Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40033
De la 07 Ianuarie 2003
90551768
Poliţistul analfabet funcţional infatuat şi

Corupţia din Poliţia Ştefăneşti ocrotită de la nivelul IJP Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2019, 9:28
Despre poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Ştefăneşti ştiu şi puradeii de ţigani că n-au a avea frică de ei întrucât sunt protectorii lor în tot ceea ce fac. Până de curând, cel mai sigur loc de cumpărat ţigări de contrabandă aduse din Republica Moldova era chiar lângă sediul poliţiei.
În acest loc ţiganii, destul de numeroşi la nivelul târgului, vindeau ţigări de contrabandă fără teama că vor fi deranjaţi de poliţişti. Voci locale ce ţin la anonimat de frica răzbunării, susţin că inclusiv comisarul Dorin Popa, un fel de şef interimar al Poliţiei, este în afaceri directe cu comisarul şef Dumitru Aioanei din cadrul Inspectoratului de Judeţean de Poliţie Botoşani, care este şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice. Legătura dintre cei doi ar fi ţinută de către Ionel Ungureanu, şeful Vămii Stânca – Ştefăneşti, cumătru cu Aioanei.
Între timp, cu ajutorul poliţiştilor corecţi profesional şi care ţin să respecte uniforma ce-o poartă, am reuşit, prin cele scrise, ca Dumitru Aioanei să fie pensionat. Numai că locul său la conducerea serviciului l-a luat Magda Ieremia, nimeni alta decât cumătra sa, cunoscută ca fiind o părticică din gruparea mafiotă care încă mai controlează activitatea la nivel de IJP.
Revin la Ştefăneşti, pentru că firul afacerilor ce voi a le prezenta public de aici îşi au capătul. Primarul liberal al oraşului Ştefăneşti, Florin Buţura (foto), a montat camere de supraveghere în zonele oraşului cunoscute ca fiind periculoase pentru cetăţeni, tocmai datorită prezenţei ţiganilor. Astfel de camere au fost montate şi în preajma sediului Poliţiei. În loc ca poliţiştii să se bucure că li se uşurează munca, dimpotrivă, s-au enervat la culme. Nu mai puteaţi să supravegheze activitatea ţiganilor de contrabandă a cu ţigări, ceea ce, probabil se simţeau înşelaţi la partea cuvenită din afacere.
Nu de puţine ori agenţii de poliţie şi-au permis să-l abordeze pe primarul Buţura şi să-i atragă atenţia că, prin deciziile pe care le ia., le deranjează activitatea. Tupeu de agenţi de poliţie de nivelul Vioricăi Dăncilă, adică de nivelul analfabetului funcţional. Primarul este alesul oraşului, poliţiştii numiţi prin procedurile lui Şerbănoiu, ajuns acum şef al IJP fără portofoliu, adică un fel de manechin în uniforma statului.
Conflictul mocnit avea să izbucnească în ziua de 22 iulie a.c. În această zi, soţia agentului de poliţie Marius Racovei, Roxana Geanina Racovei, s-a prezentat la Primărie (foto) pentru a solicita o adeverinţă. I s-a eliberat actul respectiv tot în acea zi, deşi legal exisă un termen de eliberare, dar i s-a atras atenţia că este datoare la primărie cu o sumă de bani reprezentând taxe şi impozite locale neachitate de câţiva ani.
Altfel spus, funcţionarul statului cu uniformă de poliţist n-a considerat să-şi onoreze obligaţia civică de a-şi plăti datoriile către stat, mai exact către bugetul orăşenesc, aşa cum fac marea majoritate a locuitorilor, mai puţin ţiganii. Pentru că i s-a atras atenţia că este datoare la primărie, Roxana s-a plâns soţului. Acesta s-a îmbrăcat în uniforma statului şi a dat buzna în primărie, tunând şi fulgerând, ţipând la funcţionarii, în mod special la funcţionara Rodica Viziteu căreia i s-a adresa c㠄o să am eu grijă să respectaţi legile” .
În loc ca poliţistul să-şi fi ceru scuze că n-a ştiut de plata impozitelor şi axelor dar că le achită imediat, el a prefera ameninţările şi injuriile. Cel puţin aşa rezultă din sesizarea Rodicăi Viziteu înreg. sub nr. 0653/22.07.2019 prin care aduce la la cunoştinţa primarului cele păţite.
Agentul de poliţie nu s-a limitat numai la ameninţări, jigniri şi injurii aduse funcţionarilor. A mai fabrica, în colaborare cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni şi dosarul penal nr. 1020/P/2019, dosar care a ajuns spre cercetare, ude credeţi; la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din IJP Botoşani, adică la comisarul şef Magda Ieremia, cumătra proaspătului pensionar Dumitru Aioanei. Iar de aici a ajuns înapoi la Racovei, spre cercetare., Punct ochit, punct lovit de agentul Racovei.
Stupefiat de această mistificare a adevărului şi a realităţii, de abuzul incalificabil al agentului de poliţie Marius Racovei, cu adresa nr. 14928/23.10.3019 primarul Florin Buţura aduce la cunoştinţa conducerii IJP Botoşani abuzurile celor din Poliţia Ştefăneşti. Citez din adresă: „Vă aduc la cunoştinţă că adeverinţele solicitate compartimentului agricol sunt eliberate conform reglementărilor legale, conform procedurii documentată privind Eliberarea de adeverinţe de la Registrul Agricol şi nicio cerere de eliberare adeverinţă privind situaţia locativă a unei persoane nu a rămas nerezolvată, nu a fost eliberată peste termenul legal.”
Iar pentru că dosarul penal a fost pus la cale de poliţistul Racovei şi tot de el cercetat, fără a audia vreo persoană din primărie, prin adresa în cauză se mai cere: „Vă solicităm anchetarea şi tragerea la răspundere a dl. ag. Racovei Marius, a persoanelor interpuse şi a colegului/colegilor din cadrul poliţiei oraşului Ştefăneşti, conform Codului penal ar. 268 al. 1, care a instrumentat dosarul de cercetare penală, fără a solicita sau fără a desfăşura o anchetă prealabilă.”
Tupeul poliţiştilor, sub conducerea lui Viorel Şerbănoiu, a atins cote de neînchipuit dacă au ajuns să-şi bată joc de primarul ales şi să-şi impună autoritatea asupra modului în care se desfăşoară activitatea de administraţie publică locală. Toate acestea au fost supervizate de incompetenţa prefectului Dan Şlincu care, incapabil de a-şi impune autoritatea, de aproape 4 ani de zile aşteaptă ordine de la liderii PSD Botoşani.
Poliţia oraş Ştefăneşti, condusă de comisarul Dorin Popa, este o cuib de corupţie ocrotit de la nivelul IJP Botoşani. Comisarul Dorin Popa, recent respins la examenul de titularizare pe postul de şef, este mare consumator de băuturi alcoolice. Zilnic, pe la ora 11.00, este deja amorţit de alcool. Şefii de la IJP Botoşani şi acest lucru dar le convine situaţia pentru că au de câştigat.
Ci ceva zile în urmă un poliţist din zonă m-a contactat şi m-a rugat să-l întâlnesc pentru a-mi relata situaţia gravă din zona vămii şi a poliţiei. Când am ajuns în zonă şi am stabilit întâlnirea care urma să fie pese nici 10 minute, omul a primit un telefon de ameninţare şi s-a speriat, fugind pur şi simplu din Ştefăneşti ca nu cumva să fie văzut în preajma mea.
Dacă el s-a speriat de ameninţări, alţii nu. Laşitatea este pentru purtătorul de uniformă a statului cea mai josnică trăsătură de caracter.
Conflictul dintre Poliţia şi Primăria Ştefăneşti este dovada corupţiei pe care Guvernul PSD a reuşi s-o instaleze în instituţiile statului. Ici, acolo, câte un primar ca Buţura nu acceptă să le fie păraş şi iau atitudine, chiar în ciuda faptului că hăitaşii PSD-ului dau năvală cu controale de intimidare iar unde tactica nu are efect, fabrică dosare de hărţuire şi descurajare. Nu-i departe ziua răfuielilor, când infatuaţii de acum, analfabeţii funcţionali făcuţi şefi de PSD, corupţii din justiţie şi poliţie, vor da socoteală pentru faptele lor de acum.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 4. - 10.11.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Sfântul politicienilor
Studiu de fezabilitate pentru „Autostrada Nordului” Satu Mare - Suceava,
deși proiectul nu este inclus în Masterplanul de Transport
Nu, este doar teama de consecinţele faptelor comise
Ioan Rotundu
În ce context a fost propus Şerbănoiu ca prefect de Botoşani
Ioan Rorundu
Primăria Mihai Eminescu – Comunicat de presă
Cum deputatul PSD Costel Lupaşcu se laudă cu realiozări pentru care nu are niciun merit
Posibile tentative de jefuire a bugetului Primăriei Botoşani
Solicitări de donaţii şi sponsorizări în scop cultural
Mesaj de condoleanţe
Alegeri prezidenţiale fără miză şi cu multe situaţii ridicole
Ce-i reproşez şi ce îmi doresc de la preşedintelui Klaus Iohannis
Ioan Rotundu
imele rezultate, Auckland, Noua Zeelandă
- Barna - 47,6%, Iohannis - 27,2% (191 votanți)
Stupizenie de răspândac PSD în ziua alegerilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă