Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
982
De la 07 Ianuarie 2003
106281754

Pompierii botoşăneni, locul II la concursul internaţional

  • 19 December 2013, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a intrat în posesia diplomei care certifică faptul că pompierii botoşăneni s-au clasat pe locul II al concursului internaţional „CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD 2013”. Aceasta le-a fost transmisă (prin poştă) de organizatorul competiţiei, Iveco Magirus Brandschutztechnik GmbH. Reamintim că, în cadrul Galei de premiere a concursului care s-a desfăşurat pe 22 noiembrie, în sala de conferinţe a hotelului Maritim din Ulm, Germania, în prezenţa a peste 500 de persoane, cele trei echipe de pompieri finaliste (Italia, Austria şi Botoşani) au primit câte un trofeu „TOP 3 WINNER”.
Pompierii botoşăneni au dedicat trofeul lui Luca, băieţelul din Mitoc care a suferit arsuri în urma unui accident casnic pe 14 decembrie 2012 şi care a fost salvat după o operaţiune extrem de dificilă, ce a durat mai bine de 24 de ore.
Iveco Magirus Brandschutztechnik GmbH, cunoscută fabrică de echipamente şi autospeciale pentru pompieri, organizează, începând cu anul 2012, concursul “Conrad Dietrich Magirus Award”, pentru desemnarea echipei de pompieri a anului. Pentru a intra în competiţie, participanţii au avut de transmis detalii despre cea mai de succes intervenţie.
Prima ediţie a competiţiei s-a adresat doar echipelor de pompieri din Germania. Trofeul „Echipa de pompieri a anului 2012” a ajuns la echipajul din DETMOLD. În acest an, concursul “Conrad Dietrich Magirus Award”, numit după fondatorul companiei şi inventator al „scării Ulmer”, a fost deschis participării tuturor pompierilor din lume. Concurenţii au avut de prezentat, în imagini şi text, cea mai dificilă misiune la care au intervenit.
I.S.U. Botoşani s-a înscris în competiţie cu prezentarea unora din misiunile desfăşurate pentru salvarea populaţiei în iarna 2012 – 2013, intitulate generic „Infernul alb din judeţul Botoşani”. Juriul internaţional, format din Michel Bour – reprezentantul CTIF (Asociaţia Internaţională a Serviciilor de Incendiu şi Salvare), Mathias Seyfert - editor şef la revista oficială a Asociaţiei Brigăzii de Pompieri din Austria, Tristan Reitz – angajat al Iveco Magirus Brandschutztechnik şi pompier voluntar, Ann Marie Knegt – editor la Autoritatea Locală de Pompieri, şi Carlo Zaglia – editor şef la revista „Soldaţii focului” şi „Autospeciale de incendii” din Franţa, a trimis în semifinala competiţiei zece echipe de pompieri din şase ţări, prezentate pe site-ul: http://world-of-firefighters.com/, printre care şi cea din Botoşani.
În urma votului online, pompierii botoşăneni s-au clasat pe locul II, colegii lor din Italia pe locul I, iar cei din Austria pe locul III.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doi botoșăneni au intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică
Deputatul Gheorghe Coman, preşedinte PC Buzău, urmărit penal pentru luare de mită
el a fugit cu maşina in timpul flagrantului, dar a fost prins pe DN1, intre Buzău şi Ploieşti
Modificările legislative în problema conflictelor de interese, "pericol iminent" pentru fondurţle europene
Comunicat de presă APIA Botoşani
45 tone de furaje distruse într-un incendiu la Stăuceni
Maria Grapini: Foarte mulţi malaezieni doresc să vină în România
Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a dat demisia
Consiliul Naţional Secuiesc cere primarilor să afişeze în locuri publice proclamaţia "Marelui marş al secuilor"
Procurorul general i-a scris lui Traian Băsescu sa nu promulge modificările la Codul Penal
Horoscop
Bancul zilei: Prezervativele buclucaşe
Gastronomie: Sângerete afumat
Tudor Chirilă: Declar pierdută ţară
Orlando Balaș: România ridică-te!
Botoşani/Rădăruţi Prut: Un profesor a pierdut salariul colegilor la păcănele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă