Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12007
De la 07 Ianuarie 2003
122872074
Poliţistul de frontieră din cadrul ITPF Iaşi

Florin Zlate este cercetat penal pentru suspiciunea de fals şi spălare de bani

  • Ioan Rotundu
  • 6 June 2021, 18:56
Florin Zlate, liderul de sindicat al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontier㠖 Filiala Iaşi, dar şi vicepreşedinte pe ţară al SNPF din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Bucureşti, are o mapă profesională extrem de controversată şi strâns legată de contrabanda cu ţigări.
Despre implicarea sa în contrabanda cu ţigări s-a scris mult în presa naţională, informaţii pe care le-am preluat şi noi în Jurnalul pentru a zugrăvi amploarea fenomenului de contrabandă cu ţigări din republica Moldova precum şi cel de crimă organizată transfrontalieră.
Speriat de dezvăluirile din Jurnalul, agentul de poliţie Florin Zlate, în calitatea sa de lider de sindicat, alături de liderii de sindicat Bogdan Constantin din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi a lui Dan Radu de la Sectorul Botoşani au încercat pe cale judecătorească să ne blocheze în a mai face dezvăluiri despre contrabanda cu ţigări, mai ales că între timp apăruseră noi cazuri de contrabandă cu valori de zeci de milioane de euro şi toate pe raza de competenţă a ITPF Iaşi.
Au pierdut procesele dar şi-au mutat ofensiva obraznică şi jignitoare la adresa Jurnalului şi a mea pe Facebook, folosindu-se şi de însemnele oficiale ale Statului Român pentru a da, chipurile, greutate afirmaţiilor lor mizerabile şi falsificate în mod grosolan, adică după chipul şi asemănarea inteligenţei şi priceperii lor, totul pentru a proteja contrabanda cu ţigări.
Personal n-am intrat în polemică cu astfel de funcţionari purtători de uniformă a statului pentru că m-aş fi descalificat profesional şi mi-aş fi compromis activitatea jurnalistică şi scriitoricească.
Dar atunci când aceste caractere mizerabile au atacat într-un mod inacceptabil sărbătoarea Centenarului Unirii pe care eu am marcat-o la Botoşani, cu ajutorul Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu”, printr-un ciclu de reportaje care au surprins starea de spirit a botoşănenilor în prag de marea sărbătoare bucurându-mă de colaborarea unor primari care au contribuit financiar, Zlate acuzându-ne de spălare de bani (se pare că-i este familiară operaţiunea) am reacţionat în felul meu.
Studiind declaraţiile de avere ale lui Florin Zlate pe parcursul mai multor ani pentru a-i urmări câştigurile financiare am descoperit o serie de nepotriviri pe care, aprofunzându-le, m-au dus la concluzia că mă aflu în faţa unor falsuri grosolane şi spălare de bani proveniţi din afaceri oneroase, aşa că am sesizat Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Cei de la DGA Bucureşti au analizat sesizarea Jurnalului şi ne-au anunţat prin adresa nr. 28076023/DP/SRP/3.05.2021 c㠄aceasta a fost trimisă, pentru efectuarea de verificări, Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, care vă va face cunoscut rezultatul acestora în termenul prevăzut de lege”
Cei din cadrul SJA Iaşi au efectuat verificările de rigoare şi au ajuns la concluzia că faptele comise de către agentul de poliţie Florin Zlate sunt de natură penală.
Cu adresa nr. 2.914.023/SJAIS/2.06.2021 ne-au comunicat c㠄petiţia dumneavoastră (…) a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Vă mulţumim pentru alegerea şi încrederea acordate, asigurându-vă de sprijinul nostru în limitele competenţelor conferite de lege”
Fiind vorba de o cercetare penală, pentru a nu îngreuna cercetările în stadiul actual de verificări, nu pot dezvălui public ce acuzaţii am formulat la adresa activităţii agentului de poliţie Florin Zlate şi ce probatoriu am folosit în susţinerea acestor acuzaţii.
Pot afirma că avem în derulare şi alte investigaţii, unele asupra unor fapte extrem de grave şi care pot dovedi că agenţii de poliţie din Republica Moldova colaborează strâns cu agenţii noştri de poliţie de frontieră în acţiunile de contrabandă cu ţigări, cazurile deja cunoscute precum Constanţa, Buzău şi Arad având şi particularităţi ascunse presei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Vigilenţă poliţistă
Horoscopul săptămânii 7 – 13 iunie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Stafia fostului primar Ciubotariu bântuie încă prin primărie
Dovada că fostul poliţist Gorgan era un maniac sexual
Ioan Rotundu
2 uni le-au trebuit celor de la Nova Apaserv să acţioneze
Marea dezamăgire din PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Doosarul zilei: Comemorarea poetului Eminescu, Naţionalizarea
Bolşevicul Ludovic Orban şi impostorii din PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog