Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5463
De la 07 Ianuarie 2003
90835922

Poliţistul Panţâru , protectorul hoţilor din comuna Truşeşti

  • 26 January 2018, 23:00
Poliţistul Panţâru , protectorul hoţilor din comuna Truşeşti Despre agentul şef de Poliţie din Truşeşti, Constantin Panţâru, s-a scris în Jurnalul acum vreo doi-trei ani. S-a scris pentru că poliţistul devenise protectorul a trei fraţi din satul Buhăceni care terorizau sătenii prin a le intra în curţi şi fura tot ce găseau prin coteţe sau prin jurul casei.. Este vorba de cei trei fraţi Ailincă care se lăudau prin sat că ori ce reclamaţie depusă împotriva lor este de fapt un motiv să se întâlnească cu poliţistul la o ţigară.
După ce am realizat câteva reportaje la emisiunea Lumea lu’ Rotundu din care au rezultat dovezi incontestabile de cârdăşie dintre poliţist şi fraţii Ailincă, la presiunea şefilor din IJP Botoşani s-au deschis câteva dosare de cercetare penală. În urma acestei acţiuni, doi dintre fraţii Ailincă au ajuns după gratii iar al treilea, cel mai mare, a dispărut din ţară, spunându-se că ar fi plecat prin Germania.
De curând, cGheorghiţă, cel mai mic dintre fraţi, a ieşit din închisoare pentru că i s-a redus durata din cauza condiţiile improprii de ispăşire a pedepsei. Luni, 23 ianuarie, Ghiorghiţă, ajutat de un anume Ursu şi Obreja care s-a oferit a folosi propria căruţă, înarmaţi cu drujbe, s-au deplasat la marginea satului Buhăceni şi au tăiat o lizieră de salcâmi proprietatea lui Petru Apetroaie. Salcâmii tăiaţi aveau vârste înaintate dar hoţi au curăţat trunchiurile de crengi şi au pus în căruţă numai trunchiul curat.

Marţi, Ailincă vindea prin Truşeşti trunchiurile de salcâm tăiaţi din proprietatea lui Petru Apetroaie. Un sătean, care i-a văzut pe hoţi cum tăiau salcâmii cu drujbele, ştiind cine sunt aceştia şi cine este proprietarul, l-a anunţat pe Apetroaie că liziera sa de salcâmi nu mai există. Nepoata lui Apetroaie, Mihaela Vranciu, cea care locuieşte împreună cu acesta, a reclamat furtul de lemne la agentul şef de poliţie Panţâru. Surpriză încă! Poliţistul i-a recomandat să sune la 112 pentru că el n-are ce-i face lui Ailincă şi partenerilor săi de hoţie.
Poliţistul Panţâru se va pensiona la 1 iunie 2019, aşa că nu vrea să se strice cu hoţii familiei Ailincă. Mai merită de adus în atenţia publică un aspect. La Poliţia Truşeşti au fost repartizaţi în mai multe rânduiri agenţi tineri dar niciunul n-a stat mai mult de câteva luni. Se vorbeşte prin comună că Panţâru a făcut tot ce a crezut de cuviinţă ca tinerii agenţi să plece pentru a nu-i deranja lui afacerile cu lumea interlopă din comună.

Atitudinea poliţistului Panţâru de a-l proteja pe proaspătul derbedeu ieşit din puşcărie nu este ceva ieşit din comun. Este o practică văzută la şefii lui de la judeţ, motiv pentru care nu s-a temut şi nu are a se teme că dacă nu cercetează un caz de furt de lemne va fi tras la răspundere.
Sătenii din Buhăceni sunt din nou paznici de noapte în propria gospodărie. Ei ştiu cât de periculoşi sunt fraţii Ailincă iar Ghiorghiţă, abia ieşit din închisoare n-are din ce trăi şi-i va fura din nou cum i-a mai furat. Cum poliţistul Panţâru este pe-o mână cu hoţul, n-au cui se plânge. Neavând încotro, o fac pe paznicii de noapte dacă vor ca păsările şi animalele lor din curte să nu ajungă în oala familiei Ailincă.
Ioan Rotundu
26.01.2018


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bărbatul ideal
Autorii morali ai crimei de la Vorniceni ocupă funcţii înalte în IJP Botoşani
Teodor Balş, botoşăneanul care s-a opus Unirii Principatelor
Teodor Balş, botoşăneanul care s-a opus Unirii Principatelor
Cum a ajuns Casapu victima lui Arapaşu, bruta în uniformă de poliţist
Locatarii unui bloc de pe strada Sucevei sunt în rahat… la propriu
Lumea lu Rotundu: Emisiunea din 26.01.2018
ANAF - cu ochii pe conturile lui Mihai Gadea.
Dosar de proprire, la Judecatoria Sectorului 3
Cine este Ioana Bran, propusa Ministru al Tineretului si Sporturilor:
deputata PSD din Satu Mare, secretara a Camerei Deputatilor, fiica unui milionar in domeniul distileriei alcoolului
Cine este Radu Oprea, noul ministru pentru Mediul de Afaceri:
Are o firma abonata la contracte cu statul si e trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani
Cine este Danut Andrusca, propus ministru al Economiei:
Deputat PSD cu activitate modesta in Parlament, apropiat al baronului PSD de Neamt Ionel Arsene, care a fost acuzat recent de trafic de influenta
Horoscopul zilei de 27.01.2018
A fost publicat noul program de guvernare:
cresc salariul minim si punctul de pensie, scade TVA in 2019
Lista completa a ministrilor din cabinetul Vioricai Dancila
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă