Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25131
De la 07 Ianuarie 2003
122910780
Ponta:

Dacă, Doamne fereşte, Băsescu desfiinţează judeţele, o să le facem la loc

  • 19 June 2011, 23:00
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, la Baile Figa, ca in situatia in care Traian Basescu va desfiinta judetele actuale, atunci cand va veni la putere USL le va face la loc, transmite Mediafax. "Noi, peste tot, in toate judetele, speram ca in 17 iulie sa avem referendum si sa decida oamenii daca vor sa desfiinteze Bistrita-Nasaud sau alte judete. Din punctul meu de vedere, asta ne mai lipsea, ca in rest le-am rezolvat pe toate.
Locuri de munca nu, criza, toate cele. Stiti cum se spune, chelului ce-i mai lipsea? Acum sa mai desfiinteze si judetele. Sunt o multime de probleme pe care oamenii le au si sper ca pe 17 iulie sa vina si sa voteze la referendum, sa fie clar pentru toata lumea ca judetele trebuie sa ramana", a declarat Ponta.
El a spus ca Legea referendumului prevede ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala fara consultarea populatiei, iar cei de la putere nu respecta legea.
"E ciudat ca tocmai cei care sunt la putere nu respecta legea. Noi, ceilalti, vrem sa o respectam. E prevazut in Legea referendumului ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala, nici macar comune, cu atat mai mult judete, daca nu se face referendum. Noi il facem si sunt convins ca semnalul pe care o sa-l dea oamenii o sa fie foarte clar. Nu o sa cedem decat daca cedeaza si ei la desfiintarea judetelor", a spus el.
Victor Ponta a spus ca nu stie si nici nu il intereseaza daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea de reorganizare teritoriala. "Nu stiu ce face Guvernul si cred ca problema noastra e ce facem noi, si nu ma refer la USL, ci la toti ceilalti. Cred ca trebuie sa ne aparam si judetele, si viata de zi cu zi si dupa 2012 sa incepem sa ne intoarcem la o viata normala. Eu sper sa ne intoarcem la o viata in care sa nu ne mai certam atat si sa fim mai prieteni unii cu ceilalti.
Cred ca ne-am saturat, de sapte ani, sa ne tot certam, sa ne acuzam de ceva si sa ne tot batem. Cred ca oamenii vor altceva si asta o sa incercam sa facem. Parerea mea este ca trebuie sa ne reconciliem cu totii si sa nu ne mai certam intre noi. Cred ca ajunge si ca trebuie sa vina o vreme mai buna", a afirmat Ponta.
Intrebat ce se va intampla daca Guvernul va schimba actuala organizare administrativ-teritoriala a tarii, Ponta a spus: "O sa o schimbam la loc".
"Vedeti, e o chestie ciudata, in loc sa muncim sa mergem inainte, noi probabil ca un an, doi o sa reparam ce strica Guvernul actual. Asa e blestemul Romaniei. Unul strica si zece repara dupa aceea, dar o sa reparam si o sa refacem. Judete exista si in Franta, si in Spania si in Italia, cu denumirile lor, dar nimeni nu le-a desfiintat. Daca, Doamne fereste, le desfiinteaza domnul Basescu, o sa le facem la loc. Nu avem altceva de facut", a spus Ponta.
Presedintele PSD a participat, duminica, la deschiderea noului sezon de la Baile Figa, o statiune aflata in administrarea Primariei Beclean, condusa de Nicolae Moldovan (PSD). El a fost insotit de Ioan Rus si de Constantin Nica, dar si de purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan. Liderii USL au trimis adrese presedintilor PSD si PNL de CJ pentru organizarea de referendumuri privind reorganizarea administrativa, intrebarea propusa de Ponta si Antonescu fiind: "Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de a desfiinta judetul dumneavoastra?".
Premierul Emil Boc declara, marti seara, la TVR 1, ca organizarea unui referendum s-ar impune doar pentru modificari teritoriale in interiorul unui judet, dar nu si pentru un proces general de reorganizare administrativa, aplicat la nivel national.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Unchiul Vasile, salvatorul!
Horoscop
Caricatura zilei
Final festiv la femeile social-democrate
„Ziua Agricultorului” , marca USL
Cursuri gratuite de limbi străine la Biblioteca Judeţeană
„Gogoşica parfumat㔠are coşmaruri teritorial-administrative
Un câine a fost condamnat la moarte prin lapidare de un tribunal din Israel
Miniştrii de Finanţe din Zona euro caută soluţii pentru criza din Grecia
Falimentul statului social
Ce-ar trebui să facă politicienii din România?
Bacteria E.coli, descoperită în apele unui pârâu, in apropiere de Frankfurt
Hunor ameninţă cu ieşirea în stradă a locuitorii din Harghita şi Covasna
""Mugurelul" de la Dorohoi
Scrisoare deschisă către „Gogoşica parfumată”
Ioan Rotundu
Un an şcolar plin de abandonuri
Ministrul Cseke a criticat autorităţile judeţului Botoşani
Program de vară la grădiniţele din Botoşani
Azi, prima probă de evaluare la elevii de clasa a VIII-a
Azi, prima probă de evaluare la elevii de clasa a VIII-a
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog