Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22707
De la 07 Ianuarie 2003
120878320

Poliţistului Vaipan pare să-i fi venit mintea cea de pe urmă

  • Ioan Rotundu
  • 30 May 2021, 19:17
„Prins cu raţa-n gură”, agentul de poliţia Ciprian Vaipan din cadrul Poliţiei Oraş Ştefăneşti, adică cu apa furată din reţeaua publică a oraşului vreme de 15 ani, cu energia electrică consumată pentru familie dar trecută prin contorul de la sediul Poliţiei, fără s-o plătească, cu autoturismul poliţiei distrus în timp cel-l folosea pentru interes personal, în loc să recunoască faptele şi să caute soluţii de rezolvarea lor, poliţistul a chemat în judecată conducerea Primăriei Oraş Ştefăneşti şi Jurnalul, adică pe cei care au dezvăluit public o parte din găinăriile sale.
Aşa a luat naştere la Judecătoria Săveni dosarul nr. 719/297/2020, agentul de poliţie susţinând că prin dezvăluirile de presă făcute, cei în cauză i-au creat grave prejudicii de imagine, aşa că a solicitat judecătorului săi repare onoarea de familist cu suma de 90 mii lei şi ceva mărunţiş pentru acoperirea cheltuielilor de judecată. Acţiunea în răspundere delictuală poliţistul a promovat-o bazându-se pe mărturiile false pe care urma să le depună în faţa judecătorului cetăţeanul Daniel Dimureac.
Numai că, Dimureac, care ani de zile la rând i-a fost slugă în casă, a constatat că poliţistul îi cere un lucru care se poate întoarce asupra sa şi a familiei sale, aşa că a refuzat să depună mărturiile false. Nici când poliţistul i-a oferit o sumă consistentă de bani, Dimureac n-a acceptat rolul de martor mincinos, ceea ce a stârnit o aprigă furie din partea poliţistului care acum se răzbună pe el şi familia sa cu amenzi şi alte şicane..
Mai mult, cuprins de teama mărturiilor false pe care le-a mai depus în apărarea poliţistului când acesta era anchetat de către şefii din IJP Botoşani pentru abuzurile şi ilegalităţile comise, Dimureac s-a autodenunţat iar cei din cadrul Biroului Anticorupţie din IJP au deschis pe numele poliţistului un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Prins în propria capcană, agentul de poliţie Ciprian Vaipan, poate şi sfătuit de avocat, la termenul de judecată din 27 mai a.c. a depus la Judecătoria Săveni o cerere de renunţare la proces. „Dispune comunicarea cererii de renunţare la judecată către ceilalţi pârâţi, cu solicitarea de a exprima un punct de vedere. Document: Încheiere de şedinţă 27.05.2021”
Nu ştiu ce decizia va lua primarul Florin Buţura şi administratorul financiar Alin Corduneanu cu privire la această cerere. În ce mă priveşte, nu sunt procesoman, aşa că apreciez gestul poliţistului de a-i fi venit la cap mintea românului de pe urmă.
Rămâne în urma acestui proces dovada că unii poliţişti, dedaţi la abuzuri şi ilegalităţi, nu s-au sfiit să tocmească martori falşi pentru a-şi apăra mizeria profesională şi morală. Aceşti oameni, purtători de uniformă a statului şi plătiţi de contribuabili să respecte şi să aplice corect legea, continuă să ne demonstreze că pot fi mai ticăloşi decât oricare dintre noi. Iar când presa le dezvăluie această mizerie, pun la cale procese de intimidare folosind ca armă de apărare mărturia mincinoasă.
Acum am o dilemă: dintre poliţişti şi politicieni, care or fi mai ticăloşi?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Vitejie bărbătească
Horoscopul săptămânii 31 mai – 6 iunie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Traian Popa, lupta cu morile de vânt şi golăneala comisarului Kashyap
Ioan Rotundu
Când poliţia şi justiţia îi anchetează pe jurnaliştii de investigaţii,
în loc să colaboreze cu ei
DNA a spart buboiul corupţiei din Poliţia Rutieră Botoşani
Dosarul zilei: Problemele învăţământului botoşănean
Spaimă cu tremurici în rândul vameşilor şi poliţiştilor din Vama Stânca
Ioan Rotundu
ANUNŢ Primăria Mihai Eminescu
Locuitorii comunei Mihai Eminescu se pot vaccina fara programare
Uriaşa personalitate a istoricului Nicolae Iorga
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă