Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3478
De la 07 Ianuarie 2003
86774613

Pompier botoşănean, primul român înscris la ultramaratonul „GOBI MARCH”

  • 24 May 2016, 23:00
Plutonierul major Iulian Rotariu, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, se pregăteşte să alerge 250 de kilometri în deşert, pentru copiii cu autism.
Subofiţerul, în vârstă de 40 ani, este primul român care participă la ultramaratonul „GOBI MARCH”, ce se va desfăşura în perioada 19 – 26 iunie, în deşertul Gobi, situat între China şi Mongolia. Startul se dă din localitatea Hami, provincia Xinjiang, China.
Competiţia, organizată de Asociaţia „4 Deserts”, este o cursă autosusţinută, participanţii urmând să alerge 250 de km, timp de şapte zile, cu întregul echipament (alergare, cazare şi masă), în spate. Pe traseu, concurenţii vor trebui să facă faţă celor patru anotimpuri. Startul se dă de la 2.500 metri altitudine, în condiţii de iarnă. Traseul urcă până la 3.300 metri, unde vor înfrunta viscolul, apoi vor coborî până la 500 de metri altitudine. Ultimele trei zile vor alerga pe nisip, la o temperatură de peste 40 de grade Celsius.
Membru activ al „Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România”, subofiţerul este la a doua experienţă în deşert.
În 2014, acesta a ocupat locul 12 din 450 de concurenţi, din peste 20 de ţări la Maratonul Saharei, care s-a desfăşurat la Tindouf, Algeria. Pompierul botoşănean a parcurs 42 de kilometri în condiţii vitrege de alergare, temperatură de aproape 40 de grade şi traseu cu porţiuni de nisip şi dune înalte, obţinând un nou record al României pentru cursa Sahara Maraton, respectiv 3`31``56.
Până să plece în China, pompierul botoşănean „s-a încălzit” la finala Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă „Cupa ASPR” la atletism şi cros, care s-a desfăşurat în perioada 18 – 20 mai, la Piatra Neamţ, unde a ocupat locul I la categoria 34 – 45 ani, proba 4000 de metri cros şi locul II la proba 1500 m, la categoria de vârstă – 34 – 45 ani.
Angajat ca subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani din 2007, plt. maj. Iulian Rotariu pare de neoprit. De patru ani, participă la aproape toate competiţiile de gen, aşa încât palmaresul este unul destul de bogat. Cu toate că nu este sportiv profesionist, viaţa l-a învăţat că „diamantul talentului pe care îl avem fiecare trebuie şlefuit”.
Pompierul susţine că mare parte din performanţele sale i le datorează şi profesorului Dana Vieriu de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, care îl pregăteşte îndeaproape.
Aleargă zilnic, mai puţin atunci când este de serviciu, câte 40 – 50 de kilometri pe diferite trasee tehnice din apropierea municipiului Botoşani.
Visul subofiţerului de a alerga la ultramaratonul „GOBI MARCH” s-a împlinit cu ajutorul Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România (ASPR) şi diferite firme din Botoşani şi din ţară, care au suportat parte din cheltuielile necesare participării la competiţie.
Informare şi Relaţii Publice

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câtă dreptate există în România?
Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului
in dosarul retrocedarilor ilegale - Truica/Printul Paul
Dosarul Rompetrol: DIICOT vrea urmarirea penala pentru patru ministri - Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea
APIA avertizeaza: Fermierii nu vor primi niciun ban, daca nu-i cer pana la noul termen
Autopsia in cazul Dan Condrea: Medicii elimina ipoteza unui infarct la volan sau un accident vascular cerebral
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Beţia puterii distruge cariere
Ioan Rotundu
Fiscul, amendat cu 16.000 de lei pentru ca a incalcat legea prin publicarea "listei rusinii" cu datornicii
Augustin Zegrean: Incriminarea sau dezincriminarea unor fapte este atributul exclusiv al legiuitorului
Horoscopul zilei de 25.05.2016
Bancul zilei: Sinceritate
Candidat la Primăria Suharău
Un ţărănisr la Primăria Botoşani
Liberalul Bulgaru, de la statutul de bişniţar la cel de prost plagiator
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă