăsească locuinţa, dar au intrat în panică când au văzut apele repezi şi tulburi înconjurându-le casa. După care, însoţite de voluntari, şi-au continuat misiunile, anunţând toţi locuitorii caselor de pe valea râului Miletin, până la limita cu judeţul Iaşi, despre viitura anunţată de specialişti. Probleme au avut şi locuitorii din Chiţoveni, localitate asociată oraşului Flămânzi, care au fost izolaţi, forţa apelor făcând două breşe pe căile principale de acces dinspre Flămînzi şi Prisacani. „Prin grija primarului Constantin Pitorac, prezent acolo unde situaţia a cerut-o, locurile periculoase au fost marcate cu obstacole fiind supravegheate şi de poliţişti pentru ca eventualii participanţi la trafic, în special pietoni şi conducători de atelaje, să nu fie, în negura nopţii, surprinşi de lipsa podeţului sau de dizlocările din terasamentul drumului. Acţiunea autorităţilor şi forţelor de ordine implicate a fost un succes deoarece nu au fost sesizate victime, dispariţii de persoane sau furturi, pierderile limitându-se doar la distrugeri de bunuri provocate de ape”, ne-a spus inspectorul principal Marcel Şchiopu, şeful Poliţiei oraşului Flamanzi. (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi avantajele damei de companie
Preşedintele PSD Botoşani îl acuză pe Emil Boc de lentoare în acţiune
Ajutoare liberale pentru sinistraţi
Preşedintele Traian Băsescu a făcut o vizită fulger în Dorohoi
Consilier, vechi reclamagiu, obligat să suporte rezultatele năzdrăvăniilor fiului minor
Bilanţ înecat în mâl şi scurgeri de ape
Apele s-au retras, problemele continuă
CAS ne limitează şi vizitele la medic
Şcolile îşi fac planuri financiare pe seama elevilor chiulangii
Profesorii iar ameninţă că pleacă din sistem. Cine-i mai crede?
Medicii sancţionaţi n-au de gând să plătească amenzile
Program Tv SOMAX
C O M U N I C A T D E P R E S Ă - ISU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog