Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5122
De la 07 Ianuarie 2003
123138862
pnl
Poliţistul Dănilă şi

Corupţia instalată în Poliţia de Frontieră pe timpul PSD înfloreşte şi sub PNL

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2021, 15:39
La începutul anului trecut am publicat o serie de articole despre cum funcţionează corupţia în Vama Stânca – Costeşti atât în rândul vameşilor cât şi a poliţiştilor de frontieră. Revin asupra celor publicate în articolul intitulat „Noi dezvăluiri despre afacerile din interiorul ITPF (IV)” din 18 februarie 2020, articol prin care am prezentat faptele de corupţie ale poliţistului de frontieră Ion Dănilă.
Iată un fragment din e scriam în acel articol: „Pe la începutul lunii septembrie 2019, şeful de Birou Dănilă a chefuit zdravăn în vamă, după care s-a deplasat în oraşul Ştefăneşti. Aici, a ajuns la staţia PECO patronată de un anume Ciocănescu. Pe lingă această staţie îşi petrece timpul şi Gabriel Obreja, cunoscut de toată lumea sub numele de Zbanţ, bolnav de schizofrenie, dar care are un comportament docil.
Ce i s-o fi năzărit poliţistului Dănilă de l-a luat pe Obreja la bătaie, numai el ştie. Probabil că-şi arate puterile de poliţist de frontieră bine mâncat şi băut.
Bătaia primită de Obreja de la Dănilă a fost una cruntă. Dacă nu interveneau pompierul Florin Jijie şi patronul Ciocăneşcu, probabil că se ajungea la o dramă umană.

În apărarea lui Ion Dănilă şi-au unit forţele şeful de la Botoşani care, cu ajutorul şefilor de la Iaşi, au procedat la muşamalizarea cazului. Citez din nou din acel articol:
„…Dănilă, fiind ameninţat de o anchetă disciplinară a celor de la ITPF Iaşi ce s-ar solda cu ejectarea sa din sistem, însoţit de Marcel Ştirbu, şef Sector Poliţie de Frontieră Româneşti adus anul trecut pe postul lui Dănilă de la Stânca, şi de Mihai Harabulă de la Poliţia de Frontieră Botoşani, s-au deplasat la ITPF Iaşi pentru a rezolva problema. Nu am nicio dovadă, dar mi s-a spus că Dănilă ar fi dat suma de 5 mii euro unui poliţist important din OTPF Iaşi şi a scăpat doar cu mutarea sa de la Sectorul Stânca la Româneşti, păstrându-i poziţia de şef. În plângerea penală întocmită de avocatul lui Gabriel s-a cerut lui Dănilă,cu titlu de daune, suma de 10 mii euro.”
Până la urmă Dănilă s-a înţeles cu familia Obreja şi, contra cumpărării unei case modeste, s-au împăcat. În ce priveşte ancheta penală pornită împotriva poliţistului, aceasta s-a încheiat şi ea în coadă de peşte.
Vineri, săptămâna trecută, mi-a fost dat să aflu că poliţistul Ion Dănilă a fost numit adjunctul şefului Sectorului de Poliţie de Frontieră Rădăuţi Prut. Aşadar, protectorii săi din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, despre care s-a afirmat că Dănilă ar fi dat suma de 5 mii de euro să scape de ancheta disciplinară, şi-au făcut datoria de a-şi proteja corupţii din subordine.
Despre Sectorul de la Rădăuţi Prut se ştie, şi am publicat în Jurnalul, că activitatea de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina este în floare. Probabil că lipsea Dănilă, cu experienţa lui dobândită la Sectorul Stânca – Costeşti ca activitatea de contrabandă să primească un nou impuls.
După seria de articole publicate anul trecut, nici procurorii DIICOT, nici cei de la DNA Suceava, nu s-au ostenit să investigheze situaţia. Iată cum, corupţia sădită de PSD continuă să înflorească şi sub guvernul PNL iar cei care capătă experienţă în domeniul corupţiei, precum Dănilă, au mari şanse să fie promovaţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Sfatul preotului pe dos înţeles
Reforma morală trebuie să înceapă cu dascălii
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 1– 7.02.2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Oglinda scriitorilor botoşăneni – Dimitrie Ralet
Rânduielile primitive ale Bisericii ne omoară bebeluşii
Ioan Rotundu
Reţinerea secretarului Primăriei Frumuşica a generat bucurie în comună
Ioan Rotundu
La Flămânzi, liberalii boicotează coaliţia guvernamentală
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Un drept la replică ratat
Povestea tristă a preotului Holban are un sfârşit fericit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog