Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12081
De la 07 Ianuarie 2003
122872148

Poliţistul Pintilei acuzat că ţine cu impostorul Nechifor şi mincinoşii lui

  • 9 February 2020, 19:51
Marian Pintilei este agent şef principal de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani – Biroul Investigaţii Criminale. În această calitate a primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani o plângere penală ce formează obiectul Dosarului nr. 5.569/P/2019, reclamant fiind Florea Zaharia (foto) din localitatea Unţeni.
Pe scurt, Zaharia este cumnatul lui Ionică Nechifor, impostorul care a pus mâna pe patrimoniul Staţiunii de Cercetare Popăuţi şi care de ani de zile devalizează patrimoniul unităţii fără ca organele judiciare sesizate să efectueze cercetările cuvenite şi stabilirea eventualelor prejudicii şi responsabilităţi.
Din momentul în care Ionică Nechifor a devenit directorul Staţiunii, primul lucru a fost să-l dea afară din serviciu pe cumnatul său Florea Zaharia care lucra în unitate de câteva zeci de ani. Conflictul dintre cei doi s-a iscat în momentul în care Zaharia l-a atenţionat pe Nechifor că hoţiile pe care le face pe seama efectivului de ovine şi pe seama averii Staţiunii ar putea să-i aducă necazuri. Zaharia neacceptând să fie părtaş la hoţiile cumanului Nechifor, a intrat în conflict cu acesta, conflict care s-a soldat cu desfacerea contractului de muncă pentru Zaharia.
Dar răzbunarea lui Nechifor asupra cumnatului nu s-a oprit la desfacerea contractului de muncă. Sprijinit de agenţii de poliţie de la comuna Răchiţi şi Unţeni, protejat de procurori şi poliţişti de la judeţ, Nechifor i-a înscenat lui Zaharia şi un furt de furaje. În susţinerea acuzaţiei adusă cumnatului Nechifor s-a folosit de martori falşi, angajaţi nai Staţiunii, care au declarat poliţiştilor ce i-a învăţat Nechifor, adică i-a instigat la mărturie mincinoasă.
Dosarul nr. . 22692/193/2017 în care Florea Zaharia este inculpat, se judecă la Judecătoria Botoşani, având termen de judecată 20 martie a.c. Trimis în judecată pe baza unor mărturii mincinoase, Zaharia a depus o plângere penală împotriva numiţilor Froicu Maricel, Nechifor Ana, Lungu Valeriu pe motiv că se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunii mărturie mincinoasă iar Ionică Nechifor pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la mărturie mincinoasă, ameninţare, şantaj şi trafic de influenţă.
Plângerea a fost adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani la data de 1 octombrie 2018 şi a stat la baza Dosarului penal nr. 5.569/P/2019 care a fost trimis spre cercetare judiciară la Poliţia Municipiului Botoşani, fiind repartizat agentului de poliţie judiciară Marian Pintilei din cadrul Biroului de Investigarea criminalităţii. În loc să urgenteze cercetările pentru a se afla adevărul dacă cei acuzaţi de mărturie mincinoasă sunt şi vinovaţi, agentul de poliţie a folosit orice mijloace care să întârzie cercetările, ameninţându-i pe reclamantul Florea Zaharia şi pe biologul dr. Gheorghe Hrincă propus martor, să-şi vadă de ale lor şi să-l lase în pace pe Ionică Nechifor.
Pentru că ameninţările n-au dat roade iar Zaharia şi Hrincă au pus la dispoziţia agentului de poliţie noi dovezi din care rezulta mărturia mincinoasă a celor reclamaţi de Zaharia, inclusiv înregistrarea audio din şedinţa de judecată în care Zaharia este acuzat de furt de furaje tocmai pe baza acestor mărturii mincinoase, , la data de 10 decembrie 2019 agentul de poliţie Pintilei emite Ordonanţa prin care dispune acceptarea probelor propuse de Zaharia pentru a demonstra mărturiile mincinoase ale martorilor propuşi de Nechifor..
De atunci, n-a mai fost nimeni chemat la audieri. Andrei Şuşter, unul din martorii lui Zaharia, s-a prezentat la poliţistul Pintilei să fie audiat. L-a trimis acasă cu promisiunea că se va deplasa el la domiciliu pentru a-l audia. Probabil că a uitat de deplasare pentru că a trecut luna de zile şi n-a mai dat pe la domiciliul lui Suşter. Şicanele poliţistului nu sunt întâmplătoare. Dacă cercetarea judiciară va stabili mărturia falsă a celor care l-au acuzat pe Zaharia de furt de furaje, acesta va fi achitat,m ceea ce nu este în avantajul instigatorului Ionică Nechifor. Probabil că poliţistul a primit „instrucţiuni” să amâne cercetările până după pronunţarea în dosarul lui Zaharia, sperând într-o condamnare a acestuia, ceea ce ar fi pe placul lui Nechifor.
Parcă n-aş crede că poliţistul Pintilei va bloca aflarea adevărului pentru a fi condamnat Zaharia, făcându-i pe plac impostorului Ionică Nechifor. Dar biologul dr. Gheorghe hrincă ţine să mă contrazică, susţinând că poliţistul este unul dintre protectorii lui Ionică Nechifor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schitul Bals: Drumul credintei
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Bancul săptămânii: Enigmaticul Pac! Pac!
Horoscopul săptămânii 10 – 16.02.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
Un proces mizerabil pus la cale în laboratorul PSD Botoşani
Ioan Rotundu
SD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Guvern
Orban: Să chiuleşti e un păcat care va fi sancţionat dramatic de cetăţeni
Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti
Ioan Rotundu
Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere
Cum îşi împart vameşii şi poliţiştii de frontieră câştigul „muncuşoarei de-o zi” (II)
Ioan Rotundu
Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog