Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6646
De la 07 Ianuarie 2003
123394093

Poliţistul Mihai Cliveţ şi corupţia din IJP Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 19 November 2017, 23:00
Despre învârtelile ofiţerului de poliţie Mihai Cliveţ n-am mai scris de ceva timp pentru că nici nu mi-au apărut informaţii noi despre afacerile sale. Amintesc pe scurt parcursul carierei sale profesionale. Angajat agent de poliţie la pază şi ordine, Cliveţ a simţit că viitorul său depinde de bunăvoinţa şefilor. S-a făcut luntre şi punte şi a intrat în graţiile unora dintre ei, mai ales în ale fostului şef IJP Botoşani Mihai Bunduc.
Spun colegii ai săi că dacă cei de la DNA Suceava ar fi verificat sesizările primite ar fi descoperit că toate creditele de bancă angajate de Cliveţ corespund şi cu promovările sale care l-au ajutat să ajungă din agent în ofiţer.
Tot prin bunăvoinţa şefilor a fost repede promovat şeful Poliţiei Rurale Flămânzi. Aici a avut comportament de vechil pe moşia Poliţiei. A bătut agenţii din subordine, i-a pus să amendeze abuziv anumite persoane iar pe altele să le ierte, le-a dat ordine în afara prevederilor legale etc. Deşi făcea zilnic naveta de la Botoşani, a decontat lunar cheltuieli cu chiria în sumă de 1.000 lei, declarând fictiv că are gazdă.
S-au revoltat agenţii din subordinea sa, am realizat şi un reportaj la Lumea lu’ Rotundu cu dezvăluiri grave despre comportamentul profesional al lui Cliveţ dar şeful IJP de atunci, comisarul şef Cristian Cocoreanu, n-a reuşit mare lucru. Cu relaţii înalte în cadrul IGP Bucureşti, Cliveţ a putut fi doar sancţionat disciplinar şi mutat la Poliţia Hlipiceni.
A avut grijă de el protectorul său, comisarul şef Mihai Bunduc (foto) şi l-a readus la IJP Botoşani pe post de ofiţer de cercetări penale. La acea vreme Cliveţ era în curs de judecată în mai multe dosare dar corupţia din justiţia botoşăneană l-a salvat din toate dosarele, declarându-l curat ca lacrima.
Iată că la sfârşitul săptămânii trecute numele său mi-a ieşit din nou în cale. În anul 2015, Cliveţ l-a însoţit pe ofiţerul Balan într-o anchetă la Staţiunea Popăuţi. Ionică Nechifor, tocmai destituit din funcţia de director pe motive de incompatibilitate şi conflicte de interese l-a reclamat pe liderul de sindicat, doctorul biolog Gheorghe Hrincă, că instigă muncitorii la revoltă. Ajunşi la Staţiune, ofiţerii Balan şi Cliveţ i-au adus pe muncitori de pe câmp şi au început să-i ameninţe că le va ieşi protestul pe ochi. Cliveţ, care se arătase mai activ şi virulent, l-a ameninţat pe liderul de sindicat Hrincă că-i pune cătuşe.
După ce i-a speriat pe muncitori şi le-a cerut să nu mai protesteze la adresa lui Ionică Nechifor, cei doi ofiţeri au trecut şoseaua din curtea Staţiunii Popăuţi în cea a lui Ionică Nechifor care-i aştepta cu masa întinsă. S-a încins apoi un chiolhan pe cinste. Mărturie stau declaraţiile lui Florea Zaharia şi Aurel Gaidur, nimeni alţii decât cumnaţii lui Ionică Nechifor.
Tot în acel timp cu ancheta celor doi ofiţeri, dr. biolog Hrincă, căruia Nechifor îi spărsese şi devastase laboratorul, başca că l-a şi bontănit niţel, a depus o reclamaţie la Poliţia Botoşani. Dacă la reclamaţia lui Nechifor cei doi ofiţeri de poliţie au percutat imediat, la acea a lui Hrincă au făcut pas.
La finalul săptămânii trecute, Gheorghe Hrincă, acum pensionat, s-a trezit cu un telefon de la poliţistul Mihai Cliveţ cum că trebuie să se prezinte la Poliţie să dea relaţii cu privire la reclamaţia depusă în 2015, adică după doi ani. Numai că Hrincă, ştiind din Jurnalul ce fel de „poamă bună” este Cliveţ, mai ales că-l ameninţase cu cătuşele, l-a întrebat cum de-a ajuns reclamaţia sa tocmai le el. Cliveţ a dat din colţ în colţ şi a rămas ferm pe poziţie că trebuie să se prezinte ca să-i dea relaţii.
L-am sunat pe biologul Hrincă care mi-a confirmat acest episod şi care a ţinut să precizeze că „voi cere ca dosarul meu să ajungă la un alt ofiţer. Nu pot avea încredere în domnul Cliveţ care s-a arătat pe faţă că este omul lui Nechifor. Ciudat însă, şi reclamaţia femeii de serviciu, Marinela Suşter, sechestrată în septembrie acest an de Nechifor în pavilionul administrativ ş cu care a încercat să întreţină relaţii sexuale, tot la acest domn ofiţer a ajuns.”
Despre această sechestrare şi hărţuire sexuală voi reveni cu informaţii suplimentare. Probabil că biologul Hrincă încă n-a realizat cine este Mihai Cliveţ şi ce puteri are el prin IJP Botoşani. Îl asigur de pe acum pe dr. biolog Gheorghe Hrincă, dacă reclamaţia sa va rămâne s-o soluţioneze ofiţerul Mihai Cliveţ, finalul va fi un nou chiolhan la ranch-ul lui Ionică Nechifor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Invitaţie provocatoare
Horoscopul zilei de 20.11.2017
Olguta Vasilescu, dupa demisia lui Moisa: Un securist mititel.
Pentru PSD el nu exista! Prindeti viteza ca are Ciolos nevoie de un argat acolo!
Catalin Ivan despre demisia lui Sorin Moisa din PSD:
Un partid sanatos, democratic, nu ar da un Sorin Moisa nici pe 100 de Liviu Dragnea
Europarlamentarul Sorin Moisa isi da demisia din PSD si din grupul S&D:
Domnul Dragnea impinge Romania, pentru a se salva, inspre un proiect autoritar. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului „Statului Paralel si ilegitim”
Patronatele cer retragerea modificarilor aduse legii dialogului social,
care obliga firmele sa negocieze cu angajatii noile contracte de munca pentru mutarea contributiilor
Prognoza meteo pentru cele 3 luni de iarna:
The Lancet: Pacientii romani nu au acces la servicii medicale din cauza coruptiei
Să fie mitingul lui Dragnea unul de doliu al PSD-ului?
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.11.2017
Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice
si care mimeaza grija pentru saraci
Incompetenţa directorului ITM Botoşani „poate ucide”
Ioan Rotundu
Referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoaca a esuat.
Acesta ramane primarul suspendat al Chisinaului
Surpriza la sectia de votare pentru presedintele Moldovei:
Igor Dodon a cerut buletin de vot in limba moldoveneasca, dar i s-a raspuns "avem doar in romana"
Cartea, cu adevărat, uneşte inimi la Rădăuţi-Prut
Săptămâna Educației Globale :” Lumea mea depinde de noi”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog